sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Viikko häihin: Stressitaso korkealla

Toiveissani oli, että meille ei jäisi viimeiselle viikolle ennen häitä mitenkään älyttömästi puuhaa, vaan ainoastaan ne välttämättömät jutut, mitä ei ole voinut tehdä aiemmin. Joopa joo... Syytän kyllä osittain sulhasta, joka ei ole suostunut istumaan alas miettimään juttuja ennen kuin on ollut pakko. Olen kuitenkin myös itse jättänyt askartelujuttuja liian myöhään, vaikka aikaa on ollut reilusti.

Viime päivinä on ollut vähän stressaavaa, kun hommaa on ollut paljon ja toisaalta vähän koko ajan on joutunut sulhasta ahdistelemaan hääasioilla. Varsinaisesti mitään pakollista ei ole tekemättä: kaikki tärkeät asiat on tehty tai tiedossa, miten ja milloin ne hoidetaan. Jos jotain työlistalla olevista asioista jää tekemättä, ei se valtavasti häiden kulkuun vaikuta, mutta olisihan se kiva saada kaikki huolella mietityt yksityiskohdat kuntoon.

Mitäs me sitten olemme tehneet? Laserleikkurilla on kulutettu vielä tänäänkin useampi tunti. Nyt on kuitenkin kaikki kattokoristeisiin tarvittavat perhoset leikattu ja yksi T:n projektikin toteutettu. Leikkurille on vielä yksi aika varattuna, sillä keksin viimein, miten menu- ja ohjelmalaput teemme. Sain tähän idean Nisti ja Nööri -blogin Tuulilta ja Henkalta, jotka ovat taas aiemmin saaneet ideoita meidän leikkuuhommistamme, joten vuoroin vieraissa. :) Toteutamme siis paperituotteet samoin kuin kutsujemme tekstin eli laserilla polttamalla. Tänään teimme buffetpötään menukyltin ja vielä pitäisi tulostella pikkulaput jokaiseen ruokalajiin sekä pöytiin ohjelma-/menulappuset.

Kattovanteet ovat edistyneet hyvin, enää on yksi hieman kesken ja yksi tekemättä. Hyvänä taustana ovat toimineet jalkapallon mm-ottelut, joita katsellen olen askarrellut. Silkkipaperikukkia valokuvataustaksi pitäisi myös vielä tehdä. Kirjastossa meillä oli tekeillä toinenkin projekti: vieraslahjamme ovat myös melko diy-henkisiä, mutta paljastetaan ne vasta häiden jälkeen.

Pikkuostoksia on myös tullut tehtyä. Ostin Flying Tiger Copenhagenista pyöreitä maljakoita kahdessa koossa. Lisäksi ostin Finnmarilta ison pyöreän maljakon. Näihin meillä on tarkoitus laittaa gerberoita kellumaan. Tänään kävin ostamassa servettejä, sillä juhlapaikkamme ei saanut oikeaa värikoodia hankittua tukun kautta. Kirjoittelen tekemistäni kosmetiikkaostoksista oman tekstinsä.

Olemme myös viimeistelleet istumajärjestystä. Tänään sain valitettavasti tiedon kolmen vieraamme tulon peruuntumisesta. Yhdellä pariskunnalla on oikein hyvä syy jättäytyä pois, yhdestä avecista en tiedä tarkemmin. Toivottavasti muita peruutuksia ei enää tulisi... Paikkakortteihin saimme mielestämme loistavan idean ja sitä olemme myös toteuttaneet, joskin hommaa niiden osalta vielä riittää.

Eilen ja tänään olemme pohtineet drinkkibaarin sisältöä ja nyt meillä on hyvä lista drinkkejä mietittynä. Myös alkujuoman koostumuksen päätimme. Sulhanen lähtee bestmanien kanssa vasta ensi tiistaina alkoholiostoksille Eckerölle, joten päätökset näiden osalta on voinut jättää näin myöhään. Alkoholittomat juomat ostamme pääasiassa maista, sillä totesimme niiden olevan halvempia marketeissa.

Kukkahommia seuraamme päivittäin. Parvekkeella kukkii, mutta osa kukista ehtii lakastua ennen häitä ja osa taas ei kyllä ehdi kukkaan ennen häitä. Instagramiin laitoinkin kuvia viime viikonloppuna, kun kävimme tulevan anopin kukkapenkkejä ihailemassa. Silloin näytti hyvältä, mutta pelkona on, että kukat ehtivät lakastua ennen ensi lauantaita. Anoppi lupasi kukkia ahkerasti lannoittaa ja kastella. Sain onneksi avunantoilmoituksen pariltakin ystävältä, että heidän puutarhoissaan saa hätätapauksessa vieraille. Ihanaa! :)

Aika sekava teksti vähän kaikesta, mitä on meneillään ja vielä paljon kaikkea muutakin tässä on tehty ja tekemättäkin. Eikä meillä muuten niin kiire tulisi, mutta huomenna suuntaamme vielä pariksi päiväksi festroimaan Kirkkareille eli Aitoon kirkastusjuhlille. Olin aika kahden vaiheilla, kannattaako lähteä, kun stressitaso oli jo valmiiksi koholla, mutta sulhanen oli kovasti lähdön kannalla. Toisaalta itsestäkin on kiva lähteä, mutta vähän huolettaa, miten kiireinen loppuviikko meille tulee hääasioiden tiimoilta...

Viime päivinä on ensimmäistä kertaa hiipinyt mieleen myös pieni jännitys: Viikon päästä olen rouva L.

4 kommenttia:

 1. Oi vitsi, paljon kyllä ootte saanu aikaan, mutta onhan tuossa toki vielä hommaa jäljelläkin. Tsemppiä loppurutistukseen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuota hommaa vielä tosiaan, mutta asia kerrallaan...

   Poista
 2. Ei vitsit, vähiin käy! :) Tsemmpia tälle viikolle ja yrittäkäähän nautiskella vielä viimeisistä valmisteluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Veikkaan, että nautiskelu jää vähemmälle, mutta jospa sitten juhlista saisi kuitenkin nautittua. :)

   Poista