sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Harry & Meghan

En seuraa mitenkään aktiivisesti Brittien tai Ruotsin kuningashuoneita enkä aiemmin ole vaivautunut katsomaan kuninkaallisia häitäkään. Nyt kun omat häät kolkuttelevat ovella, ja hääasioista on tullut harrastus, piti eilen viettää muutama tunti ruudun ääressä prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä ihastellen. Mitään teemaan sopivaa katsomoa en sentään perustanut.

TV:n katsojille näytettiin tietysti vain kirkollinen osuus häistä, ja varsinainen hääjuhla vietettiin suljettujen ovien takana. Suurin spekulointi häiden yhteydessä liittyi tietysti morsiamen pukuun. Puku osoittautui Clare Waight Kellerin suunnittelemaksi yksinkertaisen tyylikkääksi luomukseksi, jota täydensivät kuningattaren lainaama tiara sekä valtaisa huntu. Iltajuhlassa morsian vaihtoi pukua myöskin hyvin yksinkertaiseen Stella McCartneyn suunnittelemaan pukuun. Itse pidin molempia pukuja todella kauniina! Morsian on hyvin kaunis ja linjakas nainen, jolloin yksinkertainen toimii erinomaisesti.

Vieraiden pukeutumisessa minua ihastuttivat hatut, joita oli kutsussa toivottu naisvieraiden käyttävän. Heräsi jopa villi idea liittää hattu oman hääjuhlan pukukoodiin, mutta ehkäpä ei sittenkään. :D Eivät hatut taitaisi sopia meidän rentoon siviilivihkimiseen, ja niiden hankkiminen aiheuttaisi vieraille turhaan harmaita hiuksia.

Hääjuhlassa minua kummastutti sulhanen, joka näytti ajoittain surumieliseltä ja ajoittain todella pitkästyneeltä. Ehkä se oli hermostuneisuutta. Minä en nähnyt prinssi Harrystä jumaloivaa rakkautta, joka joidenkin katselijoiden mukaan hänestä paistoi. Ehkä en osaa lukea brittien kasvonilmeitä...

Hääjuhlien väripilkku oli chicagolaispiispa, joka piti pitkän ja eläväisen puheen rakkaudesta. Puhe oli mielestäni hyvä, joskin hieman itseään toistava. Se ei tainnut aivan upota jäyhään brittiyleisöön ja oli varmasti peruskaavasta poikkeava.

Häiden musiikit olivat mielestäni onnistuneesti valittuja sisääntulomusiikkia lukuunottamatta. Olisin kaivannut jotakin mahtipontisempaa, mutta en tiedä, mikä brittihovin häissä on ollut perinteenä. Kuoron esittämä Stand by Me oli todella ihana ja pidin myös sellonsoitosta, joskin se oli aika pitkä pätkä odottelun lomassa.

Kuva: Mark Jones, Flickr
Oma hääbudjetti ei tunnu yhtään niin pahalta, kun kuuli, että näihin häihin rahaa on mennyt noin 30 miljoonan euron verran. No, meidän häissämme tietysti turvajärjestelyiden tarve on hieman vähäisempi, ja vieraitakin tulee vain hieman yli kymmenesosa kirkkoväen määrästä.

Minua jäi myös mietityttämään ajatusleikki siitä, että mitä jos jompikumpi Britannian prinsseistä olisikin rakastunut todella rumaan tai vaikkapa hirvittävän lihavaan naiseen. Tämä nyt on vähän rumasti sanottu. Toki jokainen morsian on omalla tavallaan kaunis, mutta onhan kuninkaallisten häiden vetovoimana olleet toinen toistaan kauniimmat morsiamet.

2 kommenttia:

  1. Itse avasin häiden livelähetyksen parahiksi juuri sormusvalojen ja aviopuolisoiksi julistamisen aikaan, vaikka en sen enempää toimitusta katsonutkaan. Meghanin puvut olivat itselleni ehkä pienoinen pettymys, sillä olisin odottanut ehkä jotain hieman sykähdyttävämpää. Kaunis hän jokatapauksessa oli ja tiara + huntu- yhdistelmä oli mielestäni upea! Harryn ilmeitä en niin ehtinyt tuon hetken aikana pistämään merkille, mutta Meghan ainakin oikein säteili onnesta sormusvalojen aikana, joka tietysti herkistää aina tällaisen häähullun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa kun itse katsoin noita hääkuvia uudelleen, Meghanin puvut näyttivät vähän huonosti istuvilta ja samaa kommentoi myös työkaveri. Meghan tosiaan tuntui aivan säteilevän, mutta samaa ei kyllä voi sanoa sulhasesta...

      Poista