tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kaasot

En ole vielä pyytänyt ketään kaasokseni, vaikka minulla on jo kihlautumisestamme asti ollut kaksi nimeä mielessäni. Päätinkin nyt, että pyydän kaasojani sitten, kun hääpäivä on selvillä eli kun juhlapaikasta on alustava varaus tehty. Toinen heistä ei itse asiassa vielä edes tiedä, että häävuosi on päätetty, sillä emme ole vähään aikaan nähneet.

Kerron kaasoistani tarkemmin sitten, kun toivottavasti saan heiltä myöntävän vastauksen tehtävään ryhtymisestä. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä, pitäisikö minun pyytää vielä kolmatta kaasoa. Ajattelin aluksi, että kolme kaasoa on ehkä vähän liikaa, kun haluamme kuitenkin sulhasen kanssa itse tehdä paljon asioita. Toisaalta ei kai se haittaa, jos kaasoilla ei loppupeleissä ole ihan kamalasti olekaan tehtäviä? Tuskin kukaan siitä pahastuu. Lisäksi tytöt, joita olen ajatellut pyytää, ovat sen verran sovinnaisia, että tuskin tarvitsee miettiä kaasojen toimeen tulemista.

Ongelmallista valitsemissani kahdessa kaasossa on se, että kumpikaan ei asu samalla paikkakunnalla kuin minä. Olisi kuitenkin ihan kiva, että olisi joku, joka voisi tulla vaikka ostosreissulle  mukaan ilman, että asiaa tarvitsee sopia kuukausia aiemmin.

Puutetta mahdollisista muista kaasoista ei ole. Jo kaksi hyvää ystävääni ovat osoittaneet olevansa kiinnostuneita häistämme (eivät siis ole kaasoiksi tuputtautumassa), ja molemmat olisivat varmasti hyviä hommassa. Kolmaskin nimi minulla on vilahdellut mielessä, mutta hänkin asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja on kahden pienen lapsen äiti. Hän siis jäänee pois laskuista, vaikka varmasti hyvä vaihtoehto olisikin. Positiivinen ongelma siis kyseessä... Tietysti ystäviä voi pyytää avuksi ilman, että he ovat varsinaisessa kaason roolissa, mutta jotenkin olisi kiva, että heillä olisi ihan "virallinen asema".


Mietinnässä on nyt sitten se, pyydänkö vielä kolmatta kaasoa ja jos pyydän, kumpi mahdollisista vaihtoehdoista se olisi? Toisen ystävän kanssa olen enemmän tekemisissä, meillä on paljon yhteistä ja tiedän, että hän uhraa mieluusti aikaa kanssani häistä hössöttämiseen (ainakin jos teemme sen viinilasin äärellä). Toinen taas on itse viime vuonna mennyt naimisiin nimenomaan pääkaupunkiseudulla (ja hän olisi kaasoistani ainoa rouva), joten vinkkejä olisi varmasti. Hän on myös osa suurinta ystäväporukkaani, joten hänellä olisi etulyöntiasema esim. polttareiden järjestämisessä. Tätä jään nyt pohtimaan.

Montako kaasoa teillä tulee olemaan? Millä perusteella olette kaasot valinneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti