keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Askartelu on välineurheilua

Hääblogipäiväämme sain Askartelumaailma Charlottasta ihanan paketin erilaisia askarteluvälineitä, joista pääsimme askartelemaan kortteja, hääkarkkirasioita ym. Itse en ehtinyt kokeilla kaikkea haluamaani bloggaripäivän aikana, mutta onneksi ylimääriset tarvikkeet matkasivat mukanani vielä kotiin. Olen siis päässyt hyödyntämään niitä mm. kevään juhlien korttiaskartelussa. Tässä muutamia oivalluksia, joita itse sain, kun ammattilainen oli koonnut hyviä tuotteita kokeiltavaksi.


Ensimmäinen asia, joka ahkeran korttiaskartelijan kannattaa omistaa, on paperileikkuri. Olen jo aiemmin manannut, kuinka turhauttavaa ja työlästä on yrittää saksien avulla saada korttipohjista tai koristepapereista suorareunaisia. Paperileikkurin kanssa homma on hieman helpompaa, joskin vaatii edelleen tarkkuutta, sillä paperin on oltava juuri oikeassa asennossa.


T:n serkulle ja hänen miehelleen tein hääkortin, jossa hyödynsin vihreää pitsiä, jossa on valmiina tarrakiinnitys taustalla. Se oli ihan superhelppoa kiinnittää siististi! En ollut nähnyt tällaista ennen, joten oli kiva päästä kokeilemaan.


Ystäväni synttärikortissa taas hyödynsin "timanttinauhaa", jossa on myös liimapinta valmiina. Tämä vaatii jo hieman sorminäppäryyttä, mutta on huomattavasti helppokäyttöisempää kuin se, että pitäisi paperiliimalla liimailla yksittäisiä koristeita. Todella kapealla kaksipuolisella teipillä taas sain kiinnitettyä melko helposti kortin reunaan kultakoristeista nauhaa. Tällaiseenkaan en ollut syystä tai toisesta ennen törmännyt. Tyttö tahtoo -blogin Hanna vinkkasikin minua kokeneempana askartelijana, että kaksipuolinen teippi toimii moneen asiaan parempana kiinnikkeenä kuin liima, joka lähtee helposti kupruilemaan.


Askartelumaailma Charlottasta sain lainaksi myös välineet sinettien tekemiseen kuumaliimapistoolin avulla. Taas täysin uusi aluevaltaus minulle. Tämän testaamista olen kiireiden ja laiskuuden vuoksi lykännyt, mutta viimein tänään otin selvää, miten homma sujuu. Ja sujuihan se.


Olemme joskus T:n kanssa tehneet sinetit joulukorttien kuoriin sulattamalla sinettivahaa kynttilässä. Ihan hirveää hommaa! Kuumaliimapistoolilla sinettien teko oli hyvin helppoa, kunhan ensin sai kokeiltua, mikä on oikea määrä vahaa. Sinettivahaa siis työnnetään ohuissa pötköissä pistooliin, joka sähkön avulla sulattaa sen. Annostelu on mielestäni aika helppoa. Sinetin painamiseenkaan ei mielestäni tarvinnut mitään kovin ihmeellistä.


Sain lainaksi myös sinettivahan kanssa käytettäviä leimasinmusteita. Sinetti painetaan ensin tähän leimasimeen ja sen jälkeen vahaan. En tiedä, olivatko nuo musteet päässeet jo kuivahtamaan, sillä en saanut niillä juurikaan vaikutusta, vaikka ajatus pienestä lisähohdosta pinnassa on kiva.Jotkut taitavat olla sitä mieltä, että vanhalla kunnon sulatettavalla vahalla saa parempaa jälkeä kuin tuolla pistoolitaktiikalla. Omasta mielestäni helppous on kyllä tässä niin suuri valtti, että jos päädymme sinetöimään kuoremme, kuten vähän olemme suunnitelleet, aion kyllä hankkia kuumavahapistoolin avuksi.

Suurkiitokset vielä Askartelumaailma Charlottalle, joka mahdollisti hääblogipäivämme askartelupisteen. Kivijalkamyymälähän kyseiseltä yritykseltä löytyy Helsingin Kampista nimellä Askarelli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti