lauantai 17. elokuuta 2019

Morsiamen ulkonäkö: Kampaus


Hääpäivän aamua koskevassa tekstissäni sivusinkin jo kampausta. Meikin ja kampauksenhan varasin jo viime elokuussa, koska halusin varmistaa, että saan ne tekijät, joihin olin päätynyt. Kampauksen minulle teki Noora Toiviainen, joka toimii nimellä by.NooraT ja Instagramista löydät ihanan portfolion @nooratoiviainen.


Koekampauksessa tai virallisesti kampauksen suunnittelussa kävin kesäkuun alkupuolella. Tuolloin Noora teki vähän luonnostelua kampauksesta ja keskustelimme, mitä muutoksia tuohon luonnokseen hääpäivänä tehtäisiin. Olin jo hyvin tyytyväinen koekampaukseen ja siihen, miten ja millä asenteella Noora työtään teki. Kuten lähes aina kampaajalla käynnin jälkeen, osaan muodostaa lopullisen mielipiteeni vasta muutamia tunteja myöhemmin. Noora oli kysynyt minulta, haluanko hiusten olevan edessä jakauksella ja lähtevän sivukautta taakse vai lähtevän otsalta suoraan taaksepäin. En osannut ollenkaan päättää, ja lopulta päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Jokin tuossa kokeiluversiossa kuitenkin tökki tuossa etuosassa ja sulhanenkin totesi, että näytän vähän 60-luvun kotivaimolta. Jotain oli siis muutettava.



Totesin, että ehkä sittenkin tuntisin oloni kotoisammaksi jakauksen ja sivulle lähtevien hiusten kanssa. Hääpäivänä Noora teki työtä käskettyä ja lisäsi vähän jotain omia taikavoimiaan ja pääni sivulle muodostui ihana, vähän 50-lukua (?) henkivä aaltomainen hiuskaari. Kampaus oli kaikin puolin ihana! Se oli muhkean runsas ja sopivan aaltoileva, muttei mikään kiharapilvi. Hiukset olivat myös sopivasti ylhäällä, kuten olin toivonut, joten niskani ei hikoillut päivän aikana juuri lainkaan. Noora kuvasi kampausta melko klassiseksi ja sitä se olikin, näyttämättä kuitenkaan kokonaisuuteen sopimattoman vanhanaikaiselta.



Oli tiedossa, että joku kiehkura kampauksestani saattaisi päivän aikaan karata, ja Noora tuuppasikin Laura-kaasolle kasan pinnejä mukaan korjailua varten. Niitä olisi vain pitänyt käyttää ahkerammin. Vaikka Oona-kaaso ainakin kerran kalasti jonkun karanneen kiehkuran pinnillä, karkasi kiehkura uudelleen ja roikkuu ikävästi iltapotrettikuvissa, mikä häiritsee minua enemmän kuin ehkä pitäisi. Vinkkinä siis kaikille tulevaisuuden morsiamille: vaikka potretteihin tuntuisikin olevan vähän kiire lähteä, tarkista vielä kampaus, meikki, puku ym. yksityiskohdat ja pyydä jotakuta muuta katsomaan, että myös takaapäin kaikki on ojennuksessa.

Oona korjailee kampausta.

Siellä se kiehkura häröttelee.

2 kommenttia:

  1. Toi koko häälookki oli kyllä niin sun näköinen ja ihanan kesäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anna! :) Olin kyllä tyytyväinen itsekin kaikkeen paitsi omiin ilmeisiini suurimmassa osassa potretteja. :D

      Poista