keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Kakkujuttuja

Palataanpas taas hääasioihin: Minä olen hirveän perso makealle ja tykkään leipoa. Voisi siis luulla, että hääkakku on suurin piirtein niitä ensimmäisiä asioita, joita olen alkanut häävalmisteluissa miettiä. Mutta ei, oikeastaa hääkakku on minulle varsin yhdentekevä asia. Joo, kyllä minä hääkakun haluan ja haluan myös, että varsinainen hääkakkumme on sellaista, jota itse voin syödä (vehnätön). Eli en halua, että meillä on hääkakku ja sitten minulle joku korvaava leivos.

Kun kysyin sulhaselta, onko hänellä jotakin erityisiä kakkuhaaveita, en yllättynyt hänen vastatessaan, että eipä ole kummempia. T. muistelee aina kakuista puhuttaessa jotakin vadelma-kinuski-kermakakkua tms., jonka olivat joskus tehneet äitinsä kanssa isänpäiväksi. Muita toiveita hän ei ole osannut esittää.

Kun vertailimme pitopalveluhintoja, tuli väkisin vertailtua myös kakkujen hintoja. Ja kakut ovat aikamoinen kustannuserä. Ravintolassa, johon olemme mahdollisesti päätymässä, kakku maksaa 5,90€/hlö, mikä tarkoitaisi melkein 450€, jos vieraita olisi 75. Ihan järkyttävä summa jälkiruoasta! Kakun saa kyllä paikkaan viedä muualtakin, mutta maksaa sekin.

Rupesimmekin puhumaan mahdollisuudesta, että järjestämmekin jälkiruokajutut itse. Olin jo aiemmin tavallaan ihastunut ajatukseen kakkubuffetista, mutta jotenkin se ei kuitenkaan ihan iskenyt. Ajatus siitä, että hääviikko menisi kakkuja väsätessä (plus niiden säilytys pitäisi miettiä), tuntui ahdistavalta. En ole myöskään ihan varma, uskaltaisinko jakaa vastuuta asian suhteen. Lisäksi minulla on pieni ongelma kakkujen suhteen: Osaan tehdä superhyvänmakuisia kakkuja, mutta ne näyttävät yleensä ihan järkyiltä.

Olen kuitenkin nyt alkanut pohtia uudelleen itse tehdyn hääkakun mahdollisuutta. Olen seuraillut muiden bloggareiden (esim. Kristan ja Tanjan) hääkakkuharjoituksia, ja pohtinut, osaisinko sittenkin tehdä järkevän näköisen kakun. Ja herranjestas, onhan tässä yli puolitoista vuotta aikaa treenata.

Itse olisin ehkä enemmän juustokakun tai vaikka muodikkaan moussekakun kannalla, niistä kun saisi mahdollisesti helpommin kauniita ja värikkäitä, mutta sulhoa kiehtovat enemmän perinteisemmät kakut. Katsotaan siis, millaiseen lopputulokseen päädymme. Ehkä kompromissina voisi olla se kakkubuffet, mutta sitten on kuitenkin se mahdollisuus, ettei joku saakaan haluamaansa...

6 kommenttia:

 1. Kakkubuffetissa on just se hyvä puoli että kun tekee muutamaa erilaista, niin on hyvin suuret todennäköisyydet että kaikille löytyy mieluinen. :)
  Mä rakastan juusto-ja moussekakkujen tekoa ja oon päättänyt vakaasti tehdä kakut itse - Sulho tosin edelleen miettii että mistä meinasin repiä sen ajan leivonnalle hääviikolla ja mä taas mietin että mitä tekemistä mulla muka hääviikolla on niin paljon etten muutamaa kakkua ehdi leipoa :D
  Juustokakut on maailman iiseimpiä tehdä, ja ainahan kakkubuffettiin voi tehdä myös ihan normaalia täyskäriä vaihtoehdoksi niille jotka ei hyydytetyistä kakuista tykkää. Esim. nakukakku marjoilla olis hyvä vaihtoehto, eikä tarvis niin stressailla kerman pursotuksista, jos nakukakut siis miellyttää omaa silmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju! Ihanan uskoa luova kommentti!! Noista nakukakuista en syty yhtään, mutta juustokakut on tosiaan niin helppo tehdä jopa kauniiksi, että luulisi onnistuvan myös meikäläiseltä. Moussekakut käsittääkseni menevät samaan sarjaan.

   Mä en kans usko, että se hääviikko voi olla niin kiireinen. (Joku naimisiin mennyt pyörittelee nyt silmiään.) Tai itsellä varsinkin luulisi olevan hyvin aikaa, kun olen häiden aikaan viettänyt jo viitisen viikkoa kesälomaa. :)

   Poista
 2. Toistaiseksi suosittelen kakun tekemistä itse! :D Minulla on juuri testikakku nro 2 pakkasessa. Testaan kuinka kakku reagoi pakastukseen, koska häidenkin aikaan kakku joutuu kiertämään pakkasen kautta. Mitään ongelmaa ei pitäisi olla, mutta haluan testata kaiken.

  Kävimme juttelemassa yhden pitopalvelun kanssa tässä pari vk sitten ja jouduin hiukan vakuuttelemaan, että homma on hallinnassa kakun suhteen. Hyvin ystävällisesti ja ammattimaisesti varovasti kyselivät, että mites hääviikon kiireiden kanssa... En vain itse näe tässä ongelmaa. Leivon kakut pakkaseen viikkoa ennen hääviikkoa, kakut otetaan jääkaappiin sulamaan hääviikon torstaina, koristellaan tosi simppelillä sokerikreemillä, kootaan päällekkäin ja viedään juhlapaikan kylmiöön perjantaina ja syödään lauantaina. Saatan olla naiivi, mutta itse uskon tämän onnistuvan hyvin :) (Ja tähän tosiaan paljon entisten morsiamien nykyisen vaimojen silmien pyörittelyä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti tosi hyvä testata tuo pakastuksenkestävyys. Haluan kyllä itsekin toteuttaa mahdolliset hääkakkukokelaat siten, että olosuhteet vastaavat lopullisia. Sinulla on muuten se hyvä asema, että teet kakkuja talvella, jolloin ei tarvitse pelätä helteen vaikutusta esim. kermavaahtoon. ;) Siskon rippijuhliin aikanaan vatkasimme äidin kanssa aika monta kermapurkillista pilalle.

   Ymmärrän kyllä pitopalveluammattilaisten huolen ja onhan se hyvä, että vähän kyselevät, kunhan eivät sitten siitä huolimatta tuputa omia kakkujaan.

   Poista
 3. Kiire on varmasti just se, mikä kakun valmistelussa on yksi suurimpia ongelmia. Mutta sen verran kuin olen noita kerroskakkuja tehnyt, täytyy todeta, ettei kakun kokoaminen ole mitenkään erityisen hankalaa. Omat (varsin epäammattimaiset) leivinpaperi-irtoreunani ainakin ovat toimineet hyydytysvaiheessa erittäin hyvin. Eikä kasaaminen loppujen lopuksi niin hirveästi edes vie aikaa, etenkin jos homman on harjoitellut hyvin.

  Pohjaksi voin kyllä suositella testaamani vadelmamousse-valkosuklaakakun pohjan reseptiä, koska se oli oikeasti erittäin hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä saada tietoa noista rohkaisevista kokemuksista. :) Vadelmamousse-valkosuklaa kuulostaa tosi ihanalta!

   Poista