tiistai 7. toukokuuta 2019

Häämatkahaaveilua, osa 7: Paratiisisaaria

Olen jo monien tekstien verran haaveillut häämatkastamme täällä blogin puolella ja sitäkin enemmän privaatisti omassa päässäni. Viimeksi kerroin ajatuksestamme suunnata heinäkuun lopulla Lappiin vaeltamaan. Tämä ajatus ei ole kadonnut mihinkään, mutta Lapin reissu häiden jälkeen olisi vain sellainen pikkuhäämatka (engl. minimoon, vitsit mikä termi!), ja oikea häämatka tultaisiin tekemään myöhemmin.

Cayos Cochinos Hondurasissa voisi olla myös
potentiaalinen häämatkakohde niistä paikoista,
joissa on aiemminkin jo käyty.
Nyt olemme päätymässä siihen, että teemme tuon häämatkan joulun aikaan. Jouluna minulla on opettajan etuutena palkallista lomaa reilut kaksi viikkoa. Kun siihen päälle ottaa vielä muutaman lisäpäivän palkatonta vapaata loppiaisviikolla, onnistuu lomailu yli kolmen viikon ajan. T:n pitää ottaa vähän enemmän palkatonta tai ahkeroida syksyllä tunteja varastoon. Joulussa matka-ajankohtana on vain se ikävä puoli, että lennot ovat tosi kalliit ja luultavasti joka paikassa on porukkaa.

Häämatkahaaveet ovatkin tässä viime viikkoina muuttuneet ihan oikeiden suunnitelmien tekemiseen. Ongelmana on se, että se suunnitelma muuttuu vähintään viikon välein. Jompikumpi saa aina jonkin uuden idean, jota lähdemme tutkimaan. Olemme pohtineet paluuta Meksikon Tyynenmeren puoleiselle rannalle, jossa vietimme pari vuotta sitten pitkän pätkän. Myös uudet reissut Indonesiaan ja Filippiineille ovat käyneet mielessämme.

Uutena tuttavuutena olemme haaveilleet Tyynenmeren saarista. Monet noista saarista ovat niin kaukana, että kolmen viikon lomastakin kuluisi liian suuri osa matkustamiseen, jos sinne haluaisi lähteä. Melko inhimillisen matkan päässä, n. 500 kilometriä Filippiineiltä itään, sijaitsee Palaun saarivaltio, jonka Tapio bongasi vanhasta sukellusalan lehdestä. Palaussa houkuttimena ovat maailman parhaimpiin lukeutuvat sukellusvedet sekä kivat pikkusaaret hiekkarantoineen. Palau on kieltänyt lähivesillään kaupallisen kalastuksen ja perustanut haidensuojelualueen, joten sukellusvesien uskoisi olevan täynnä elämää. Ihan halpa tämä reissu ei kuitenkaan tulisi olemaan, joten voi olla, että teemme Tyynenmeren saarihyppelyn, kun olemme rikkaita. :D

Kuva Filippiineiltä Coronin lähisaarelta

Toinen paratiisisaarikohde, joka tuli eilen mieleemme, ei ole aivan uusi idea, vaan jo aiemmin olemme haaveilleet suuntaamisesta Andamaanien saarille, jotka kuuluvat Intialle. Eräs ystävämme lomaili Andamaaneilla vuosia takaperin, ja paikka kuulosti ihanalta. Andamaaneilta pitäisi löytyä upeita hiekkarantoja, erinomaista sukellusta, hyvällä tuurilla surffiaaltojakin sekä letkeää tunnelmaa. Lisäksi kyllä myös turisteilta suljettuja saaria, joilla elää maailman eristäytyneimpiä heimoja. Tämä saariryhmä sijaitsee myös aika tavalla Tyynenmeren saaria lähempänä.

Olen myös kurkkinut perinteisiä häämatkakohteita, kuten Malediiveja ja muita ihania saaria, mutta saas nähdä, mihin tämä mieli vielä kääntyy ennen kuin lennot oikeasti on varattu. Pian pitäisi kuitenkin toimia, jotta hinnat eivät humpsahda ihan kamaliksi.

4 kommenttia:

 1. Olipas mukava lueskella tätä viileän illan piristykseksi :) Kaikki nuo kohteet kuulostavat ihanilta, enkä ollut aiemmin kaikista kuullutkaan! Kiva nähdä, minkä kohteen tulette lopulta valitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä ovat varmaan vähän eksoottisemmasta päästä. :) On kyllä itsestäkin ihana haaveilla.

   Poista
 2. Ihanan eksoottisia ja erilaisia kohteita olette miettineet 😍 meitä vaivaa sama, että talvella tehtävän pitemmän häämatkan kohde tuntuu vaihtuvan koko ajan 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ovat taas tämän tekstin jälkeen vaihtuneet mietinnät uuteen kohteeseen. :D Katsotaan, mihin lopulta päädytään.

   Poista