lauantai 9. helmikuuta 2019

Vinkkejä häämatkakohteen valintaan, osa 3: Kiinnostuksen kohteet

Tämän juttusarjan ensimmäisessä osassa annoin neuvoja matkan keston ja toisessa vuodenaikojen vaikutuksesta häämatkakohteen valintaan. Kolmannessa tekstissä annan vinkkejä siihen, miten kohdetta kannattaa lähteä pohtimaan siitä näkökulmasta, mitä häämatkallaan haluaa tehdä, nähdä ja kokea.

Kun olette ottaneet huomioon matkan keston ja tarvittaessa vuodenajan, on aika alkaa miettiä, mitä asioita haluatte painottaa häämatkallanne. Onko tarkoitus vain nauttia uuden aviopuolison seurasta? Haluatteko erityisesti palautua stressaavista hääjärjestelyistä? Vai haluatteko tehdä jonkin unohtumattoman, ainutlaatuisen matkan? Tai rakentuuko matka kenties jonkin yhteisen harrastuksen ympärille? Tai palaisitteko jonhonkin aiemmalla reissulla rakkaaksi muodostuneeseen paikkaan?

Cancún, Meksiko

Muistakaa huomioida, että häämatka on yhteinen haave ja rakentuu yhteisten toiveiden varaan tai että molemmat saavat jotakin haluamaansa. Joskus häämatka voi olla kompromissi, yhdistelmä molempien toiveista: esimerkiksi muutama päivä jossakin isommassa kaupungissa ja loppuloma rannalla löhöilemässä tai aktiivisempien osioiden yhdistäminen rentouttavaan oleskeluun.

Me yövymme usein vähän vaatimattomammin,
mutta tämä indonesialainen hotelli oli omiaan
rentoutumiselle raskaan sukellusreissun jälkeen.
Jos tarkoitus on vain viettää aikaa yhdessä, nauttia toinen toisensa seurasta ja palautua hääjärjestelyistä, kannattaa panostaa hyvään majoitukseen. Tällöin ei niinkään tarvitse miettiä sitä, mitä aktiviteetteja lähistöltä löytyy, vaan valita häämatkakohde esimerkiksi kauniin luonnon, hyvän ravintolavalikoiman tai edullisen hintatason perusteella. Voitte jo etukäteen päättää, että varaatte niin kivan majoituksen, ettei sieltä välttämättä tarvitse poistua. Kohteen ei tarvitse myöskään olla järin eksoottinen, vaan esim. Kanariansaaret saattavat olla juuri se paikka, jossa lomaa ei tarvitse suorittaa, vaan keskitytte ainoastaan rentoutumiseen. Jos teillä on mahdollisuus lähteä vähän pidemmälle reissulle (2 viikkoa tai enemmän), suosittelen suuntaamaan esim. Kaakkois-Aasiaan tai Karibianmerelle, joissa voi Eurooppaa halvemmalla saada esimerkiki mukavan All inclusive -paketin. Toisaalta myös Karibian tai Välimeren risteily saattaisi olla hyvä vaihtoehto häänollaukseen.

Moni on meidän tavoin häämatkaa suunniteltaessa tehnyt jo jos minkälaisia reissuja. Tällöin häämatkaltaan saattaa odottaa jotain ekstramahtavaa. Ehkä teillä on ollut joku haavekohde, jonne olette aina halunneet matkustaa, mutta budjetti tai muut järkisyyt ovat estäneet reissun. Nyt häämatkatililtä saattaisi kuitenkin löytyä sen verran rahaa, että kannattaa tehdä se haaveiden reissu, oli se sitten vaellus Islannissa, nousu Machu Picchulle, useamman päivän sukellusreissu, roadtrip Yhdysvalloissa, joogaretriitti Balilla tai mikä nyt teille kolahtaakin.

Neljän päivän sukellusreissu Filippineillä
kuuluu ikimuistoisimpien kokemusten
joukkoon.
Meidän matkamme rakentuvat usein sukeltamisen ympärille, koska Suomessa se ei oikein meidän kohdallamme onnistu. Ehkä teilläkin on jokin yhteinen harrastus, jonka voisi tuoda osaksi häämatkaa. Se voi olla jokin urheilullinen aktiviteetti, kuten surffaus, vaeltaminen tai ratsastus, mutta aivan hyvin vaikkapa ruoanlaitto, hyvät viinit tai luontokuvaus. Yhteinen tekeminen luo varmasti myös tunnetta siitä, että elämää on myös häiden jälkeen, jos tämä on ollut pelkona.

Häämatka voi myös suuntautua johonkin sellaiseen paikkaan, jossa olette yhdessä jo käyneet ja hyväksi todenneet. Minulle tulee heti mieleen pari paikkaa, joissa olemme olleet erityisen onnellisia ja tyytyväisiä elämäämme. Näihin paikkoihin voisi olla kiva palata myös häämatkan muodossa ja tietäisi, mitä tuleman pitää. Varautukaa kuitenkin siihen, että aika usein paikat saattavat kehittyä ikävään suuntaan, kun niiden maine kiirii.

Puerto Escondidossa Meksikossa voisin kuvitella asuvani.
Huh, kylläpä tuli taas matkakuume, mutta onneksi seuraavaa reissua ei tarvitse odottaa kuin viikko. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti