perjantai 22. helmikuuta 2019

Mitä kirjoitimme hääinfoon?

Terveiset Sri Lankalta! Pidennetystä talvilomastamme on kohta puolet takana. Aivan täysin en malta pitää lomaa bloggailusta. Kirjoittelen joitakin kommentteja myös ihanasta matkakohteestamme, mutta nyt palataan hieman hääinfoihin, jotka lähtivät tietysti kutsujen mukana matkaan viikko sitten. Uskon, että suurin osa kutsuista on jo saavuttanut vastaanottajansa, mutta koska en voi olla aivan varma, säästän varsinaisten kutsujen esittelyn vähän myöhemmäksi. Pohdiskelin aiemmin, toimittaisimmeko infon häistämme vieraille paperisena liitteenä vai nettisivuston kautta. Päädyimme perinteisempään versioon ja minusta se oli meille hyvä ratkaisu, etenkin kun infoja tuli kaksien juhlien takia myös kaksin kappalein.


Mitä sitten kirjoitimme hääinfoihimme?
Aloitimme hääinfon toistamalla jo kutsussa esitetyn toiveen ilmoittautumisesta. Pyysimme häävieraitamme ilmoittamaan tulostaan sähköpostiini kaverijuhlien osalta toukokuun loppuun mennessä ja sukujuhlien osalta kesäkuun loppuun mennessä. Heinäkuun puolivälissä ja viikkoa tätä myöhemmin vietettäviä häitämme varten tämä on varsin ajoissa, mutta onpahan sitten aikaa ottaa yhteyttä niihin, jotka mahdollisesti unohtavat ilmoittautua. Samassa yhteydessä toivoimme vieraitamme ilmoittamaan myös mahdollisista erityisruokavalioista. Lisäsimme ilmoittautumiskappaleen loppuun toiveen, että jos joku haluaa meitä jollain ohjelmanumerolla ilahduttaa, ovat yhteydessä sähköpostitse kaasosiskooni, joka lupasi ottaa tämän vastuun.

Juhlapaikasta infosimme vieraita osoitteen verran ja kerroimme, että sekä vihkiminen että juhlinta tapahtuvat samassa paikassa. Ystäville pidettävien juhlien osalta lisäsimme vielä tiedon siitä, että paikalle pääsee helposti esim. metrolla ja että parkkipaikkoja löytyy juhlatilamme edustalta.

Espoossa pidettävien juhlien osalta olemme varanneet vieraillemme huonekiintiön Radisson Blu Plazasta, jossa vietämme myös itse hääyömme. Tiedot varauksen tekemisestä löytyvät luonnollisesti infosta.

Loppuun esitimme sen aina puhututtavan toiveen muistamisesta. Koska moni kaipaa tähän ihan konkreettisia vinkkejä, laitan oman versiomme tähän: "Meillä on jo toisemme ja liiaksikin tavaraa. Tärkeintä meille on, että saamme teidät juhlimaan kanssamme. Jos haluatte meitä kuitenkin jotenkin muistaa, voitte tukea tulevia seikkailujamme esimerkiksi yhteisen tilimme kautta: ****"

Sukulaisten infoon lisäsin loppuun vielä oman puhelinnumeroni mahdollisten kysymysten varalta. Kavereilta yhteystietomme kyllä löytyvät, mutta kaikkien sukulaisten kohdalla näin ei ole. Sukulaisten osalta aloitimme infon ilmoittamalla, että virallinen vihkiminen tapahtuu jo viikkoa aiemmin, jottei kukaan juhlapäivänä pety, kun jää tästä paitsi.


Mitä asioita jätimme pois infosta?
Emme kokeneet tarpeelliseksi liittää infoomme karttoja tai ajo-ohjeita, koska kaikki vieraamme kykenevät varmasti hoitamaan itsenä perille navigaattoreiden tai reittioppaiden avulla ja kysymään tarvittaessa apua. Meillä ei myöskään ole kahta erillistä paikkaa vihkimiselle ja juhlinnalle, joten siirtymisohjeita paikasta toiseen ei kaivattu.
Emme ohjeistaneet vieraitamme mitenkään pukeutumisen osalta. Mietimme tätä jonkin verran, sillä varmasti osa vieraista pohtii, että mitä sinne häihin nyt pitäisi laittaa päälle. Kavereiden osalta häitä on kaikissa porukoissa jo jonkin verran ollut, joten en usko pukeutumisen aiheuttavan kovasti päänvaivaa. Meille ei siis ole mitään väliä, mitä ihmiset laittavat päälleen. Häämme eivät ole niin hieno juhlatilaisuus, että sinne täytyisi olla mitään erityisen juhlavaa päällepantavaa, vaan toivomme, että kaikilla on mukava olla. Parhaat vaihtoehdot pukukoodin osalta infoon olisivatkin olleet "Asu vapaa, mutta pakollinen" tai "Tule sellaisena kuin olet". Jätimme nämä nyt kuitenkin laittamatta ja annamme vieraiden itse päättää pukeutumisestaan. Lähinnä siis pelkonamme on, että joku pakottautuu epämukavan juhlalliseen asuun, koska pelkää meidän odottavan sitä, vaikka meille on ihan aidosti, oikeasti ok, jos joku saapuu shortseissa ja t-paidassa. Tämä asia kun jakaa vahvasti mielipiteitä.

4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä tuosta, että nykyään paperiseen infoon tuskin tarvitsee tulostella karttoja. Ehkä jos paikka olisi erityisen vaikea löytää voisi laittaa sanallisesti jonkun maamerkin, muuten on varmasti juuri noin että navigaattorilla mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ehkä sitten, jos esim. kirkolta kävellään juhlapaikalle pieni pätkä, voi sen etukäteen halutessaan laittaa. Muuten kartta on kyllä nykyään aika turha.

   Poista
 2. Komppaan sinua ja Satua kyllä tuossa kartta-asiassa, että nykyään kartat ovat kyllä minustakin turhia hääinfon yhteydessä. Meilläkin on jo hääinfo kirjoitettu valmiiksi ja todella samanlaisia asioita löytyy sieltä meilläkin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ollaan suurin piirtein samat asiat osattu kirjoittaa kuin joku muukin. :)

   Poista