Syksyn Love Me Do:ssa pääsin maistamaan Patisserie Teemu & Marcuksen kakkua. Tällöin en kyllä tiennyt vehnästä... |
Ravintola Keilaniemen kautta on mahdollista tilata kakku kahden toimijan väliltä valiten. Keilaniemessä he eivät siis itse kakkuja tee, mikä on fiksua, sillä tämän alan osaajaa ei omasta takaa löydy. Yhteistyökumppaneina toimivat Patisserie Teemu & Marcus sekä Kanniston leipomo. Kakulle on säädetty vakiohinta kakun ominaisuuksista riippumatta: 5,90€/hlö. Tämä tuntuu vähän kalliilta. Ymmärrän siis kakkujen hinnan, käsityötähän se on, mutta välttämättä ei tee taas mieli maksaa lähes neljääsataa euroa asiasta, joka ei ole itselle niin hirvittävän tärkeä. Katsastin molempien palveluntarjoajien sivut tänään ja totesin myös ongelman: Kanniston leipomo ei lupaa tuotteidensa olevan täysin gluteenittomia kontaminaation vuoksi, ja Teemu & Marcus taas käyttävät gluteenittomana jauhoseoksena Sunnuntai-merkkiä. Tämä jauhoseos sisältää vehnätärkkelystä, joka ei minulle allergian vuoksi sovi. Toisen merkin käyttämistä voisi toki tiedustella. Pisteet molemmille yrityksille siitä, että nämä tiedot ovat selkeästi näkyvillä nettisivuilla!
Pitopalvelun tekemä jälkiruoka
Koska hääkakku ei ole meistä kummallekaan mikään sydämenasia, voisimme tarjota häissämme aivan hyvin myös jotakin jälkiruokaa kakun sijasta. Esimerkkinä pyörittelimme pitopalvelun Päivin kanssa tavatessamme suklaamoussea tuoreiden mansikoiden kera. Ei aivan niin juhlava ratkaisu, mutta varmasti maistuva sellainen. Lähetin juuri kyselyn Keilanimeen, minkä hintaiseksi tämä tulisi. Jälkiruoka kakun sijaan kun olisi sitten ehkä vähän sellainen köyhän miehen versio, mutta jos siinä oikeasti tekee isompaa säästöä, olemme kompromissiin valmiita.
Kakku jostain muualta
Meidän on mahdollista tilata kakku jostain ihan muualtakin kuin Keilaniemen käyttämiltä yhteistyökumppaneilta. Tällöin luonnollisesti hoidamme itse kakun kuljetukseen liittyvät järjestelyt (käytännössä ostaisimme palvelun leipomolta). Tämä vaihtoehto tulee kyseeseen, jos löydämme hyvän kakuntekijän vähän huokeammilla hinnoilla. Kakuntekijöiden etsiminen onkin minulla tällä hetkellä listalla, ja yksi hyvä, messuilta tuttu ehdokas on jo löytynyt...
Kakkuhelmen tekemä upea luomus hääblogipäivässämme. Kuva: Valo Films |
Itse tehdyt kakut
Vaihtoehtona meillä on myös tehdä kakut häihimme itse. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa hääsuunnittelua olen pyöritellyt ajatusta kakkubuffetista, johon leipoisin kakut itse (ehkäpä jonkun muun avustuksella). Olen jonkin verran erilaisia kakkuja ja muita juhlatarjottavia tehnyt, joten ihan mahdoton ajatus tämä ei ole, mutta olisihan se melkoisen työlästä, etenkin kun iso osa työstä jäisi väkisin häitä edeltäville päiville. Tänä aamuna olen kuitenkin etsiskellut netin syövereistä erilaisia hyvänkuuloisia kakkureseptejä, joita tässä kevään ja kesän aikana voisi kavereiden ja työkavereiden iloksi testailla. Vaihtoehtoina on erityisesti mousse- ja juustokakkuja, jotka onnistuvat riskittömämmin myös gluteenittomina ja joista saa nättejä vähemmällä vaivalla. Minun kakkuni ovat nimittäin yleensä hyvän makuisia, mutta eivät niin kauniita.
Synttäreilleni tekemäni kinuskitäytekakku. Tällöin en noudattanut vielä gluteenitonta ruokavaliota. |
On mielenkiintoista, miten hääkakku on niin syvälle juurtunut hääperinne, vaikka monesti jokin ihan muu jälkiruoka toimisi esim. raskaan buffet-aterian päätteeksi paljon paremmin. Itse voisin hyvinkin kuvitella juhlavasti mansikoilla koristellun suklaamoussen meillekin jälkiruoaksi, vaikka me nyt hääkakkuun päädyimmekin.
VastaaPoistaItse olen haaveillut kakkubuffetista koko hääsuunnittelun ajan, se olisi niin ihana vaihtoehto! Meillä se ei valitettavasti onnistu, mutta jos itse toteuttaisin kakkubuffetin, hyödyntäisin mahdollisimman paljon pakastinta, jotta hääviikolle jäisi vain kakkujen koristelu. Itse olen tehnyt ja pakastanut onnistuneesti esimerkiksi gluteenittomasti leivotun Maailman parhaan porkkanakakun (Kanelikaruselli-blogi) sekä useita Kinuskikissan juustokakkuja. Suosittelen siis lämpimästi kyseisiä ohjeita ja pakastimen hyödyntämistä, yllättävän monen asian voi nimittäin ongelmitta pakastaa. Myös koristeita voi hyvin tehdä etukäteen, jolloin koristeet ja marjat/hedelmät vain asetellaan sulamaan otetun kakun päälle. :)
Jotenkin se hääkakku on tosi pinttynyt perinne, mutta itselle yllättäen ei kuitenkaan mitenkään ehdoton. Katsotaan, mihin tässä päädytään...
PoistaPakastimen kautta minäkin ajattelin kakut tehdä ainakin valtaosin. Itse ei ole koskaan tarvinnut pakastinta käyttää, mutta olen lukenut aiemminkin hyviä kokemuksia. Jossain jopa mainittiin, että gluteenittomat kakut pysyvät pakastamisen jälkeen paremmin koossa eivätkä murene. Kiitos vinkeistä! Pistän nämä korvan taakse ja tutustun tarkemmin, jos kakkubuffettiin päädymme. :)
Itselleni ainakin maistuisi häissä hyvin joku muukin jälkkäri kuin kakku, itseasiassa esimerkiksi suklaamousse mielummin kuin vaikka kermakakku :D Jos itse ryhtyisin tekemään kakkuja niin juustokakut olisivat varmasti juuri helppoutensa ja hyvän makunsa vuoksi suosikkejani :)
VastaaPoistaHyvä, ettei ajatus kuulosta liian rohkealta! :) Juustokakkuja minäkin tosiaan ajattelin juuri helppouden vuoksi. Taitavat myös maistua useimmille.
PoistaTässäpä hyvä esimerkki hääsunnittelujutusta, jonka luulisi olevan helppo mutta todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä onkin aika paljon... Mousse kelpaisi myös minulle! Ehkä jotenkin vaikka syötävillä kukilla ja tomusokerilla koristeltuna? :)
VastaaPoistaJep, kaikenlaisia asioita sitä saakin pyöritellä. Mutta helppoa on elämä, kun nämä ovat suurimpia päätöksiä, joita tällä hetkellä tarvitsee tehdä. :D Syötävät kukat koristeena ovatkin kiva idea!
Poista