keskiviikko 8. marraskuuta 2017

30-vuotisjuhlat: Juhlatilan etsinnän vaikeus

Koska hääjärjestelyissä ei ole tarpeeksi hommaa, pitää suunnitella myös muita juhlia. Minä nimittäin täytän kahden kuukauden päästä 30 vuotta. Rakastan juhlien emännöintiä, mutta jotenkin noita syntymäpäiviä on viime vuosina tullut juhlittua ihan säälittävän pienin menoin. Ja onhan 30 vuotta jo sellainen ikä, että sietää juhlia. :) Eli tässä parin kuukauden aikana kerron myös näiden juhlien järjestelyiden etenemisestä. Joku varmasti saattaa saada tästä aineksia hääideointiinkin.

Ajatuksissani on järjestää isot kekkerit, joihin kutsun kaikki kaverini, sellaisetkin joiden kanssa tulee nähtyä vähemmän. Eli lista kutsuvieraslista tulee olemaan jopa pidempi kuin häissä. Tämän vuoksi syntymäpäiviä ei voida juhlia meillä kotona: 70 neliötä alkaisi tehdä tiukkaa, varsinkin kun osa neliöistä menee saunaan ja vaatehuoneeseen. Toinen vaihtoehto olisi tietysti vuokrata jokin tila. Haluan kuitenkin tarjota synttärivieraille jotakin syötävää, mikä tulee kustantamaan jo pitkän pennin. Tämän vuoksi en oikein haluaisi pistää rahaa enää tilavuokraan, joka pienimmissä ja ruppaisimmissakin tiloissa pääkaupunkiseudulla on vähintään pari-kolmesataa euroa.


Tulin siis siihen tulokseen, että järjestän juhlat jossakin baarissa, josta voin varata tilan omaan käyttöömme ainakin alkuillaksi juomatakuita vastaan ja jonne saisi tuoda ruoat itse. Juomatakuu voi olla jollekin vieras käsite: Ideana on se, ettei tilasta itsestään peritä vuokraa, mutta on asetettu jokin raja, kuinka paljon juhlijoiden on ostettava baarista tuotteita (yleensä siis juotavaa, mutta joissakin paikoissa myös ruoka lasketaan mukaan).

Mutta jos häille juhlatilojen kaivaminen netin syövereistä on hankalaa puuhaa, niin vielä vaikeampaa on selvitellä näitä baariasioita. Koska yksityistilaisuuksien pitäminen on harvalle baarille merkittävä osa tienesteistä, sitä ei joko harrasteta tai siitä ei mitenkään selvästi kerrota nettisivuilla. Monissa baareissa on kyllä kabinetteja tms. joita voi varata, mutta ne ovat auttamattomasti liian pieniä.

Olenkin siis käyttänyt aika hemmetin monta tuntia pääkaupunkiseudun baarien nettisivujen selaamiseen. Ongelmana näyttää olevan myös se, että nykypäivänä yllättävän monet juottolat tarjoavat jotakin pientä purtavaa tai catering-palveluita, joten omien ruokien tuomista tilaan katsotaan karsaasti. Minä kuitenkin haluan tehdä ruoat itse, sillä ulkopuolisten valmistamat ruoat tekisivät liian suuren loven budjettiini. T. kyllä sanoi, ettei ruokkiminen ole mitenkään pakollista, mutta minusta olisi kyllä tosi hassua kutsua ihmisiä paikalle ilman, että tarjoan heille mitään: Ostakaa itse juomanne ja nähkää nälkää. :D

Tänään sain ilokseni oikein lupaavan kuuloisen tarjouksen eräästä yökerhosta. Olen melko varma, että tartun siihen, koska juomatakuu on mielestäni oikein ihmillinen, tilaa olisi enemmän kuin tarpeeksi ja baari on sopivan persoonallisen oloinen. En ole kyseisessä paikassa ikinä käynyt, joten pitää käydä fiilistelemässä paikan päällä, mutta synttäreiden kohdalla en ole tilasta niin tarkka kuin häissä.

Tästä lisää, kunhan saan paikasta vähän kuvia ja päätän, vietetäänkö juhlat juuri siellä.

2 kommenttia:

 1. Heeei mullakin on seuraavat juhlat kolmekymppiset, tosin vasta maaliskuussa pääsiäisenä. :)
  Mullakin olis hirveä hinku pitää kemut kaveripiirille ja oon vaihtanu viikoittain mieltäni isojen bileiden ja vuokratun paikan suhtee vs. "pienien" kotibileiden suhteen. Vielä oon lähinnä vaan surffaillu Pinterestissä ja inspiroitunu vähän liikaa, pitää välillä toppuutella itteään. Varsinki ku kaikki liikenevä pitäis yrittää laittaa hääkassaan :D
  Synttärit tuntuu jotenki todellisemmilta kun ne on lähempänä, tuntuu helpommalta suunnitella niitä kun hääpäivää joka on vasta melkein vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans ihan hirvee inspiraatio päällä näiden synttäreiden suhteen, kun meillä häihin on vielä se lähemmäs kaksi vuotta aikaa. Mulla jäi valmistujaiset pitämättä, mikä harmittaa tosi paljon, joten päätin, että pidän kyllä nää synttärit, vaikka häätkin on työn alla.

   Poista