lauantai 24. elokuuta 2019

Morsiamen ulkonäkö: Meikki

*Yhteistyössä GMC-Studio ja Kosmetiikkaviidakko-verkkokauppa*

Kuva: Valo Films

Hääpäivän meikki oli yksi niistä asioista, joka jännitti minua kovasti etukäteen. Syitä oli muutamia: En ollut koskaan ollut ammattilaisen meikattavana, omat meikkaustaidot eivät ole mitkään huikeat ja olen lukenut paljon huonoa koemeikeistä. Käytinkin siis jonkin tovin etsiäkseni sopivantuntuista meikkaajaa. Nettihaulla löytyi joitakin varteenotettavia vaihtoehtoja, joista parhaalta vaikutti GMC-studio, jonka takaa paljastui taitava meikkaaja Minna. Täältä voit lukea tarkemmin valintakriteereistäni.

Kävin koemeikissä kesäkuun lopulla ja jo se oli aivan täydellisen onnistunut! Kerroin Minnalle, että halusin ensisijaisesti luonnollisen, mutta silti juhlavan meikin ja hän onnistui kertalaakista, vaikka esimerkiksi silmämeikkiä ei vielä tehty aivan niin tarkasti kuin varsinaisena juhlapäivänä.

Koemeikki

Myös hääpäivänä Minna sai taiottua minusta upean morsiamen. Erityisen onnellinen olin meikkipohjasta. Minulla on melko hyvä iho ja meikkaan tosi harvoin. Hirvittävä pakkelikerros olisi siis ollut minulle turha eikä olisi näyttänyt minulta. Myös sulhanen uhkasi kieltäytyä naimisiinmenosta, jos ilmaantuisin vihkimiseen kauheassa pakkelikerroksessa. Meikkipohja oli täydellinen! Meikkiä ei oikeastaan edes huomannut, mutta silti näytin huolitellulta.

Taksissa matkalla juhlapaikalle

Silmät osaan meikata mielestäni ihan kivasti itsekin, ja Minna osasi tehdä silmistäni juuri oikealla tavalla korostetut. Lisäksi hän ehdotti koemeikin yhteydessä, että laittaisimme sitten hääpäivänä myös muutamia ripsitupsuja silmien ulkonurkkiin. Tällaista en ollut osannut ajatella. Mitään keinoripsiä en nimittäin ollut edes harkinnut, koska jotenkin sekään ei ole yhtään minua. Liimatut ripsitupsut sen sijaan olivat loistava lisä. Ne antoivat katseeseen juuri sopivasti s
yvyyttä ja voimaa näyttämättä kuitenkaan yliampuvilta. Vähän tupsuja siinä illan mittaan varisi silmistä kyyneleiden ym. vaikutuksesta, mutta pääasiassa ne pysyivät ihan hyvin. Minna kysyi jo koemeikissä, haluaisinko koemielessä ripsitupsut, mutta totesin, että ehkä riittää sitten hääpäivänä. Tajusin kyllä sitten kotimatkalla, että olisi ehdottomasti kannattanut kokeilla ripsiä ihan vain siksi, että voisin olla varma, että silmäni kestäisivät ripsiliimaa. Eihän minulla koskaan ennen sellaista silmissäni olisi ollut ja ne kai kuitenkin joskus allergisoivat. Suosittelen siis ehkä kokeilemaan, jotta välttyy hääpäivänä ikäviltä ylläreiltä. Onneksi minun silmäni ottivat liiman vastaan ihan kivasti.

Kuva: Valo Films

Myös huulet olivat todella onnistuneet! En oikein itse tiennyt, millaiset huulet haluaisin. Olen viime aikoina käyttänyt aika vahvoja värejä huulipunissa, mutta häämeikkiin en räikeää punaa halunnut. Väriä minussa ja häissä oli muutenkin. Minna ratkaisi asian puolestani. Hän käytti ensin huulteni pohjustukseen Kryolanin contour pencil -meikkikynää sävy natural 925. Tämän päälle hän laittoi Joe Blascon huulikiiltoa sävyssä Glaze. Kun näin tuon huulikiillon ensimmäisen kerran, ehdin jo vähän älähtää hämmentyneenä, sillä huulikiilto näytti todella vaaleanpunaiselta. Mutta kun sitä laittoi hyvin, hyvin kevyesti meikkikynällä värjättyjen huulten päälle, olikin yhdistelmä todella kaunis ja ammattimainen. Laura-kaasonikin ihastui yhdistelmään niin, että otti meikkien tiedot talteen.

