perjantai 1. marraskuuta 2019

Drinkkibaari ja muut häidemme juomat

Meidän häissämme alkoholijuomissa ei säästelty. Halusimme tarjota vieraillemme, jotka näissä kekkereissä koostuivat pääasiassa kavereista, hauskan illan, johon useissa muissakin tilaisuuksissa kuuluu alkoholi. Meitä ei pelottanut vieraiden liiallinen humaltuminen eikä ylilyöntejä juurikaan sattunut, vaikka alkoholitarjoilu alkoi heti juhlien alkaessa.


Vieraiden saapuessa paikalle heille oli tarjolla Hugo-drinkit. Näihin päädyimme niiden raikkauden ja keveyden vuoksi, ja ne sitoivat myös hauskasti polttarini (joista en vieläkään ole kirjoittanut, kääk!) hääjuhlaan, sillä valmistin kyseisiä drinkkejä osana polttariohjelmaani. Keilaniemen henkilökunta oli valmistanut drinkit valmiiksi meidän tuomistamme sekä heiltä tilaamistamme aineista.


Heti vihkimisen jälkeen avautui baari, jossa sai tehdä itselleen drinkkejä tai turvautua tölkkeihin tai pulloihin, jos oli laiskemmalla tuulella tai halusi maistella huolella valitsemiamme juomia. Tarjolla oli useampaa eri olutta, lonkeroa tavallisena sekä appelsiiniversiona sekä paria eri siideriä. Erikoisuus, jota sulhanen mieluusti vieraille esitteli, oli sulhasen panojengin valmistama hääolut, joka sai vierailta kehuja.


Drinkkibaariin olimme valinneet drinkeiksi viisi eri vaihtoehtoa, mutta vieraat saivat toki käyttää myös luovuuttaan käsillä olevien tarpeiden puitteissa. Tarjolla oli Sulhasen suosikkia, joka tunnetaan paremmin gin & tonicina. Ostimme pienen määrän Napue-giniä sekä siihen sopivaa kalliimpaa Fever Tree -tonicia. Tämä drinkki osoittautui monen muunkin suosikiksi, ja ainekset loppuivat melko nopeasti. Varalla oli halvempaa giniä ja tonic-vettä, jotka myös tekivät hyvin kauppansa.


Morsiamen mehukestit taas sisälsi Malibu-likööriä ja appelsiini- tai ananasmehua. Tämä makea sekoitus on joskus nuorempana ollut suosikkini, mutta maistui yllättävän hyvin allekirjoittaneelle myös hääpäivänä. Kaason kaato taas oli pienoinen vitsi: Heli- ja Oona-kaasot nimittäin nautiskelivat polttareissani vodkaa ja Muumi-limua sisältävää drinkkiä, joka oli kuulemma karmeaa ja tosi vahvaa. Tytöt olivat melko hilpeitä loppuillan. En ole varma, uskaltautuivatko kaasot kokeilemaan drinksua uudelleen.

Klikkaamalla kuvan suuremmaksi saat
paremmin selvää ohjeista.

Tasapuolisuuden nimissä myös bestmaneille piti keksiä jokin drinkki ja päädyimme siihen, että Bestmanien bileliemenä saisi toimia rommikola. Halusimme sisällyttää drinkkibaariin myös monien suosikin, Aperol sprizin, joka meidän häissämme kulki nimellä Vieraan virkiste. Drinkkibaaria ajatellen oli tosi kätevää tilata drinkkeihin tarvittavat härpäkkeet, kuten hedelmälohkot pitopalvelulta sen sijaan, että olisimme itse niitä edellisenä iltana tai samana aamuna pilkkoneet ja asetelleet esille.


Ruokajuomaksi valitut viinit esittelinkin jo aiemmin. Nyt jälkikäteen voin todeta, että ainakin minun mielestäni valinnat olivat oivallisia. Kahvin kanssa meillä oli kolmea eri sorttista avecia: perinteistä konjakkia sekä kermalikööriä oli tietysti tarjolla, mutta oma lisämme oli portviini, johon ihastuimme toissakesäisellä Portugalin reissulla.Halusimme pitää huolen myös vieraistamme, jotka eivät syystä tai toisesta alkoholia käyttäneet. Tarjolla oli maustettuja vesiä, jotka olivat todella onnistuneita. Toisessa oli limeä ja mansikoita, toisessa appelsiinia. Lisäksi olimme ostaneet erilaisia limppareita ja kivennäisvesiä sekä alkoholittomia siidereitä ja lonkeroita.


Hääjuomien menekki sekä niihin kulutettu raha ovat usein kysyttyjä kysymyksiä, joihin yritän kasata vastauksia myöhemmin, joskin täytyy sanoa, että meidän häissämme tämä on hieman hankalaa kaksien juhlien vuoksi. Ehkä niiden yhdistelmä kuitenkin antaa kuvan isoista häistä, joissa on sekä kavereita että sukulaisia...

Kaikki tekstin herkulliset kuvat on ottanut Valo Films.

2 kommenttia:

  1. Oi hugo on tosi hyvää! Olisin muutenkin viihtynyt teidän drikkibaarissa, kuulostaa todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugosta tuli kyllä minunkin suosikkini erityisesti kesäjuomaksi. :)

      Poista