torstai 25. lokakuuta 2018

Kun sulhanen sotkee suunnitelmat

Bloggailulle on ollut viime aikoina liian vähän aikaa ja energiaa, joten nyt sairaslomailun "kunniaksi" pistetään tulille ihan kaksi tekstiä päivässä. ;) Nyt pitää kyllä jo rauhoittua, kun olkapäätä ja käsivartta jomottaa häiritsevästi.

Näillä lähdetään kokeilemaan uusia ideoita.
Ikuisuuskysymys hääsuunnittelussa: Miten paljon sulhanen osallistuu häiden suunnitteluun? Varmasti aika monet häät ovat edelleen morsiamen unelmapäivä, jossa sulhanen on saanut vaikuttaa lähinnä muutamaan ruokalajiin ja hääautoon. Alkaa kuitenkin olla vähän loukkaavaa ajatella, että näin on valtaosassa häistä. Sulhaset nimittäin osallistuvat ihastuttavan paljon hääsuunnitteluun. Ja tietysti on mielestäni ihan ok, että morsian suunnittelee kutsut ja koristeet, jos sulhaselle kertakaikkiaan on ihan sama.

Meillä minä olen häidemme pääsuunnitteluvastaava, mutta kaikki päätökset tehdään yhdessä (paitsi minun ulkonäkööni liittyen). Ja mitä konkreettisemmin puhutaan asioista, sitä enemmän sulhanen on läsnä. Esimerkkinä: Minä hoidin juhlatilojen kartoitushärdellin, valitsin paikat, joita kävimme katsomassa ja otin yhteyttä sopiakseni katselmuksen. Sulhanen oli kuitenkin yhden päivän katsauksia (yllättävä työmeno) lukuunottamatta mukana katsomassa hääpaikkoja, ja päätöksen teimme vahvasti yhdessä.

Minä olen myös kartuttanut Pinterest-taulujani ja blogiani erilaisilla kutsu- ja koristeluideoilla jo puolitoista vuotta ja kokeillutkin joitakin päästäkseni jotain puuhailemaan. Nyt, kun ideoiden lopullinen karsiminen ja näiden suunnitelmien saattaminen oikeiksi, käsin kosketeltaviksi asioiksi alkaa olla ajankohtaista, on sulhasenkin aika osallistua. Ja hänhän osallistuu...

Uskon, että tästä olisi tullut ihan nätti suuremmilla leimoilla.
Sain mielestäni mahtavan idean häidemme kattauksen pääelementiksi, ja minun piti päästä kokeilemaan sitä heti. Kattaushan oli tuottanut minulle melkoisesti päänvaivaa. Pienten alkukokeilujen jälkeen olin vakuuttunut ideani erinomaisuudesta: pöytiin meille tulisivat paperiset kertakäyttökaitaliinat, jotka koristelisin suurilla mandalaleimoilla eri värejä käyttäen. Tilasin vielä Teippitarhalta keltaista ja pinkkiä pitsiteippiä, joilla kaitaliinojen reunat voisi koristella, jotta lopputulos ei olisi niin teollinen kuin miltä se äkkiseltään voi kuulostaa. Käytin melkoisesti aikaa etsiessäni Etsystä sopivia suuria mandalaleimasimia liinojen toteuttamiseksi. Mitään en kuitenkaan vielä tilannut.

Sitten esittelin ideani sulhaselle. Vastaanotto ei ollut kovin positiivinen. Ulkonäkö oli kyllä T:nkin mieleen, mutta sitten herra otti käyttöönsä käytännöllisyyden, jota minultakin löytyy yleensä ihan aimo annos, mutta ei näin äärirationaalisissa mittasuhteissa. Sulhasen mielestä kertakäyttökaitaliinat ovat epäekologisia. Pitää paikkansa, ja tätä olin sentään itsekin tajunnut vähän pohtia. Sitten hän rupesi tutkailemaan tilaamiani pitsiteippirullia. Pikaisten mittomisten ja laskutoimitusten jälkeen hän oli romuttanut ideani lopullisesti toteamalla, että pelkät pitsiteipit pöytäliinoihimme tulisivat maksamaan noin 70 euroa. Kuulostaa vähän tyyriiltä etenkin kertakäyttötuotteiksi (no joo, voisihan ne pitsit irrottaa liinoista, mutta olisivatko enää siistejä...)

Kokeilin reunaan myös halvempaa washi-teippiä,
mutta tulos on jokseenkin hirveä. :D
Onneksi sulhaseni ei ole sitä sorttia, joka vain tuomitsee muiden ideat esittämättä itse mitään tilalle (inhoan sellaisia ihmisiä). Ideointi lähtikin vauhdikkaasti käyntiin, ja muutamien ei-minusta-niin-houkuttelevien ideoiden jälkeen löysimme mahdollisesti aika kivan ratkaisun. Tästä tuloksena olivatkin mm. leimasinmallien laser-leikkuu -kokeilut, joista kirjoittelin aiemmin. Nyt ajatuksena olisikin painaa kuvioita suoraan kankaaseen, jos vain saamme sen siististi tehtyä. Olimme ajatelleet ostaa Ikeasta halpoja pöytäliinoja, kunnes tajusimme siellä käydessämme, että liinathan ovatkin polyesteria eivätkä puuvillaa, kuten jostain syystä olimme luulleet. Siihen painaminen ei onnistukaan. Otimme kuitenkin kokeilukappaleeksi mukaan yhden puuvillaisen kaitaliinan.

Tähän pitäisi kokeilla, miten painaminen
onnistuu.

Jos teillä on vinkkejä halvoista puuvillaisista pöytäliinoista, ne otetaan mieluusti vastaan. Mutta älä ehdota Knoppa-lakanoita. Voi olla, että näitäkin vielä harkitsemme, mutta mielestäni ne ovat kuitenkin liian ohuet ja läpinäkyvät, vaikka meidän juhlapaikaltamme valkoiset pöydät löytyvätkin. Pitänee selailla ainakin markettien, Tokmannien ym. valikoimat läpi.

Näin siis sulhanen sotki hienot kattaussuunnitelmat, mutta hyvä näin. Häähömpällä on hyvä olla joku vähän järkeistämässä touhua. Varsinkin kun se joku on myös antanut muutamassa asiassa periksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti