sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Hääjuhlan värit


Kun aloin haaveilla tulevista häistämme ja kerätä kokoon Pinterest-kansiota, ajatuksena oli, että häiden teema rakentuu nimenomaan jonkin värin ympärille. Omat suosikkivärini ovat keltainen ja oranssi, jotka ovat vuosien varrella ruvenneet miellyttämään myös sulhasen silmää. Aluksi pähkäilinkin, kumpi väreistä saisi häissämme päähuomion. Blogin perustamisen aikaan voitolla oli keltainen, mutta aika pian päädyin siihen, että kyllä se sittenkin on oranssi.

Blogiani seuranneet tietävätkin, että jossakin vaiheessa sain kuitenkin päähäni ajatuksen: Miksi tyytyä yhteen? Löysin ihania ideakuvia koristeluista, kimpuista, kattauksista ym., joissa oli käytetty sekaisin eri värejä. Käytin ajatuksen sulhasella, joka myös piti kuvista, joita hänelle näytin. Se on siis päätetty: Häidemme väriteema on monivärinen. Täältä aiempaa koristeideointia. (Pinterestin hakusanoilla "colorful wedding" tai "mexican wedding" pääset näkemään, mikä minua inspiroi..)

Tässä jonkinlaista ideointi häiden väripaletista.
Mutta ei se ole niin yksinkertaista. Mitä tahansa värejä ei voi heitellä sekaisin keskenään ja toivoa, että tulos on kaunis, sopusuhtainen ja näyttävä. Mitään sirkushäitä meillä ei olla järjestämässä, vaikka siltä saattaa jonkun mielestä kuulostaa ja näyttääkin. Yritinkin miettiä, millä perusteella tulemme hääjuhlien koristeet ym. valitsemaan. Totesin, että ehkä paras ilmaisu voisi olla "puhtaat värit". Eli kirkkaat, raikkaat värisävyt, joita ei ole taitettu mustalla tai valkoisella. En ole mikään väriopin asiantuntija, joten en osaa termejä googlailusta huolimatta. Kuvat antakoon ideaa asiasta. En aio myöskään tunkea koristeita joka paikkaan, joten aivan niin kirjavia häitä ei ole tulossa kuin kuvien perusteella voisi ajatella. Tai no, mistä sitä tietää, kun tässä innostun. ;)

Guatemalasta ostettu kangas, joka odottaa pääsyä
osaksi päiväpeittoamme.
Viime viikolla tein ensimmäisen hääostoksen ja ostin värikkäitä tuikkukuppeja. Ne ovat odottaneet keittiönpöydällä tarrojen irrotusta. Kun olen niitä siinä katsellut, joku on tökkinyt silmääni. Se voi olla ihan vain ne pohjan tarrat tai se, että kupit ovat ruskeaa pöytää vasten. Tänään kokeilin poistaa violetit kupit muiden joukosta. Se saattaa olla merkittävä tekijä. Tuo vaalean liila ei ehkä sovi muiden värien joukkoon. Vai mitä mieltä olette (kuvat alla)? Eli tarkkaan näitä värejä pitää miettiä, eikä harhaostoksilta ehkä vältytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti