maanantai 15. lokakuuta 2018

Love Me Do:n muotinäytöksetKirjoittelin heti ensitöikseni toissaviikonloppuna järjestetyistä Love Me Do -messuista, mutta maratontekstiä välttääkseni jätin häiden muotinäytösten ruotimisen erilliseen tekstiin. Tämän tekeminen on taas viivähtänyt sanoinkuvaamattomasta väsymyksestä johtuen, mutta nyt kun syysloma on koittanut, raavin itsestäni sen verran energiaa kokoon (11h yöunet auttavat kummasti), että jaksan käydä massiivisen kuvakokoelmani läpi.


Itsehän olen vähän huono hääpukunäytösten katselija, sillä en niin syty valkoisista hääpuvuista. Lisäksi olen sen verran käytännön ihminen, että monet catwalkeilla nähtävät toinen toistaan erikoisemmat muotiluomukset (puhun nyt ylipäätään muotinäytöksistä) saavat minut ennemmin kikattelemaan kuin haukkomaan henkeäni ihastuksesta. Olen silti oppinut muutamien häämessujen kokemuksella nauttimaan hääpukunäytöksistä ja löytämään puvuista kivoja elementtejä.

Ensimmäisenä pääsimme muiden bloggareiden kanssa seuraamaan Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018 -finaalinäytöstä. Näytöksessä nähtiin paljon erilaisia pukuja, ja monissa oli jotakin vähän erikoista, mikä on tietysti hyvä, kun halutaan erottua. Osa mallistoista oli sellaisia, että puvut näyttävät todennäköisesti hyviltä vain mallimittaisilla naisilla. Itse huomasinkin pitäväni enemmän puvuista, jotka voisi kuvitella oikeasti näkevänsä jonkun morsiamen päällä, ei vain catwalkilla. Kaikki kisan finalistit näet täältä.

Suvi Leinosen puvun punaiset
perhoset kiinnittivät kivasti
huomion.

Christina Andreen mallistossa oli kivoja yksityiskohtia.

Näissä kahdessa Ira Kostoulasin puvuissa on tietynlaista glamouria. Malliston kolmannesta puvusta en niin välittänyt.Nämä Tanja Aallon puvut menevät siihen "vain pitkien, hoikkien naisten päälle" -kategoriaan. Saa toki olla eri mieltä.Tuomaristo valitsi finaalista Vuoden hääpukusuunnittelijan 2018. Lisäksi median edustajat valitsivat oman suosikkinsa ja me katsojat pääsimme äänestämään pikaisesti omaa suosikkiamme. Kaikki kolme valintaa osuivat samaan osoitteeseen, ja triplavoiton nappasi Heidi Tuisku. Oman ääneni annoin Aurora Raiskiselle, mutta eivät voitot väärään osoitteeseen menneet.

Aurora Raiskisen yksinkertaisen tyylikäs mallisto.

Tässä voittajan työnäytteitä. Heidin puvuissa ainakin minua ihastuttavat pitsivalinnat. Nyt kun näitä kuvia katsoo tarkemmin, olisin ehkä itsekin kallistunut äänestämään Heidin pukuja. 


Kisanäytöksen jälkeen melko pian alkoi kansainvälinen hääpukunäytös. Taolla esiintyi hääblogipäivästämmekin tutun HiMo-klubin taitavia tanssiryhmiä, joita oli hauska katsella. Tulipa taas sellainen olo, että tekisi itsekin mieli lähteä peppua ketkuttamaan.Kansainvälisessä hääpukunäytöksessä nähtiin enemmän sellaisia hääpukuja, joita voisi nähdä ns. perusmorsionkin päällä. Teemana oli metallinhohtoisuus ja glitter, mikä näkyi pääasiassa asusteissa ja meikeissä, mutta oli pukuihinkin löydetty tätä teemaa.

Rohkea morsian voisi pukeutua kultaan itse, mutta moni
varmasti ihastuu näihin glitterunelmiin kaasonmekkoina.
Puvuissa näkyi paljon avonaisia selkiä.
Merenneitomalliset puvut sopivat upeasti
varsinkin tiimalasivartaloiselle. Itse
en välitä etualan puvun tapaisesta hörselö-
laahuksesta.

Puvuissa näkyi kivasti myös erilaisia pitsejä. Itse tykkään enemmän tällaisista selkeäkuvioisista tai vähän graafisista pitseistä.Myös tämän puvun kuviointi ihastutti
minua suuresti.

Ihastuin kovasti näihin kunnon prinsessahelmaisiin mekkoihin.Minua harmittaa suunnattomasti, että jätimme monen muun bloggaajan kanssa viimeisen Victoria & Vincentin Kehitysvammaliiton kanssa yhteistyössä järjestämän muotinäytöksen väliin. Olimme juuri istuneet reilut kaksi tuntia näytöksissä ja meillä oli kakut ja skumpat sekä hääjutut pahasti kesken, joten minusta tuntui siltä, etten jaksa juosta enää kolmanteen näytökseen. Mikä virhe! Näytöksestä näkemäni kuvat ja videot ovat niin mahtavia, että harmittelen todenteolla päätöstäni. Tunnelmia voit kuitenkin lukea esim. Rakkaudella, Rea -blogista. Olisi myös ollut kiva nähdä noita pukuja, sillä olen nyt vasta kiinnittänyt messuilla ja häälehtien sivuilla huomiota Victoria & Vincentin pukuihin ja tajunnut, että kyseessä on siis kotimainen hääpukumerkki (liian kansainvälinen nimi on hämännyt minua), jonka puvut ovat vieläpä melko edullisia. Kannattaa tutustua, jos hääpuku on vielä haussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti