maanantai 1. lokakuuta 2018

Jos budjetti olisi rajaton...

Ostin äsken arvan ja sitä raaputellessani pohdin, että jos joku isompi voitto osuisi kohdalle, voisi sen suoraan suunnata hääkassaan. Arpaonni suosi tällä kertaa vain sen verran, että saan omani pois, mutta jäin pohtimaan, mitä tekisimme toisin, jos rahaa olisi rajattomasti häihin laitettavaksi tai edes siten, ettei tarvitse satasia laskea. Samankaltaisia haaveiluja on ollut hauska lukea muistakin blogeista.

Jos rahaa olisi rajattomasti...

Viettäisimme häämme melko varmasti ulkomailla. Supisuomalaisuudestamme huolimatta tuntuu siltä, että henkinen kotimme on jossakin muualla. Olemme tehneet yhdessä pitkiä reissuja, ja aina haaveilemme uudesta. Ennen häitäkään ei pitänyt lähteä mihinkään kauas, mutta kuinkas sitten kävikään?

Luonnollinen vaihtoehto häille olisi siis ollut niiden järjestäminen ulkomailla, jossakin ihanassa rantakohteessa. Emme kuitenkaan päätyneet siihen ratkaisuun, sillä koimme, ettemme halua rasittaa vieraitamme tällaisella kustannuksella. Jos pätäkkää löytyisi lottovoittajan tavoin, voisimme mieluusti lennättää vieraamme vaikkapa Meksikoon. Vuokraisimme jonkun hotellin lähes omaan käyttöön ja juhlisimme häitä merenrannalla hiekkaa varpaissa. Tanssisimme piña coladoja ja mojitoja siemaillen aamun pikkutunneille.

Jos rahaa olisi muutama tonni lisää...

Jos meillä olisi säästössä vähän ylimääräistä (nykyisen budjettimme päälle), jolle ei olisi parempaakaan käyttöä, voisimme jättää pihistelemättä muutamissa asioissa. Ottaisimme häihimme valokuvauksen lisäksi ehdottomasti videokuvauksen. Lisäksi en empisi palkata haaveilemaani jousikvartettia vihkimistä elävöittämään. Voisimme hyvin sijoittaa myös baarimikkoon, joka tekisi illan aikana meille drinkkejä. Ystäväni synttäreillä heinäkuussa oli baarimikko drinksuja tekemässä, ja se oli kyllä vähän niin kuin ohjelmanumero itsessään.

Olen kuin olenkin tyytyväinen juhlapaikkaamme eikä rahallakaan oikein meille parempaa pääkaupunkiseudulta välttämättä saisi. Ellemme sitten siirtäisi juhlia johonkin anniskeluravintolaan, jolloin juomapuoli hoituisi heiltä ja kasvattaisi laskua, sillä haluamme tarjota illan juomat vieraillemme.

Sen sijaan ruokaan voisimme panostaa vielä nykyistäkin enemmän ja laittaa oikein kystä kyllä. Erilaisia hienoja vaihtoehtoja, paljon kivaa pikkusyötävää niin, ettei kellekään jää nälkä. Osittainhan tämä on tietysti jo nyt tavoitteena. Voisimme myös satsata johonkin komeaan hääkakkuun. Se ei ole meillä nyt ykkösprioriteettina, mutta jos ei tarvitsisi niin kustannuksista välittää, voisimme tilata hienon kakun.

Saattaisin myös luopua ajatuksesta kasvattaa itse hääkukat ja sijoittaa suomalaisiin ostokukkiin. Niitä vain tuntuu olevan vähän hankala löytää, mutta ehkä voisin vaikka tilata etukäteen ihan kasvatuspalveluna kukkamme joltakin puutarhalta.

Paljon muutakin käyttöä rahoille varmasti löytäisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti