sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Värikäs kotimme

Meillä molemmilla on lapsena ollut samanlainen pehmoapina.
Nyt ne istuvat kirjahyllyn päällä. Minun apinallani on
valitettavasti vesirokko. ;)
Jo bloginpidon alussa vilauttelin ajatusta, että kirjoittaisin tekstin kotimme värimaailmasta. Tämä menee hieman ohi varsinaisen hääaiheen, mutta toiminee taustana, kunhan jossakin vaiheessa pääsen esittelemään häiden visuaalista ilmettä.

Muutimme nykyiseen omistuskolmioomme kolmisen vuotta sitten ja teimme asunnossa pintaremontin lähes lattiasta kattoon, vaikka kämppä olikin hyvässä kunnossa. Halusimme kodista kuitenkin oman näköisemme emmekä pelkää tehdä hieman erikoisempia ratkaisuja. T. varsinkin on erittäin näppärä nikkaroimaan, remontoimaan ja suunnittelemaan. Minä taas olen toiminut luovana johtajana, vaikka kyllä minullakin tela, suti, ym. remonttivälineet kädessä pysyivät.

Kuvat tietenkin kertovat enemmän kuin sanat, joten tässäpä näitä tulee:

Työhuoneeseemme valitsimme väriksi sinisen. Käytimme yhden tehosteseinän maalaamiseen yhden kokonaisen päivän, aamusta iltaan. Kuvassa se ei niin hyvin tule esiin, mutta seinä on maalattu liukuen alaosan tummasta yläosan vaalenevaan siniseen. Ei muuten ollut ihan yksinkertaista... Innoittajana meillä oli meri, vaikka voi olla, että sävy tuo enemmän mieleen taivaan.Myös kylppärissä/vessassa värinä on sininen tai oikeastaan turkoosi. Koska kylpyhuonekalustevalmistajien väripaletti on todella tylsä, päädyimme ostamaan valkoiset kalusteet ja T. maalasi ne töissään maaliruiskulla halutun turkoosin sävyllä. Vetimiäkään ei löytynyt kauppojen valikoimista, vaan tilasimme ne eBaysta. Kylpyhuoneen taso taas on yksi T:n hienoimmista taidonnäytteistä. Bambuisessa tasossa on muoviin upotettua lasimurskaa ja alla valot, jotka saavat tason hehkumaan.


Makuuhuoneeseemme olemme hakeneet inspiraatiota viidakosta, joten värinä on vihreä. Maalikauppan tiskillä tuijottelimme värisävyjä tuntitolkulla ennen kuin olimme varmoja siitä, mikä on oikea. Seiniin oli tarkoitus tehdä viidakon lehvästöä muistuttavia kuvioita hieman tummemmalla vihreällä, mutta se homma on vähän jäänyt. Sen sijaan T. teki seinälle upean palmuvalaisimen, jonka sain viime syntymäpäivänäni lahjaksi.


Keittiömme on keltainen. Tilasimme keittiömme Domukselta ja heiltä onneksi löytyi aika hyvä valikoima kalusteiden värejä. Koska olohuoneemme on suorassa yhteydessä keittiöön, jatkaa sen väritys samaa värimaailmaa. Olohuoneen seinä on minun käsialaani. Se on myöskin hieman kokeileva, mutta olen keltaoranssinkirjavaan lopputulokseen tyytyväinen. Samalla harjatekniikalla maalasin myös osan Ikeasta ostetun kirjahyllyn ovista.

Olohuoneen kuvioitu seinä ja kaapinovet. Kuvassa myös T:n
minulle tekemä korupuu. Seinillä meillä on paljon itse otettuja
valokuvia ulkomaanmatkoilta.

Asuntomme on meille hyvin rakas, mutta tiedän sisustusmakumme olevan melko erikoinen. Välttämättä kovin monelle ei tulisi mieleen maalata olkkarin isointa seinää oranssiksi. Mutta ehkä nyt ymmärrätte paremmin sen, miksi meidän väripalettimme ei häissäkään tule olemaan sitä hillittyä sorttia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti