sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Love Me Do Autumn Fair 2019

*Yhteistyössä Love Me Do Autumn Fair*


"Taaskos sä olet naimisiin menossa?" totesi tuttuni, johon törmäsin eilen Love Me Do -messuilla. Voihan sitä häämessuilla käydä, vaikka häät olisivat jo takana päin, eikö vain? Ainakin, jos kirjoittaa hääblogia ja saa kunnian osallistua blogimiittiin.

Kun ensimmäistä kertaa olin Love Me Do -messuilla, käyntini oli vähän negatiivinen kokemus osittain ihan omasta fiiliksestä ja tilanteestakin johtuen. Messutkin olivat tuolloin vielä vähän alkutekijöissään, ja paljon on menty tuosta syksystä eteenpäin.

Kattauskilpailu on aina kiva katsastaa läpi,
vaikka harvoin olen sieltä mitään valtavia
neronleimauksia saanut.

Täytyy toki myöntää, ettei palveluntarjoajilla enää minulle ollut juurikaan annettavaa, ja oikeastaan hyvä niin. Jos olisin ollut suunnattoman kiinnostunut monista messupisteistä, heräisi kysymys, ovatko messut tarpeeksi tarkasti hääväelle suunnatut. Messuilta löytyi hyvä kattaus ainakin sormuksia, hääpukuja ja paperituoteideoita etsiville. Sen sijaan esimerkiksi valokuvaajat loistivat poissaolollaan. Ja vähän kysymyksiä herätti, mitä erään matkapuhelinliittymiä myyvän yrityksen piste häämessuilla teki...

Muotinäytöksen eväät olivat kunnossa: Henkell
tarjosi jo perinteiset muotinäytöskuoharit, mutta
uutuutena saimme nauttia Ladycronen hattaroista.

Itse bongailin lähinnä vanhoja tuttuja ja nautin yleisestä häätunnelmasta, johon on ihana palata näin tuoreena rouvanakin. Nautin myös muotinäytöksistä, jossa lähinnä haaveilin siitä, että jos me olisimme pitäneet talvihäät, olisin ehdottomasti valinnut puvukseni kunnolla kimaltelevan bling-bling-unelman, jotka tuntuvat olevan muotia.


Harrastin myös ahkeraa arvostelua. Se pitää Love Me Do:n muotinäytöksistä sanoa, että asut istuvat harmittavan huonosti mallien päälle. Omassa hääpuvussa kun parasta oli nimenomaan se, että vaate istui itselle kuin hansikas, mikä teki sen loisteliaan olon, jollaista en oikeastaan toiste ole kokenut. Ymmärrän, ettei yhtä tai kahta muotinäytöstä varten vaatetta voi täydellisesti ruveta muokkaamaan mallin mittoihin, etenkin kun vaihdot eri asujen välillä tuntuvat olevan aika tiivitä. Silti toivoisin, että vähän parempaan pystyttäisiin.

Näissä kuvien tapauksissa istuvuus ei ole
ongelma.

Tänä vuonna teemana oli se, että morsian on hääpukuun aina oikean kokoinen. Vartalopositiivisuus oli iso ja näkyvä teema. Mutta etenkin plussakoon mallien kohdalla olisin toivonut puvuilta parempaa istuvuutta. Nyt puvut ja mallit eivät päässeet loistamaan ansaitsemallaan tavalla, kun puvut lörpöttivät sieltä sun täältä.

Messupäivä huipentui Vuoden hääpukusuunnittelija 2019 muotinäytökseen, jonka jälkeen päätettiin voittaja. Suureksi ilokseni Vuoden hääpukusuunnittelijaksi 2019 valittiin Terhi Löfman Ateljee Aariasta, joka valmisti myös minun hääpukuni. Iloinen en ole vain siksi, että voin sanoa, että minunpa pukuni teki palkittu suunnittelija ja valitsin hänet ennen voittoa. Syy ilooni on se, että Terhi on ihana ihminen ja äärimmäisen taitava ompelija!

Terhi Löfmanin kilpailumallisto

Yksi kilpailumalliston puvuista tuli olla
plussakoon puku. Mielestäni Terhi onnistui
tässä koko kisan parhaiten.

Ajattelin, että kirjoitan vain lyhyesti messuista ja enemmän hääblogimiitistä, joka luonnollisesti teki käynnistäni erinomaisen. Teksti kuitenkin väistämättä venyi pitkähköksi, jotn kirjoittelen blogimiitistä oman tekstinsä. Minkäs sille voi, kun innostuu...

Seuraavat Love Me Do -messut pidetään Kaapelitehtaalla 18.-19.1.2020. Sitä en tiedä, vieläkö minut siellä nähdään, mutta voin lämpimästi suositella messuja tuleville morsiammille, etenkin suunnittelun alkuvaiheessa.

4 kommenttia:

 1. Näytteilleasettajien listauksessa lukee, että Elisalta sais dronepalveluita ja muuta viestintää. Itse kyllä hilpasin pisteen ohi ja lujaa, koska liittymää en ole vaihtamassa enkä edes tajunnut, että johonkin muuhun heidän standinsa voisi liittyä.

  Huomasin saman, että muotinäytöksissä muutamien pukujen istuvuus ei ollu parhaimmasta päästä. Tähän en ole aiemmilla messuilla kiinnittänyt huomiota, mutta nyt se pisti silmään. Onneksi suurin osa oli hyvin istuvia ja kauniita katsella. Sain lisää varmuutta, mitä haluaisin omaan pukuuni.

  Huomasin myös kuvaajien vähyyden, kun juuri se olisi meillä ajankohtaisinta. Onneksi ensi viikonloppuna on taas häämessut ja kohta on jo tammikuunkin messukausi. Onneksi on vielä aikaa, mutta ihmetytti tuo kuvaajien vähyys.

  Oli todella kiva nähdä pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa... Hyvä, kun selvensit tuon Elisa-asian! :) Mä kuulin, kun he kyselivät ihmisiltä puhelinliittymistä, joten ajattelin kanssa, että niitä vain olivat kauppaamassa.

   Oli joukossa toki paljon kauniita ja istuvia pukuja, mutta itse olen kiinnittänyt tuohon huonoon istuvuuteen huomiota jos useamman kerran. Kiva, jos sait näytöksistä ideoita omaan pukuun!

   Toivottavasti tammikuun isommilla messuilla olisi kuvaajia enemmän. Yleensä heitä on jonkin verran ollut, mutta nyt en huomannut muuta kuin heidät, jotka olivat ottamassa kuvia. Eikä esim. Valo Filmsillä ollut ständiä tänä vuonna.

   Oli kiva nähdä! Toivottavasti saadaan pian järkättyä uudet treffit!

   Poista
 2. Minäkään en huomannut pienestä haeskelusta huolimatta yhtään kuvaajaa, vaikka ständilistauksen perusteella heitä siellä kuitenkin oli. Muusikkojen kanssa oli vähän sama ongelma, juttelin ehkä kahdelle eri ryhmälle. Minulle sormusasia oli tällä kertaa ajankohtaisin, ja sitä varten messuilla oli kyllä mukavasti vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko kuvaajat ovat vielä kiinni hääkeikoissa tai sitten ovat todenneet messut huonoksi tavaksi mainostaa... Onneksi sentään sormuksia on aina tarjolla laajasti!

   Poista