maanantai 16. lokakuuta 2017

Pitopalveluvertailua

Emme edelleenkään ole tehneet lopullista päätöstä siitä, missä vietämme häät. Meillä on kaksi vaihtoehtoa, joista olenkin vähän jo kertonut. Toinen paikoista on ravintola, joten ruoat tulisivat luonnollisesti talon sisältä. Toinen taas vuokrataan pelkkänä tilana, joten sinne pitää hoitaa ulkopuolinen pitopalvelu.

Olimme hieman jo kallistumassa tuon ravintolan puolelle, joten pyysin sieltä tarjousta. Pienten sekkannusten vuoksi tarjouksen saaminen kesti, mutta sain sen viime viikon puolivälissä. Tarjouksen loppusumma oli yllättävän korkea. Tällä pitopalvelulla hinta ilmoitettiin siten, että ruoan hinta per henkilö on erikseen ja lisäksi tulevat astiat, henkilökunnan työtunnit, pöytäliinat, kakku ym. Monissa muissa paikoissa ilmoitetaan hinta per henkilö, mikä sisältää kaiken edellä mainitun tai suurimman osan niistä (esim. kakku monissa erikseen).

Käytinkin viime perjantain sairaslomapäivästä ison osan googlailemalla Espooseen toimittavia pitopalveluita ja laitoin muutamaan tarjouspyynnön. Olen saanut vastauksen yhdestä paikasta ja yksi tarjous minulla oli Love Me Do:n seurauksena. Kun nyt olen Excel apunani vertaillut pitopalveluita, olen tullut siihen tulokseen, että ruokien ottaminen tuolta ravintolalta tulee melkein 1000€ kalliimmaksi kuin muilla. Ja mukana on yksi pääkaupunkiseudun johtavista pitopalveluista, joka on saanut paljon kehuja.

Toki tulee huomioida, etteivät menut ole aina aivan täysin vertailukelpoiset, mutta nyt ei puhuta ihan pienestä erosta. Tuolla ravintolalla tilavuokra on hieman halvempi, mutta siinä ei puhuta kahden sadankaan erosta toiseen vaihtoehtoomme. Odottelen vielä saavani joitakin tarjouksia, ja sitten täytyy taas istuttaa sulhanen tutustumaan asiaan kanssani. Toivon todella, että syyslomani päättyessä voin teillekin ilmoittaa, että juhlapaikka on vihdoin viimein päätetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti