torstai 8. maaliskuuta 2018

Häämatkahaaveilua, osa 5: Machu Picchu

Olen kirjoitellut aiemminkin häämatkahaaveiluistani. Toissapäivänä luin viimeisimmästä Sport-lehdestä juttua vaelluksesta Perun Andeilla, ja vanha haave vaelluksesta inkaraunioille Machu Picchulle heräsi henkiin.


Machu Picchu on ollut minulle jo pitkään suuri haave matkakohteena, ja nyt tuli taas mieleen, että se olisi kyllä tarpeeksi eksoottinen ja varmasti mieleenpainuva kohde myös häämatkalle. Ja jos pätäkkää löytyy aikanaan tarpeeksi, voisi samaan reissuun yhdistää myös ne Galapagos-saaret, joille pääsystä myös olemme molemmat haaveilleet.

Machu Picchulle, joka sijaitsee vajaan 2,5km korkeudessa, pääsee ilmeisesti ihan jollain kuljetuksellakin, mutta varmasti elämyksellisempää olisi kivuta vuorta ylös vuorokauden verran ja nähdä rauniot ensimmäistä kertaa auringon noustessa. Tällaista reissua varten vain pitäisi taas saada kunto vähän paremmaksi kuin tällä hetkellä.

Olen vähän kahden vaiheilla, mitä itse haluaisin häämatkalta. Toisaalta olisi ihanaa kerrankin asustella vähän luksusmaisemmissa olosuhteissa kuin yleensä matkoillamme. Se toisi tiettyä eroa normaaliin matkailuumme, joka on ollut moniin muihin verrattuna melko spesiaalia. En yleensä haaveile mistään all inclusive -hotelleista, mutta ehkä häämatkalle sellainen hemmottelu sopisi. Toisaalta olisi ihana tehdä jotain tuollaista todella mieleenpainuvaa.

Tässä yksi hyvä esimerkki siitä, millaisissa murjuissa sitä on
tullut öitä vietettyä. Mutta tämän yön jälkeen oli edessä yksi
mahtavimmista elämyksistä ikinä reissuilla.
Tiedän, että T. on jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla ja luulen itsekin kallistuvani sinne suunnalle. Uskon, että häämatka on kuitenkin ikimuistoisempi, jos on päässyt kiipeämään vuorelle inkaraunioille, sukeltamaan kilpikonnien, haiden ja rauskujen kanssa tai surfaamaan huippuaalloille kuin se, että on maannut hotellissa altaan reunalla drinkkejä siemaillen. Olkoonkin kuinka hieno hotelli ja hyvä drinkki tahansa...

4 kommenttia:

 1. Molemmat matkat kuulostavat kivoilta ja varsinkin elämyksellisiltä... jos Galapagos saarilla sitten olisi sitä luksuspuolta enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää, luulen, että meidän budjetilla pitää tyytyä vähän vähempään, koska Galapagoksella sukeltaminen on ilman luksustakin aika kallista, jos haluaa parhaille paikoille. Mutta sitten se luksus tulee jostain muusta kuin hotellin tasosta...

   Poista
 2. Mekin olemme haaveilleet Machu Picchun näkemisestä jo pitkään. Olen tosin haaveillut käynnistä myös Boliviassa, Intiassa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa ja Balilla... Sekä siellä Afrikassa, jonka lopulta häämatkakohteeksi valitsimme. Maailmassa on niin paljon hienoja paikkoja, että päättäminen on vaikeaa! Me yhdistämme häämatkalla alkeellisempaa majoitusta (teltoissa) safarilla ja luksusta hienossa hotellissa Mauritiuksella. On kiva kokea myös se luksus, koska se on meille budjettimatkalaisille ihan uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama runsaudenpula vaivaa täälläkin. Katsottiin äsken Yleltä Sininen planeetta II -sarjan ekaa osaa ja keksittiin taas tukku uusia paikkoja, joihin pitäisi päästä. Paikat eivät tästä maailmasta lopu.

   Sen takia tuo luksus minuakin kiehtoisi, kun ei sellaista ole juuri kokeiltu ihan yksittäisiä öitä lukuunottamatta. :)

   Poista