lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulu erillään

"Missä te vietätte joulua?" Tätä kysyttiin minulta kuluneen viikon aikana useamman kerran, erityisesti töissä. Luonteva kysymys tietysti, mutta minun ja T:n kohdalla väärin muotoiltu. Me emme nimittäin yhdentoista yhteisen vuoden aikana ole viettäneet yhtäkään joulua yhdessä.Tai toki me vietämme oman esijoulumme, kuten eilen illalla teimme, ja muutamana vuonna T. on tullut Tapaninpäivänä tai niillä main pariksi päiväksi meille Turkuun. Tänä vuonna hän pakertaa välipäivät ahkerasti väitöskirjaa loppuun, joten joulun juhlinta tapahtui meidän osaltamme eilen, ja seuraavan kerran näemme joskus vajaan viikon päästä.

Miksi näin? Me molemmat haluamme viettää joulua perheidemme kanssa tutuin traditioin. Vietämme lähes koko muun vuoden yhdessä, joten joulun pärjäämme hyvin erillämme. Kummankin perheet ovat varmasti tähän aivan tyytyväisiä.

Ja kuinka pitkään aiomme jakaa joulunviettomme tällä tavalla? En osaa sanoa... Luonteva hetki yhdistää joulunvietto olisi tietysti sitten, kun perheeseen tulee lapsia. No, me emme ole ollenkaan varmoja, haluammeko lisätä perheemme lukumäärää, joten saa nähdä. Asia todennäköisesti ratkeaa itsestään jossakin vaiheessa. Nyt olemme tyytyväisiä tähän, vaikka toki ikävä aina jouluna vähän iskeekin.

Eiliseen "esijoulun" viettoomme kuului hyvää ruokaa, viiniä, Trivial Pursuitia ja lahjatkin vaihdoimme. Jostakin keksimme myös ruveta muistelemaan vanhoja Rölli-lauluja... Ilta oli oikein onnistunut!

Toivotan kaikille lukijoille ihanaa ja rauhallista joulua!

6 kommenttia:

 1. Onnea! Blogisi on mukana Vuoden Hääblogi 2018 -finaalissa! Käythän lukemassa finalistien ohjeet osoitteesta https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018 ja nappaa blogiisi Vuoden Hääblogi 2018 -finalistien tunnistebanneri, joka kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi Vuoden hääblogiksi! Mikäli haluat osallistua Hääbloggaajien miittiin 21.1.2018 Kaapelitehtaalla Love me do -häämessujen yhteydessä, laitathan meille meiliä osoitteeseen fanny@lovemedo.fi otsikolla Hääblogimiitti 8.1.2018 mennessä. Ohh the fun we're gonna have!

  VastaaPoista
 2. Kysymys tulee varmasti ihan vain tottumuksesta te-muodossa. Hyvä, että olette rohkeasti viettäneet joulun oman mielenne mukaan. Toivottavasti oli mukava ja rentouttava joulu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Rölliin liittyen vielä. Kannataa kuunnella youtubesta video, jossa kaikki Röllin&kumppaneiden puheet on poistettu ja ääniraidaksi on jätetty vain kaikki non-verbaalinen Röllin ähinä ja puhina. Se on aika veikeää kuunneltavaa :DD

   Poista
  2. Juu, en minä kysymyksestä mitenkään loukkaannukaan tietysti. Ymmärrän hyvin, että suurin osa pariskunnista haluaa viettää joulun yhdessä. :) Pitää käydä kuuntelemassa tuo Röllin puhina -pätkä. :D

   Poista