perjantai 29. kesäkuuta 2018

Hääasioita tiedossa

Lagosin rannikkoa Portugalissa
Täällä taas! Lomailu Espanjassa ja Portugalissa täytti kesäkuun alun. Nyt jatkan lomailua seuraavan kuukauden ihan täällä koti-Suomessa. Tällä viikolla olen sukuloinut Savossa, ja nyt istun junassa matkalla kotiin päin. Savoon päin matka sujui ennätysnopeasti muiden hääbloggaajien kuulumisia lukiessa, vaikka junassa kertyi istumista noin kuuden tunnin verran. Hääinnostus on kasvanut eksponentiaalisesti muiden suunnitelmia ihaillessani ja muutamien jo vietettyjen häiden tunnelmia imiessäni. Aionkin istuttaa sulhasen lähipäivien aikana pohtimaan asioita ihan konkreettisesti silloin tällöin käytyjen ideakeskustelujen (joista puolet koostuu vitsailusta) sijasta.

Kunnon hääintoiluun pääsen kuitenkin varmasti maanantaina, kun saan vieraakseni kaikki kolme ihanaa kaasoani. Kaikkien kanssa ollaan juteltu häistä erikseen, mutta on ihanaa päästä tutustuttamaan tytöt toisiinsa ja suunnittelemaan asioita yhteisesti. Uskon, että kaasokolmikollani synkkaa hyvin. Oona-siskoni onkin tavannut molemmat muut kaasot, mutta Laura ja Heli eivät ole edes nähneet toisiaan. Tärkeintä maanantain tapaamisessa onkin siis tutustuminen ja yhteisen fiiliksen luominen. En aio mitään tehtävälistaa iskeä kaasoilleni, ja olenkin todennut, että haluan tehdä niin paljon asioita itse, että heidän tärkein roolinsa tulee olemaan hääpäivän kulusta huolehtiminen. Ja tietysti polttarit, joista he kaikki ovat minulta vähän kyselleet ja tuntuvat olevan innoissaan.


Viikon päästä häätunnelma jatkuu, kun pääsemme juhlistamaan ystäviemme hääpäivää Suomenlinnaan. Samassa paikassa on juhlittu viimeksi pari vuotta sitten, joten tiedän puitteiden olevan ihanat. Sääennustekin näyttää oikein lupaavalta, kun Pirunkirkon kiviseinien sisällä helteenkään en usko häiritsevän. Loman aikana postista oli tipahtanut myös toinen hääkutsu, joten elokuussa häätunnelma jatkuu saman kaveriporukan kanssa.

Häidemme miinus yksi -vuosipäivä (jos tällaista ihanaa termiä haluaa käyttää) häämöttää myös aivan kulman takana (hui!). Tämä tarkoittaa sitä, että on hyvä aika käydä kartoittamassa juhlatilaa sekä sen ympäristöä esimerkiksi kuvauspaikkoja ajatellen. Toinen tasan vuotta ennen suoritettava toimenpide on tehdä tutkimusta luonnonkukista, joita aiomme koristelussa hyödyntää. Tämä kesä on toki ollut taas melko poikkeuksellinen säiden puolesta, joten täysin ei voi luottaa siihen, miltä luonto nyt näyttää tai mitä kukkia sieltä on löydettävissä. Jonkinlaisen käsityksen kuitenkin saamme.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa että pääsette häävieraiksi! Suomenlinnaan varsinkin <3 Itselle tällaista herkkua ei ole tiedossa ennen ensi kesää. Mä oon myös entistä enemmän innostunut luonnonkukka-ajatuksesta, joten toivottavasti kirjoittelet siitä aiheesta lisää tutkimustenne jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime kesä ensimmäinen pitkään aikaan, kun ei ollut yhtään häitä. Tänä vuonna on onneksi taas päästy niihin tunnelmiin. :)

   Ehdottomasti kirjoittelen kukkatutkimusten tuloksista. Pitää selvitellä tosiaan sitäkin, kauanko kukat kestävät nätteinä, koska se minua hieman huolettaa luonnonkukkien kohdalla.

   Poista