torstai 27. huhtikuuta 2017

Kuka kirjoittaa?

Tässäpä pieni esittelyteksti minusta, jotta tiedätte, millainen tyyppi täällä hääsuunnittelusta kertoo:

Olen siis Iira, ensi vuonna kolmenkympin rajapyykkiä kolkutteleva nainen. Syntyperältäni olen turkulainen, joskin pohjoispohjanmaalainen veri virtaa molempien vanhempien peruna vahvasti, ja onpa siellä suunnalla tullut lapsuudessa viisi vuotta asuttuakin. Vähätkin Turun murteen rippeet puheestani ovat karsineet pääkaupunkiseudulla asutut vuodet, joita ensi syksynä tulee täyteen kolmetoista. Viimeiset kolme vuotta olemme puolisoni kanssa asuneet omistuskolmiossamme Espoossa.

Ammatiltani olen luokanopettaja. Valmistuin reilut pari vuotta sitten Helsingin yliopistosta, mutta en ole vielä vakiintunut yhteen työpaikkaan. Osittain ammatillista vakiintumista häiritsee kaukokaipuu, joka vie milloin minnekin. Tällä hetkellä olemme puolisoni kanssa kiertelemässä Meksikoa ja Väli-Amerikan maita. Kolmen kuukauden reissusta takana on kaksi. Ensi syksynä aloitan ekaluokan opena koulussa, jossa olen työskennellyt aiemmin ja jossa viihdyn hyvin. Voi siis olla, että tiedossa on ammatillista vakiintumista, ja reissut täytyy jatkossa suunnitella koulujen loma-aikojen puitteissa.

Suhtaudun asioihin pääsääntöisesti positiivisesti. Olen sitä tyyppiä, joka on yleensä hyvällä tuulella, mutta kun se huono päivä iskee, sen kyllä huomaa. Olen monista asioista pikkutarkka, mutta aivan viimeisen päälle perfektionistiksi en itseäni tituleeraisi. Olen kokeilun- mutta myös mukavuudenhaluinen. Olen siis valmis tutustumaan uusiin juttuihin, paikkoihin ja ihmisiin, mutta toisaalta välillä laiskuus vie voiton. Rakastan kirkkaita värejä, ja minut näkeekin yleensä pukeutuneena oranssiin tai keltaiseen.

Harrastuksiini kuuluu erilainen liikunta, hieman vaihtelevalla aktiivisuudella: Välillä käyn salilla ja erilaisissa jumpissa, välillä treenaamme puolison kanssa ju-jutsua, välillä käyn lenkillä ja uimassa. Välillä liikunta rajoittuu jätskilusikan nosteluun... Harrastuksiini voisikin melkein listata laihduttamisen, sillä valitettavan usein joudun tsemppaamaan ruokailu- ja liikuntatapojen suhteen, kun vaa'an lukemista alkaa muodostua nousevaa käyrää. Koska olisi kiva näyttää hääpuvussa kauniilta, tulee blogissani jonkin verran näkymään myös painonhallintaan liittyviä tekstejä. Skippaa, jos ei kiinnosta. ;)


Harrastan myös vaihtelevasti erilaisia käsitöitä: ompelen, neulon, askartelen. Tämä tulee näkymään varmasti myös häissämme, sillä tykkään tehdä kaikenlaista piperrystä, ja sillä tavoin säästyy varmasti vähän rahaakin. Musiikki on lähellä sydäntäni. Olen oikeastaan aina harrastanut laulamista; nykyään lähinnä omaksi iloksi kotona, välillä karaokessa ja jopa muutamien kavereiden häissä. Alkavan kesän projektina minulla on opetella säestämään kunnolla laulua pianolla. Taito kun on äärimmäisen hyödyllinen myös työni kannalta.


Blogina tämä ei ole ensimmäiseni. Olen pitänyt painonpudotukseen keskittyneitä blogeja pariinkin kertaan, mutta ne vähän tuppaavat jäämään, kun motivaatio hiipuu. Olemme myös puolisoni kanssa kirjoitelleet blogeja pidemmiltä reissuiltamme perheen, ystävien ja tuttujen iloksi. Hääblogissani tulen keskittymään pääasiassa häiden valmisteluun omasta näkökulmastani, mutta saa nähdä, miten yleiseksi tekstit rönsyilevät.

Ja nyt joku ajattelee, että tämä on nyt taas niitä Minun hääni -morsiamia, jotka unohtavat sulhasen kokonaan. Pelko pois! Kirjoittelen oman tekstin meistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti