lauantai 30. syyskuuta 2017

Valitsemisen sietämätön vaikeus

Blogi on elänyt vähän hiljaiseloa, sillä pari viime viikkoa on ollut superkiireistä töissä, ja olen ollut melko väsynyt. Ei ole ajatus oikein kulkenut. Tänään kuitenkin ehdimme ja jaksoimme viimein sulhasen kanssa istahtaa alas tutkimaan vaihtoehtoja, joita olimme katsastaneet häidemme juhlintapaikaksi.

Juhlitaanko häitämme kenties näissä maisemissa?
Vaihtoehdot rajautuivat lopulta erinäisistä syistä kahteen, joiden välillä emme vieläkään ole tehneet aivan lopullista päätöstä. Toinen paikka iski minuun heti ensinäkemältä, ja pohdiskelinkin sen näkemisen jälkeen, olisiko tuo "se oikea".  Ruoat ja siivous tapahtuisivat talon puolesta (alkoholijuomat saa tuoda itse). Helppous on siis ehdottamasti tämän paikan vahvuus. Paikka on meren rannalla, ja tilaan kuuluu iso terassi. Hyvällä säällä tämä olisi siis nappivalinta. Mutta... Suomalainen kesäsää on tunnetusti arvaamaton. Sisätilat ovat hiukkasen ahtaat, joten jos ulkotilat ovat sateen tai kylmyyden vuoksi poissa pelistä, täytyy sisällä käyttää tavallista enemmän luovuutta. Sulhanen pitää lisäksi sisätiloja aavistuksen kalseina, joskaan hän ei ole tavallani tutustunut koristelun tuomiin mahdollisuuksiin. Vihkimisen voisi tässä tilassa suorittaa upeasti ulkona, jos sää sallii, mutta myös sisätiloista löytyy kiva vaihtoehto vihkipaikaksi.

Vai tapahtuisiko vihkiminen sittenkin näiden seinien sisällä?
Toinen paikka olisi turvallisempi vaihtoehto. Sisällä on useampia erillisiä tiloja, joihin voi järjestää erilaista ohjelmaa, vaikka koko porukka mahtuu kyllä syömään yhteen tilaan. Sateellakaan ei siis tarvitsisi pönöttää tiukasti omalla paikalla. Sisällä on kuitenkin vähän pimeää pienistä ikkunoista ja tummista seinistä johtuen. Koska häitä on tarkoitus juhlia keskikesän aikoihin, ei tämä tietysti ole ideaalia. Lisäksi ulkotiloissa on toivomisen varaa. Vihkimiseen ei tässä tilassa ole niin hyvää paikka sisällä eikä ulkona.

Olemme nyt kallistumassa tuon edellä kuvailemani paikan suuntaan. Lähetän sinne tänään tarjouspyynnön ja kyselen vielä muutamia lisätietoja. Kummatkin paikat ovat tilavuokran suhteen sen verran edullisia, että se ei tule päätöstämme ratkaisemaan suuntaan taikka toiseen. Sulhanen aikoo tehdä vielä tutkimusta sen suhteen, millä todennäköisyydellä kesän viikonloppuina sataa. :D


Uh, miksi tämä on niin vaikeaa!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti