lauantai 2. helmikuuta 2019

Hääinfo - paperilla vai netissä?

Kuten puolivuotistekstissäni kerroin, kutsut ovat meillä tällä hetkellä se aktiivisimmin työn alla oleva osanen häihin liittyen. Huomiseksi on taas varattuna kirjaston laserleikkuri eli tänään pitäisi ahkerasti maalailla kutsupohjia. Kutsujen myötä pitäisi suunnitella myös hääinfo, koska vieraille on paljon muutakin tiedotettavaa kuin aika ja paikka.

Monet parit laittavat hääinfon nykyään nettiin. Keskusteluissa näkee jonkin verran sitä, että pariskunta (tai useimmiten sulhanen) koodaa itse häänettisivut, jos koodaaminen kuuluu taitovalikoimaan. Onneksi hommaan on myös helpompia tapoja niille, joilta nettisivujen koodaaminen ei luonnistu. Tahtoo lienee tällä hetkellä yksi suosituimmista palveluista, joissa häänettisivun voi tehdä. Tahtoossa on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia ja se on suomenkielinen, joten vaikka itse en ole Tahtoo-sivustoa kovin paljon vielä hyödyntänytkään, suosittelen sitä vilpittömästi. Myös esimerkiksi haulla "wedding web page" löytyy kattava valikoima nettisivuntekomahdollisuuksia, jos englanti taipuu jonkin verran.

Minäkin olin vähän ajatellut, että häänettisivu voisi olla meidän juttu, ainakin Espoossa vietettävän virallisen hääjuhlamme osalta, jonne kutsumme perheet ja kaverit. Kaikille heistä nettisivujen käyttö olisi helppoa, ja ilmoittautuminen olisi todennäköisesti huomattavasti helpompaa kuin tehdä se sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sulhanen ei kuitenkaan lämmennyt häänettisivuille oikein yhtään. Tai sanoi hän, että jos minä ne teen, niin mikäs siinä, mutta paperinen info olisi hänestä aivan hyvä.

Ja nyt olen itsekin alkanut kääntyä sille kannalle, että ehkä me teemme perinteisen paperisen infon, joka sujautetaan kirjekuoreen kutsun kaveriksi. Ongelmana on nyt vain sitten se, että jotta info ei ole aivan eri linjassa kutsujemme kanssa, pitäisi senkin ulkonäköä alkaa vähän miettiä. Ja jo kutsuihin meillä uppoaa melkeisesti aikaa, mutta ehkäpä siinä leikkurin vieressä kököttäessä ehtii vähän hääinfoa miettiä.

Postimerkit ovat odottaneet jo jonkin aikaa valmiina.

Meidän hääinfoomme tulee tarkempi ohjeistus siitä, miten ja mihin mennessä ilmoittautuminen tapahtuu. Lisäksi pyydämme vieraita mainitsemaan ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavalioista, vaikka ne jo aika hyvin etukäteen tiedämmekin. Tässä yhteydessä huomautamme todennäköisesti myös siitä, että kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkilöitä ja että juhlimme ilman lapsia. Ohjeistamme juhlapaikalle tulosta julkisilla ja autoillen, ja kerromme mahdollisuudesta varata hotellikiintiöön kuuluva huone Radisson Blu Plazasta. Tulemme laittamaan infoon myös tilinumeron, jonka kautta meitä voi halutessaan muistaa lahjalla. Infoon laitamme myös tiedon siitä, että jos meitä haluaa ilahduttaa häissä jollakin ohjelmanumerolla, voi ottaa yhteyttä johonkin kaasoistani (tästä emme ole vielä kaasojen kanssa sopineet).

Sulhanen ensin vähän ihmetteli, että onko erillinen info edes tarpeellinen. Eikö kaikkea voisi laittaa vain siihen kutsupaperiin? Mutta kun rupesimme listaamaan infottavia asioita, tuli hänkin siihen tulokseen, että lisälehtinen on tarpeen. Etiketin mukaan kutsussa ei tietysti saisi edes olla infoon kuuluvia asioita, mutta meille etiketin noudattaminen ei ole tärkeää. Käytännöllisyys kuitenkin on, ja tämän vuoksi hääinfo laitetaan erilleen kutsusta.

8 kommenttia:

 1. Me ei luonnollisesti olla tässä vaiheessa vielä juuri ajateltu kutsuja ja infoja, mutta itse olen vähän pohtinut, että sekä fyysinen infopaperi että nettisivu voisivat tulla kyseeseen. Koodaustaitoja kuitenkin löytyy, ja jokainen voi sitten käyttää itselleen sopivaa tapaa käsitellä informaatiota. Mutta olen yhtä lailla sitä mieltä, että vain jompikumpi on ihan yhtä hyvä ratkaisu. Ehkä kuitenkin vanhemman väen kohdalla paperi tuntuu vähän luotettavammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sekä-että vaihtoehto olisi tietysti myös mahdollinen, mutta nyt kun tätä hommaa alkaa oikeasti olla hoidettavaksi asti, tuntuu vähän turhalta käyttää aikaa molempien tekemiseen. Meillä on ne sukujuhlat sitten vielä erikseen, joten niihin paperiversio olisi varmasti järkevämpi.

   Poista
 2. Täällä on pohdittu viime aikoina täsmälleen samoja asioita, ja me päädyimme lopulta ihan "perinteiseen" paperiseen hääinfoon. Hääinfon kirjoittaminen on muuten ollut yksi ehdottomasti meille vaikeimmista hääjutuista tähän mennessä; miten tiivistää ja muotoilla teksti niin, että kaikki tärkeä tulee (hyvällä tavalla) sanotuksi, mutta niin että hääinfo ei ole useamman A4-pituinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun sanoit! Pitää alkaa siis jo hyvissä ajoin suunnitella infoakin. :/

   Poista
 3. Me päädyttiin luomaan molemmat. :D Oltiin päätökseen kyllä tosi tyytyväisiä, koska saimme valtaosan ilmoittautumisista Tahtoon hääsivuston kautta, kuten toivoimmekin, mutta paperisen infon mukana saimme välitettyä juhlien arvokasta tyylimaailmaa. Meille paperinen info ja hääsivusto olivat kuin meidän juhlien eri puolet: paperi-info arvokkaan jäykähkö ja netti-info todella rennon rempseä ja jopa hassu.

  Me ollaan Tahtoon sivustoon tosi tyytyväisiä ja ollaan sen kautta hoidettu kaikki vieraisiin liittyvä kirjanpito: ajantasaiset ilmotiedot, allergiat, osallistuminen kuljetukseen jne. Lisäksi sivusto sylkee hauskoja piirakkagraafeja vieraiden osuuksista, esim ystävät, perhe, sukulaiset, sukupuolijakauma jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä oikeastaan kaivannut Tahtoota mihinkään. Tai no, pöytäkarttoja olen vähän alustavasti miettinyt. Mutta varmaan sitä rupeaa kaipaamaan tässä juhlien lähestyessä. Mä vähän luulen, että meille riittää joko-tai, koska hommaa noiden kutsujen kanssa tulee olemaan joka tapauksessa aika reilusti...

   Poista
 4. Me päädyimme pienen pohdinnan jälkeen paperiseen hääinfoon. Tämä päätös syntyi etenkin sen vuoksi, että saimme infon mahdutettua hääkutsun kääntöpuolelle eli erillistä infokorttia ei tarvita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihan näppärää! Meille tulee kaksipuolinen kutsu, joten info tarvitsee väkisin oman paperin.

   Poista