sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Miksi bloggaan häistä?

Vuoden hääblogi -ehdotusten haaliminen sai minut pohtimaan sitä, miksi itse kirjoitan blogia häidemme suunnittelusta. En ole tainnut siitä koskaan erityisesti kirjoittaa, vaikka alussa esittelyteksteissä olen aihetta sivunnutkin.

Monet hääbloggarit kertovat kirjoittavansa siksi, että se selkiyttää heidän ajatuksiaan ja että hääsuunnittelusta jää siten jokin muisto. Vaikka etenkin tuo muistoajatus on tässä blogatessa noussut itsellekin mieleen ja tuntuu kivalta, että ajasta on todistusaineistoa, ei se ollut päällimäisenä syynä blogin kirjoittamiselle.

En myöskään ole morsian, joka on ikänsä haaveillut häistä ja nyt viimein pääsee toteuttamaan unelmiaan. Annoin itselleni luvan luoda hääaiheisen Pinterest-kansionkin vasta, kun T. oli vastannut kosintaani myönteisesti, vaikka yhteisiä vuosia oli takana lähes kymmenen. En ole aloittanut hääsuunnittelua näin aikaisin ja blogin kera siksi, että haluan häistämme täydelliset ja uskon vain piiruntarkan suunnittelun ja toteutuksen sen takaavan. Päinvastoin: Meillä on ihana ystäväpiiri, jonka kanssa bileet kuin bileet ovat hyvät, joten en usko, että silkkipaperikukkien puute tai väärän sävyiset lautasliinat häämme pilaisivat. Toki häistä on tarkoitus tehdä vähän spesiaalimpi tapahtuma kuin perus kotibileet.

Blogin kirjoittaminen ehkä kumpuaa eniten siitä, että pidän kirjoittamisesta, mutta ilman hyvää syytä sitä ei juuri tule tehtyä. Blogi on sopiva kanava purkaa ajatuksia juuri kirjallisessa muodossa. Blogin avulla saan myös asioita tehtyä. Kun olen päättänyt, että nyt olisikin muuten kiva kirjoittaa blogiin teksti tästä tai tuosta, pitää asian eteen ja selvittämiseksi nähdä vaivaa. Vaikka häät ovat ihana ja innostava asia, tarvitsen välillä tätä ekstamotivaatiota tarttuakseni johonkin yksittäiseen tehtävään.

Häitä ja sen eri osatekijöitä varten teen myös paljon selvitystyötä. Ajattelin, että ehkäpä joku hyötyy tiedoista, joita blogissani jaan ja säästyy itse näkemästä samaa vaivaa. Tämä pätee etenkin pääkaupunkiseudun juhlapaikkojen kartoittamiseen ja siitä onkin piakkoin tulossa ihan useampikin teksti ja listaus paikoista, joita minä löysin etsiessäni meille täydellistä hääpaikkaa.

Se, mitä en osannut ennen bloggailua odottaa, mutta joka on osoittautunut uskomattoman hyväksi syyksi kirjoittaa hääblogia, on vertaistuki. Kuten Krista blogissaan aikanaan kirjoittikin, on hääblogimaailma aivan ihana paikka toimia. Vaikka media pursuu mielikuvia karmeista bridezilloista ja toisilleen kateellisista morsioista, loistavat he poissaolollaan hääblogimaailmassa. Blogini kommentit ovat olleet 100%:sesti positiivisia ja rakentavia. Ilman omaa blogia tuskin olisin kokenut olevani näin suuresti osallinen blogimaailmasta, vaikka lukulista olisi vastannut nykyistä.

Bloggailu jatkuu siis tulevaisuudessakin ja häävalmisteluiden edetessä teksteissä näkyy konkretia aina vain enemmän alun haaveilun ja ideoinnin jälkeen. Kiitos teille kaikki ihanat lukijat ja kanssabloggaajat! Jatkakaa kommentointia, sillä se aina selkeyttää omia ajatuksia kyseisen asian suhteen ja antaa uusia ideoita.


6 kommenttia:

 1. Todella hyvää pohdintaa. Myös minulle bloggaamisessa on tärkeää mahdollisuus kirjoittamiseen ja sitä kautta kirjoitustaidon ylläpitoon, mitä ei nykyään tule tarpeeksi harjoiteltua, koska opinnoissakin joudun kirjoittamaan todella vähän. Olen aina rakastanut luovaa kirjoittamista ja bloggaaminen antaa siihen täydellisen syyn (ja pienen motivaation).

  Tuo hääpaikkalistaus on varmasti todella hyödyllinen pk-seudulta juhlapaikkaa etsiville. Ajattelin blogin alkutaipaleilla, että kokoaisin jossain vaiheessa Turun alueen juhlapaikkoja yhteen, mutta niin isoon rutistukseen en sitten ole jaksanutkaan lähteä. Mahtavaa, että sinä olet jaksanut, koska netistä juhlapaikkojen kaivaminen eritasoisilta nettisivuilta ja miljoonasta eri lähteestä on raivostuttavaa! Itsellä ainakin latistui koko hääinto pari kertaa heti suunnittelun alkumetreillä, kun tuskastuin juhlapaikan etsimisen vaikeuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kirjoittaminen arjessa on nykyään niin vähäistä, että on ihanaa, kun on motivoiva kanava, jossa sitä harrastaa.

   Juu, itsellä olisi voinut myös tulla seinä vastaan paikanetsinnässä, ellei olisi sattunut olemaan sopivasti lomailu päällä ja aikaa riippumatossa hukattavaksi. :) Noita hääpaikkatekstejä olen suunnitellut jo alusta pitäen juuri siksi, että homma tuntui niin hirmuisen hankalalta.

   Poista
 2. Minulla blogin kirjoittaminen lähti oikeastaan siitä, että halusin kirjoittaa jotain jostain. Äikänopethan eivät valmistuttuaan tunnetusti kirjoita enää itse mitään, vaan ainoastaan laittaavat muut kirjoittamaan... :D Koska häät tuntuivat siinä vaiheessa (tuntuvat toki edelleen) innostavalta aiheelta, josta olisi paljon sanottavaa, päätin alkaa kirjoittaa nimenomaan hääblogia. Morsianverkko on blogin myötä tullut ihanaksi tueksi, ja kommentteja on aina niin kiva saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aina silloin tällöin yrittänyt kirjoitella jotain randomia, milloin laulunsanoja, milloin proosaa, mutta ei minulla ole oikeastaan lahjoja sellaiseen. Parhaimmillani olen nimenomaan tällaisessa semi-asiallisessa diibadaabassa. :D

   Poista
 3. Minulle taas blogi on kanava ennenkaikkea oman pohdinnan selkeyttämiseen, ja tietysti myös kiva muisto joka häistä jälkeen jää. :) Vertaistuki on todellakin ollut ihana asia tällä matkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuntuu olevan tosi yleinen syy. Omat ajatukseni ovat kuitenkin kirjallisessakin muodossa niin rönsyileviä, että oikeasti suunnittelun tukena tarvitsen listoja ja taulukoita. :)

   Poista