Kuva: Valo Films

Sain Minnalta blogiyhteistyön merkeissä päivänaikana tarvittavat meikinkorjausvälineet: yllämainitut huulimeikit, Joe Blascon värittömän puuterin sekä tuon Kryolanin meikkikynän mustana rajauksentekoa varten. On muuten hyvä, enkä sano sitä vain mainosmielessä. Kyselin Minnalta vielä jälkikäteen, mitä meikkivoiteita ym. hän käytti tuon taianomaisen meikkipohjan tekoon ja laitoin äsken tuotteet tilaukseen. Ehkä siis viimeistään syyskuun lopussa, kun pääsen häävieraaksi, saatte vertailun vuoksi kuvia, joissa olen meikannut itseni noilla samoilla tuotteilla.


Meikkivoiteena Minna käytti Joe Blascoa. Hän totesi, että moni mieltää Blascon vähän turhan pakkelimaiseksi, mutta näin ei ole, jos malttaa levittää tuotetta ohuelti. Minna myös lisäsi meikkivoiteen sekaan Kryolanin Make Up Blend -tuotetta, jota hän suositteli ihan kaikille meikkivoidetta ohentamaan. Lisäksi se tekee meikistä vettähylkivät, joskin Joe Blascon meikkivoiteet sitä ovat jo muutenkin. Lisäksi Minna oli kuulemma pistänyt meikkivoideseokseen vielä tipan Kryolanin Shimmering Event Foundation -helmiäismeikkivoidetta, joka antaa mukavaa kuultoa meikkiin, erityisesti juhlaan.

Kuva: Valo Films

Nyt kun itse tilailin tuotteita itselleni, hämmennyin siitä, kuinka paljon eri sävyjä Joe Blascon meikkivoiteissa onkaan. Markettituotteista kun ei tunnu oikein löytyvän minun epäsuomalaiselle, vähän kellertävälle iholleni sopivanväristä meikkivoidetta. Ehkä tämä oli ollut yksi syy epävarmuuteeni meikin suhteen. Olisi pitänyt varmaan tajuta, että laadukkaammissa tuotteissa myös vaihtoehtoja on enemmän.... Ostin nyt kahta eri sävyä meikkivoidetta, jotta voin niistä sekoittaa rusketuksen haalenemisen myötä aina oikean sävyn.

Kuva: Valo Films

Kuten ehkä ylläolevasta tekstistä voi päätellä, olin hyvin tyytyväinen meikkiini. Linkit Minnan käyttämiin tuotteisiin vievät Minnan Kosmetiikkaviidakko -verkkokauppaan. Emme sopineet Minnan kanssa alunperin näistä linkeistä, mutta halusin ne laittaa, koska en tiedä, mistä muualta olisi mahdollista saada noin henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua kosmetiikka-asioissa. Tämän verkkokaupan pitäjä nimittäin tuntee nuo tuotteet läpikotaisin, koska käyttää niitä jatkuvasti itse. Minä en olisi ikinä uskaltanut käyttää kertaheitolla useita kymppejä meikkeihin, jos en voi olla ihan varma, että ne ovat hyviä. Laatikkoni nimittäin pursuilevat hutiostoksia. Lisäksi Minna on ihan huipputyyppi!

3 kommenttia:

 1. Näytit hääpäivänä todella kauniilta 😍 Hienoa, että löytyi mieluinen meikkaaja ja meikki oikeasti pysyi. Itse olen katsellut Pirkanmaalta meikkaajia ja vertaillut kuvia. Olisi niin ihanan helppoa vaan istua meikattavana. Olen vain kerran aiemmin ollut ja silloinen meikki ei eronnut juurikaan siitä, että olisin itsetehdyn jälkeen näyttänyt. Sen takia mietityttää edelleen ottaako meikkaaja vai tehdä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Minäkin alussa vähän pohdin, pitäisikö kuitenkin vain meikata itse. Olen tosi onnellinen, että päädyin ammattilaiseen. Kannattaa vain yrittää etsiä itselle sopivaa. Meinasin tehdä niin, että käyn meikattavana joihinkin muihin juhliin, jolloin saan käsityksen meikkaajan taidoista, mutta se sitten jäi. Tämä voisi kuitekin olla sinulle ihan hyvä vaihtoehto, kun teillä häihin on vielä aikaa.

   Poista
  2. Todella hyvä idea testata juhliin meikkiä ja pysyvyyttä 😊😊

   Poista