perjantai 16. marraskuuta 2018

Häämatkahaaveilua, osa 6: Vaellus Lapissa


Sulhanen luki viime viikonloppuna Ylen uutissivuilta jutun naisesta, joka vietti vuoden vaellellen Lapissa. Tämän seurauksena hän alkoi taas haaveilla vaellusreissusta Lappiin. Sitten hän vain totesi, että emmehän me ensi kesänä varmaan ennätä tehdä mitään ihmeellistä, kun on ne häät. Minä tietysti totesin ensin, että kyllähän sitä ehtii kesällä vaikka mitä, jos hoitaa hääasioita ahkerasti nyt syksyn ja talven harmaudessa, *vink, vink*. Mutta sitten totesin itseni vähän yllättäen, että voimmehan me lähteä häämatkalle Lappiinkin.


Ajatus ei oikeastaan ole ollenkaan pöllömpi. Juhlimme häitämme suvun kesken Pyhäjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla viikkoa Espoossa vietettävän kaverihääjuhlamme jälkeen. Tällöin olisimme siis jo valmiiksi melkoisesti lähempänä Lappia. Voisimme yöpyä matkalla jossakin kivassa hotellissa esim. Rovaniemellä, sillä ajettavaa vaikkapa Urho Kekkosen tai Lemmenjoen kansallispuistoihin vielä Pyhäjärveltäkin riittää.

Ja mikäpä sen parempaa häälomailua kuin ainoastaan toistemme seurasta nauttiminen kauniin luonnon keskellä. Joku tietysti varmasti kaipailee häämatkalta vähän enemmän luksusta, mutta se ei nyt ole koskaan ollut ensisijaisesti se meidän juttumme. Toki tämä olisi vain tällainen minihäämatka, sillä haluan toki tehdä lisäksi ikimuistoisen ulkomaille suuntautuvan häämatkan joskus säämielessä kökömpään aikaan vuodesta eli seuraavana syksynä/talvena (edellinen osa häämatkahaaveiluista löytyy täältä).

Emme missään nimessä ole mitään kokeneita eräsankareita, mutta pari Lappiin suuntautunutta ja pari täällä etelämpänä toteutettua vaellusreissua on tullut tehtyä. Nautimme luonnon helmassa eristyksissä olemisesta sekä askeettisuudesta, joka vaellusreissuille kuuluu. Ja Lapissa vain on sitä jotain taianomaisuutta. Omat isovanhempani asuivat lapsuusikäni ajan Utsjoella, joten Lappiin liittyy sikälikin lämpimiä tunteita. Kevon reitin, jonka päätteellä isovanhemmillani oli leirintäalue, kulkemisesta olen haaveillut jo pitkään, mutta reitti on ilmeisesti kovin vaativa, joten sinne lähteminen rinkka selässä vaatii vähän useampia pudotettuja kiloja ja ahkeraa lenkkeilyä/jalkatreeniä.

Lappiin suuntautuva vaellus voisi kuitenkin olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto heti häiden jälkeen tapahtuvaksi häämatkaksemme. Tämän tekstin kuvat ovat reilun parin vuoden takaa Urho Kekkosen kansallispuistosta.

6 kommenttia:

 1. Hauska ja ainakin hieman erilainen häämatkaidea 😃 olen itse myös tehnyt muutaman pienen vaelluksen Lapissa ja ainakin Kilpisjärven ympäristöä voin suositella, sieltä pääsee myös Ruotsin ja Norjan puolen upeisiin maisemiin helposti vaeltamaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitää tutustua tuohonkin alueeseen.

   Poista
 2. Ystäväpariskunta lähti häämatkalle juurikin vaeltamaan Norjaan, omalla autolla, ja vielä koirakin mukana :D Ei mikään perinteisin häämatka, mutta juuri heidän näköinen ja kovin tyytyväisiä olivat kyllä. Tämäkin on sellainen pariskunta, jotka on sekä ennen tuota häämatkaa että sen jälkeen reissanneet ahkerasti ympäri maailmaa, joten häämatkalle ei sinänsä ollut mitään valtavia paineita, kun onhan niitä reissuja muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tavallaan totta, että jos joka tapauksessa reissailee, niin tarvitseeko sitä erityisesti häämatkan olla joku mahtava ulkomaanreissu? Ja heinäkuussa kotimaa on säiden kannalta yleensä parhaimmillaan, joten ulkomaille ei ole niin tarvetta lähteä.

   Poista
 3. Ihana idea, ja tuollainen rauha voi olla juuri sitä mitä häiden jälkeen kaipaa. Minäkin suosittelen lämpimästi Kilpisjärveä, ja siitä Norjan puolella käymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan rauhaa sitä varmasti kaipailee... Kiitos tästäkin vinkistä!

   Poista