sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Hiihtoloma + synttärilahjamatka = esihäämatka?

Edellisessä tekstissäni vihjaisin, että olemme varanneet hiihtolomaksi matkan. Meillä ei siis ollut mitään tarkoitusta lähteä hiihtolomaksi mihinkään, sillä tulevat häät imevät tulevan vuoden palkoista ison osan. Näin tässä nyt vain kävi...

Täytin tammikuussa kolmekymmentä ja sain sulhaseltani ihanan syntymäpäivälahjan: Lupauksen viedä minut katsomaan vuoden 2019 jääkiekon mm-kisoja. Koska tämänkaltainen matka ei ole mikään romanttinen pariskuntaloma, kyselimme kaveripiiristä mahdollisia seuralaisia kisoihin, ja useampia ilmoittautui.

Aloimme tässä syksyllä selvittää kisoihin lähtöä, kun otteluohjelma selvisi. Kisat pelataan Slovakiassa, Suomen alkulohko Košicen kaupungissa, joka on melko pieni. No, kävi ilmi, ettei kaupungista ole saatavissa juuri minkäänlaista majoitusta, sillä kaikki on varattu todennäköisesti matkatoimistojen taholta. Olisimme voineet lähteä matkatoimistojen pakettimatkalle, mutta tällöin hinta olisi ollut aika korkea. Yksi toisensa jälkeen kaverimme ilmoittivat matkan kustannusten nousevan liian suuriksi. Lopulta mekin tulimme siihen tulokseen, ettei reissu ole etenkään kahden kesken siihen vaadittavan rahan arvoinen. T. ehdottikin synttärilahjan vaihtamista hiihtolomareissuun johonkin lämpimään.

Vaikka olin kovasti odottanut lätkämatkaa ja petyin, kun se ei toteutunutkaan, en ollut hirveän pahoillani siitä, että pääsin tutkimaan hiihtolomareissuvaihtoehtoja. Päätin ottaa viikon lomani päälle toisen viikon palkatonta lomaa, jotta pääsisimme johonkin vähän kauemmas. Viikoksi kun emme jaksaisi lentää kovin pitkälle. Pari viikkoakin on meidän mittapuullamme lyhyt loma. Mutta sitten tulikin se vaikea kysymys: Mihin lähteä?

Meillä on pitkä lista kohteista, joihin haluaisimme mennä joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan. Useat niistä sijaitsevat aika kaukana ja vähän hankalien lentoyhteyksien päässä. Emme myöskään halua, että matkasta tulee ihan superkallis. Täydelliseltä tuntuvaksi kohteeksi valikoitui vähän yllättäen Sri Lanka, jonne matkustamista emme ole ennen suunnitelleet (lukuunottamatta omia häämatkahaaveilujani). Saimme sinne lennot alle 500€/henkilö eivätkä lennot ole ihan tuhottoman pitkät, vaikka menomatkalla vaihtoaika Moskovassa on melko pitkä. Eläminen Sri Lankalla pitäisi olla melko edullista. Siellä pääsemme harrastamaan kahta suosikkilomaurheilulajiamme: sukellusta ja surffausta. Lisäksi paikasta löytynee mukavia, rauhallisiakin rantoja sekä mielenkiintoista kulttuuria ja mahdollisesti myös hyvää kasvisruokaa.

En siis sure kauhesti mm-kisamatkan peruuntumista, vaikka vannotin kyllä sulhastani, että hänen täytyy joskus minun kanssani kisoihin lähteä. Odotan innolla yllättävää irtiottoamme. Sain myös uutta puhtia dieettiin ja etenkin sen treenipuoleen, kun helmikuussa pitäisi olla surffauskunnossa. Sillä ei siis nyt ole niin suurta merkitystä, miltä uikkareissa näytän, mutta surffaaminen sujuu varmasti vähän paremmin, kun vatsa on vähän solakampi ja reisissä ja käsissä enemmän voimaa.

Ja sulhanen tosiaan kysyi matkan varattuamme, että onko tämä nyt sitten pre-honeymoon. No, en haluaisi lanseerata yhtään lisää häihin liittyviä turhia rahanreikiä, joita voidaan hääpareille sopivasti brändättynä myydä. Eli ei, tämä ei ole esihäämatka. :D

2 kommenttia:

  1. Luin tämän postauksen vasta nyt. Oi että, minäkin olen haaveillut Sri Lankasta, ja ihan tosissanikin. Ehkä vielä joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olevan yllättävän suosittu kohde tällä hetkellä, mitä en tajunnut lomaa varatessamme. Mutta sieltä täältä kuulee tutuista, jotka ovat Sri Lankalla olleet tai sinne menossa. Odotan innolla. :)

      Poista