Ajankohtana meillä on joulu, mikä hankaloitti yhtälöä hintojen ollessa lentojen ja varmaan majoituksenkin osalta pahimmillaan tuplat hiljaisempiin aikoihin verrattuna. Joulu on kuitenkin järkevin aika lähteä, sillä silloin minun on mahdollista pitää kolmen ja puolen viikon loma, kun otan palkattomia päiviä normaalin joululoman lisäksi. Tuo on jo kivan pituinen pätkä, vaikka me jouduimme silti karsimaan kohdelistalta joitakin paikkoja, joihin matkustaminen on tosi vaivalloista.
Sugar Beach Filippiineillä on yksi kaikkien aikojen suosikkipaikkojamme. |
Lopulta saimme päätöksen tehtyä hääjuhliemme väliviikolla kotona mujutessamme, ja nyt on varattuna sekä yhdet lennot sekä sukellusreissu. Mihin päin sitten päädyimme lähtemään? Häämatkalla palaamme takaisin Sri Lankalle, jossa olimme viime helmikuussa ja yhden viikon vietämme sukeltamassa Malediiveilla. Miten päädyimme tähän yhdistelmään?
Malediivit tuntui jotenkin ihanalta häämatkakohteelta: Sukelluksen pitäisi olla erinomaista ja lukuisat saaret ovat täynnä toinen toistaan ihanampia valkohiekkaisia saaria turkoosin meren ympäröiminä. Malediiveihin liittyy kuitenkin paljon ikäviä puolia, joista monet turistit ovat autuaan tietämättömiä. Malediivit on uskonnonvapauden suhteen yksi huonoimmista paikoista elää. Jokaisen Malediivien kansalaisen tulee olla muslimi ja islaminvastaisesta käytöksestä voidaan rankaista jopa kuolemantuomiolla 10-vuotiaasta lähtien. Alkoholi ja esiaviollinen seksi ovat lailla kiellettyjä ja naisten kulkemista shortseissa tms. vähintääkin paheksutaan. Mikään tästä ei kuitenkaan päde resort-saarilla, jonne turistit kuskataan pikaveneillä suoraan lentokentältä. Ilmeisesti hallinto on vastikään vaihtunut vähemmän radikaaliin suuntaan, joten muutosta parempaan voi olla luvassa.
Malediivien meininki kuulosti sen verran ikävältä, että pohdimme, viitsiikö koko maahan edes matkustaa. Olimme kuitenkin jo sen verran ihastuneita ajatuksesta viikonmittaisella sukellusreissulla veneessä asuen, että periaatteet saivat vähän venyä. Päädyimme kuitenkin siihen, ettemme halua viettää lomaamme noilla resort-saarilla ja toisaalta "tavallisten ihmisten" seassa asuminenkaan ei houkutellut esim. tiukkojen pukeutumissääntöjen vuoksi.
Paholaisrausku edellisellä liveaboard-reissullamme Komodolla Indonesiassa. |
Sri Lankalta lennetään Malediiveille usein ja melko halvalla, koska ne sijaitsevat lähekkäin. Lisäksi Sri Lankalle löytyi huomattavasti halvempia lentoja kuin Malediiveille. Ostimmekin Lennot Helsingistä Dubain kautta Colomboon ja samaa reittiä takaisin. Saammepa yhdistettyä reissuun pienen pyrähdyksen Dubaissakin, sillä mennessä meillä on yhdentoista tunnin vaihto Dubaissa kätevästi aamusta iltaan. Dubai ei ole etenkään T:ta kiinnostanut matkakohteena juurikaan, mutta tuon mittainen pysähdys on juuri sopiva meille. FlyDubai on meille uusi lentoyhtiö, mutta toivomme sen peittoavan Aeroflotin, jolla viimeksi lensimme Sri Lankalle: mennen tullen huonoimmat lentokokemukset ikinä.
Loman aluksi meillä on varattuna ns. liveaboard -sukellusreissu, eli kiertelemme Malediivien sukelluskohteita veneellä asuen reilun parinkymmenen muun ihmisen kanssa. Sukelluksia päivässä kertyy kolme eli viikon jälkeen luulisi sukelluskiintiön olevan aika täysi. Haavena olisi valashain näkeminen, mutta tyydymme myös muihin haihin, paholaisrauskuihin ja kilppareihin, vaikka niitä olemmekin jo aiemmin nähneet. ;) Löysimme oikein hyvänhintaisen reissun: majoituksineen, ruokineen ja sukelluksineen hintaa kertyy seitsemälle yölle vajaa 1500€. Joitain lisäkuluja tuohon tulee sukellusvarusteista, juomista, tipeistä ym.
Viime kerralla ihastuimme Sri Lankan Weligamaan. |
Uskon, että syksy kuluu vähän sujuvammin, kun on taas jotain mitä odottaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti