sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Askel kohti unelmien hääpukua

Olenkin kirjoitellut aiemmin haavestani teettää hääpuku. Koska tavoitteenani olisi pudottaa painoa reilustikin ennen häitä, varsinaista puvuntekoprosessia on turha vielä aloittaa. Love Me Do -häätapahtumassa kuitenkin juttelin joidenkin ompelijoiden kanssa, ja sain sen viestin, että suunnittelun voi kyllä aloittaa hyvissä ajoin.

Teinkin eilen yksin kotona ollessani ex tempore -päätöksen laittaa viestiä muutamille ompelijoille ja kysellä vähän, millainen puku ideoideni ja budjettini puitteissa olisi mahdollista tehdä. Ompelijat ohjeistavat usein laittamaan joitakin kuvia jo ensimmäiseen tiedusteluun mukaan, jotta he näkevät, minkä tyyppistä lähtevät suunnittelemaan.

Olen jo jonkin aikaa pohtinut, mikä olisi paras tapa ideoideni esiin tuomiseen. Minulla kun ei ole sellaista selkeää "Tuollaisen puvun haluan" -visiota. Tämän vuoksihan sitä pukua olenkin teettämässä. Pinterestin hääpukukansioni on sen sijaan täynnä kuvia tyyliin: tuon tyyppinen helma, tuossa on hyvännäköinen kaula-aukko, tuossa ideaa kirjailuun ym.

Päädyinkin siihen, että koostin Wordin avulla PDF-tiedoston, jossa on tekstiä ja kuvia sekaisin. Tällöin pystyin helposti kirjoittamaan, että tässä olisi vähän ideaa siitä, minkä mittainen ja mallinen helma voisi olla jne. Toivon, että ompelijat arvostavat tätä eivätkä ajattele, että apua, mikä brizilla siellä suunnittelee pukuaan. :D


Koska hääpukuni ei ole aivan perinteisen tyylinen, toivoisin sen jollakin tapaa innostavan ompelijaa. Kirjoitinkin viestiini, että tyrmäävät työn saman tien, jos se ei tunnu omalta. Pukusuunnittelu on kuitenkin mielestäni sen verran luovaa hommaa, että jonkinlainen inspiraatio pitää herätä myös suunnittelijassa. En oikeastaan edes tiedä, mitä odotan ompelijoiden vastaavan. En esittänyt mitenkään kauheasti kysymyksiä. Lähinnä vain, että onko jotain ideoita ja hinta-arviota. Toki suunnittelu on niin varhaisessa vaiheessa, että lopullista hintaa on varmasti mahdoton tietää.

Katsotaan, mitä sieltä vastaillaan. Odotan jännittyneenä. Nyt pitäisi vain saada se painonpudotusprosessikin kunnolla käyntiin...

2 kommenttia:

  1. Niin hienoa, että aloitit tämän prosessin jo! Kerro miten hanke etenee, jään kiinnostuneena seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Nyt pitää vaan tosiaan saada ähän rahaa säästöön ja kurveja soukemmiksi. :D

      Poista