keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Hääyömme, joka venyi kahdeksi

*Yhteistyössä Radisson Blu Plaza*

Vietän kohta elämäni ensimmäisen yön erossa aviomiehestäni. Minä palasin tänään parin viikon Suomi-kierrokselta kotiin, kun sulhanen jäi vielä mökkeilemään
vanhempiensa kanssa. Mikäpä olisi parempi ajankohta palata ensimmäisiin öihimme avioparina.

Kirjoittelinkin viime syksynä, miten päädyimme varaamaan hääyönviettopaikaksemme sviitin Radisson Blu Plazasta. Samasta hotellista varasimme myös reilun kymmenen huoneen kiintiön vieraillemme la-su -väliseksi yöksi ja muutaman huoneen myös pe-la -yöksi. Huonekiintiön kautta hinta oli vieraillemme hyvinkin kilpailukykyinen. Näitä kannattaa siis kysellä.

Hääviikkomme oli melko stressaava ja välit sulhasen kanssa olivat poikkeuksellisen kireät, vaikka varsinaisilta yhteydenotoilta vältyttiinkin. Koska emme olleet päätäpahkaa suuntaamassa häämatkalle, tuli minulle mieleen, että mitäpä jos törsäisimme toiseenkin yöhön hotellissa, jos se vain olisi mahdollista. Täydet pisteet Radissonin henkilökunnalle: Laitoin torstai-iltana viestiä ja kysyin, olisiko toisen yön viipyminen huoneessa samaan hintaan mahdollinen. Ajattelin, että tilanne on molemmille aika hyvä, jos heillä ei huoneeseen joka tapauksessa ketään olisi meidän jälkeemme tulossa. Pelkäsin kuitenkin, että viestini saattaa jäädä viestitulvan jalkoihin. Perjantaina sain kuin sainkin ystävällisen vastauksen, että varauksen jatkaminen onnistuu. Olin tästä jo etukäteen todella innoissani, mutta etenkin jälkikäteen tämä osoittautui loistavaksi päätökseksi. Sovimme sähköpostilla myös sen, että lisäyö tulisi sulhaselle yllätyksenä, hän kun otti huoneemme lauantaina vastaan vietettyään edellisen yön bestmanien kanssa hotellilla. Valitettavasti tämä viesti ei tavoittanut respan työntekijää, vaan T. oli vähän hämillään, kun häneltä vaadittiin tuplahintaa yöpymisestä. Onneksi paikalla oli myös bestman, joka oli tietoinen tilanteesta.


Kuten olimme ennalta epäilleet, saavuimme hotelliin sunnuntain vastaisena yönä myöhään, joskus neljän kieppeillä. Eikä siinä tietysti ihan heti nukkumaan päästy. Olikin ihanaa, että seuraavana päivänä meidän ei tarvinnut herätä aikaisin aamupalalle, vaan aamupala tuotiin huoneeseemme ennalta sovitusti klo 12.00. Nautiskelimme aamupalaa hitaasti ihastellen samalla vieraskirjaamme sekä vierailta saatuja kortteja. Nämä kannattaa ehdottomasti napata juhlapaikalta hotellille mukaan. Me olimme molemmat lievän krapulan ja koko edellisen päivän tunnemyrskyn vuoksi sen verran herkillä, että itkeskelimme liikutuksesta hotellihuoneen kokolattiamatolla kortteja lueskellen. Eli ei ole turhaa rustailla runoja ja laulunpätkiä hääkortteihin!

Vieraskirjamme

Päivä kului tämän jälkeen toisiamme silmiin tuijotellen, päiväunia ottaen ja saunoen. Ah, oma sauna oli kyllä ihana! Varsinkin tuolla sijainnilla: Oli aika epätodellinen olo saunoessa Rautatientorin laidalla. Alhaalla ratikat ja bussit huristelivat arkisissa ympyröissään ja me kaksi rakastunutta saunoimme kattojen yllä. Ja saunan kiuas oli juuri sellainen kuin haluaisin kotiinkin: paljon kiviä = pehmeät löylyt. :D

Maisemat saunan ikkunastaViivyimme omassa pienessä kahdenkeskisessä maailmassamme aina iltaan saakka, jolloin nälkä pakotti meidät syömään viereiseen Maya-ravintolaan. Ruokailun jälkeen palasimme kuitenkin omaan kuplaamme. Ja kuplassa ololta tuo reilu vuorokausi tuntuikin. Kahdentoista vuoden yhteiselon jälkeen sitä ehti vähän pelätä, että onko se naimisiinmeno nyt niin kovin ihmeellistä. Mutta kyllä se meillä laukaisi jonkin uuden, erilaisen kiintymyksentunteen, joka vahvistui sillä, että saimme nauttia toisistamme kahdestaan täysin siemauksin. Eli vinkkinä muille: Jos vain voitte välttää sunnuntain siivousrupeaman juhlapaikalla ja nauttia ensimmäisistä tunneista avioliitossa ihan kahdestaan ilman velvollisuuksia, suosittelen tekemään niin. Tästä kannattaa vaikka maksaa ihan reilusti ammattilaisille. Suosittelen myös hääyön viettämistä kahden yön pituisena, jos se vain mitenkään on mahdollista, etenkin jos häämatkalle lähtö ei tapahdu samalla viikolla.

Mayan alkupalat hurmasivat

Seuraavana aamuna halusimme nauttia aamiaisen alakerran ravintolassa. Vaikka huoneeseen tuotu aamupala oli ihana tuossa hetkessä, jäi se monipuolisuudessaan kauas taakse Radissonin Super Breakfastista, joka on jo aiemmin eri hotelleissa osoittautunut erinomaiseksi. Ja mikä parasta, siitäkin oli mahdollista nauttia aina puoleenpäivään saakka, joten kiire ei ollut maanantainakaan herätä. Tästä annan todella ison plussan Radisson -ketjulle. Nyt häiden jälkeen Suomea kierrellessämme yövyimme pari yötä eri hotelleissa ja ai että oli lomalaisen tympeää herätä aikaisin, jotta ehti puoli kymmeneen tai kymmeneen asti tarjoiltavalle aamiaiselle (jopa viikonloppuna!). Radisson Blu Plazan aamupala oli lisäksi monipuolinen ja erityiskiitos siitä, että vartavasten tilauksesta tehtäviä vohveleita sai myös gluteenittomana. Muutoinkin gluteeniton valikoima peittoaa kilpailijat mennen tullen.Ja sitten se hotellihuone: Me emme ole mitään hotellihifistelijöitä emmekä erityisesti harrasta kotimaan hotellilomia. Ulkomaanreissuilla käytämme mieluummin rahamme siihen, että viivymme kohteessa pidempään kuin että maksamme hienoista huoneista, vaikka Suomeen verrattuna hinnat olisivatkin matalat. Olikin siis aikamoista luksusta majailla Radisson Blu Plazan Plaza-sviitissä, joka oli kaksikerroksinen lukaali omalla saunalla.

Nämä kierreportaat olivat ihan superpitkät,
mutta jotenkin kruunasivat tilan!

Alakerrassa oli suuri olohuone minibaarilla ja kahvinkeittimellä sekä upea pukeutumishuone, joka olisi ollut omiaan perjantain valmistautumiseen peileineen ja pöytineen. Alakerrassa oli tietysti myös oma vessa.
Alakerran oleskelutila

Pukeutumishuone <3

Yläkerrasta löytyi ihana makuuhuone, jossa oli ikkunoita kolmella sivulla, joten näkymiä ympäri Helsingin keskustan riitti. Huoneen yhteydessä oli vessa ja kylpyhuone sekä se jo mainittu sauna. Mielestäni edes tämä 360-visualisointi ei anna ihan täyttä oikeutta sviitin upeudelle, vaikka onkin hyvä osviitta siitä, mitä odottaa, jos tämän ihanuuden varaa. Tuon linkin kautta voit tutustua myös Plazan muihin huoneisiin, jos sviitti menee vähän överiksi.

Panoraama makuuhuoneestaTämä teksti on sisältänyt paljon ylisanoja Radisson Blu Plazan suuntaan, eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että olimme sopineet yhteistyöstä. Lisäksi voisin hehkuttaa vielä henkilökuntaa, joka oli joka välissä äärimmäisen ystävällistä, joustavaa ja asiantuntevaa. Kaikesta hotellissa tuli sellainen olo, että olemme tervetulleita ja meidän viihtymisestämme välitetään. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, vaan olemme tulleet jo aiemmin siihen tulokseen, että jos valittavissa on Radissonin hotelli, olemme valmiita maksamaan siitä kilpailijoita pikkuisen kalliimman hinnankin, koska kaikki on sen arvoista. Saimme kehuja hotellista myös vierailtamme.


Jos jotain negatiivista pitää tasapainon vuoksi sanoa, niin se, että huoneen kylpytakit olivat liian pieniä tällaiselle rehevänpuoleiselle rouvasihmiselle. Oli aika huvittavaa, kun aamiaista vastaanottaessani yritin kiskoa laatikosta nappaamani kylpytakkia ylleni siten, että se edes juuri ja juuri peittäisi strategiset alueet. En ole varma, onnistuinko sataprosenttisesti. Toinen huvittava tilanne oli se, kun kaksi korkeakoulutettua ihmistä (toinen tekniikan tohtori) eivät saaneet saunaa päälle ilman, että soitimme respaan. Olisihan se pitänyt tajuta, että sauna laitetaan päälle alakerrasta pienestä sähkökaapista, kun sauna sijaitsee yläkerrassa... :D


Ai niin, piti vielä loppukaneettina lisätä yksi Radissonin erinomaisuus, johon olemme ihastuneet jo aiemmilla käynneillä: Uloskirjausta on mahdollista venyttää maksutta jopa klo 18 saakka. Eikä tämä ole mikään paperilla oleva asia, vaan tämä on todeksi testattu Tampereella bestmanin vaimon synttäreiden jälkeen krapuloidessamme. :D Myös hääyön jälkeen olimme sopineet huoneen luovutuksesta vasta klo 16, mutta kun pidensimme yöpymisen kahteen yöhön, ei tälle ollut enää tarvetta. Maanantaina meidän oli suunnattava puolen päivän jälkeen juhlapaikalle hakemaan tavaroita, joten sovimme luovutuksen jo klo 13.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta. Rauhallista oleskelu hääviikon/viikkojen tohinan jälkeen. Meilläkin on suunnitteilla mökkeillä tai yöpyä hotellissa useampi päivä ihan kahdestaan hääyöstä alkaen. Ja tämä postauksesi vain vahvisti sen, että erittäin hyvä idea ☺️☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksin mökkeilykin on ihana vaihtoehto! Pääasia, että saa ihan rauhassa viettää aikaa kahden kesken.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hyvä! :) Toivottavasti teidän kokemus on yhtä ihana kuin meillä!

   Poista