sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kun ruvetaan miettimään ruoka-asioita

Yksi tärkeimmistä asioista häissä on ruoka. Se on konkreettinen asia, joka vaikuttaa häävieraiden viihtymiseen. Ruoka on sellainen asia, että siinä tietysti makuasioilla on kirjaimellisestikin paljon merkitystä, joten voi olla, ettei kaikkia vieraita pysty miellyttämään. En ole kuitenkaan koskaan ollut häissä, joissa olisi ollut kertakaikkisen huonoa ruokaa. Yksissä se kyllä vähän tuntui loppuvan kesken...

Tulemme ottamaan häiden tarjottavat pitopalvelulta. Tykkään itse tehdä ruokaa ja erityisesti leipoa, mutta ei tulisi mieleenkään tehdä häitä varten ruokia itse. Pitopalvelun menusta riippuen saatan miettiä jonkinlaisen jälkiruoka-/kakku- tms. buffetin tekemistä omin ja kavereiden voimin tai kakun tilaamista jostakin muualta. Näitä kaikkia voimme ruveta miettimään sitten, kun juhlapaikka on päätetty. Lähtökohtana on kuitenkin buffet-ruokailu.

Meillä ruokailua rajaa muutama ruokavalioasia. Itse pyrin aina huomioimaan ruokavalioon liittyvät rajoitteet, kun tarjoan ruokaa. En halua tehdä häissä poikkeusta. Minulla itselläni on vehnäallergia. Äidilläni taas on keliakia, samoin kuin muutamalla muulla vieraistamme (nopealla laskulla ainakin neljä keliaakikkoa). Lähtökohtana on siis täysin vehnätön ja gluteeniton kattaus. Minusta tämä on yksinkertaisesti helpompaa.

Toinen rajoite on yhden vieraamme vakava kala-allergia. Hän ei kertakaikkiaan voi olla samassa tilassa, jossa tarjotaan kalaa. Jos hän osallistuu häihimme, mitä tietysti toivomme, jätämme myös kalan kokonaan pois listalta. Tämä saattaa joistakin kuulostaa kamalalta, mutta olimme molemmat T:n kanssa sitä mieltä, ettei se ole meille ongelma eikä kynnyskysymys.


Lisäksi ovat tietysti muutamat kasvissyöjäkaverit, mutta se ei tuota suurta ongelmaa, koska kasvissyönti on ainakin täällä pääkaupunkiseudulla niin yleistä. Hankalampi tapaus on siskoni, joka on täysin vegaani. Hänelle otamme kyllä omat ruoat, sillä täysin vegaaninen häämenu kuulostaa taas minusta kamalalta. :D

Jottei tämä teksti veny hurjan pitkästi, kerron varsinaisista ruokasuunnitelmista ja -haaveista erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti