lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kaksi vuotta kihloissa

Insta-tiliäni seuraavat tietävätkin, että toissapäivänä meillä oli "melkein-vuosipäivä" kihloihin menon osalta. Minähän tosiaan kosin karkauspäivänä vuonna 2016, joten virallista vuosipäivää kihlauksellemme emme ehdi viettämään ennen naimisiin menoa, ja tämän jälkeen varmaan keskitytäänkin juhlimaan erityisesti hääpäivää. Vuosipäivää vietämme marraskuussa tapaamisemme muistolle, sillä sen tarkemmin emme osaa määrittää seurustelun alkamista.

Meillä häiden suunnittelu ei alkanut saman tien kihlautumisen jälkeen. Tai no, kihlajaisillallisellamme juttelimme kyllä ajatuksistamme tulevien häiden suhteen, mutta mitään tiettyä ajankohtaa ei päätetty. Tämäkin asia sai kypsyä omalla painollaan, kuten kaikki suhteessamme tähän mennessä on tapahtunut.

Sysäys häiden suunnitteluun tulikin vajaa vuosi sitten, reilun vuoden kihlautumisen jälkeen, kun lomailimme Meksikossa. Tällöin ehdotin T:lle, että juhlisimme häitä vuonna 2019, ja tämä sopi sulhaselle. Sain viimein päästää sisäisen häähulluni valloilleen. Minähän en nimittäin ole salaa keräillyt Pinterest-kansiota hääasioista tai huokaillut hääpukuliikkeiden ikkunoissa, vaikka yhteiselomme pituus olisi sellaisen oikeuttanutkin. Mutta lähes siltä istumalta pistinkin sitten homman liikkeelle: Ensimmäisen viikon sisään olin ehtinyt perustaa blogin, liittyä Facebookin hääryhmiin ja kartoittaa pääkaupunkiseudun juhlatilatarjontaa.


Kihloihin meno ei varsinaisesti muuttanut suhteessamme mitään merkittävästi, mutta on silti mukavaa, että pitkästä suhteesta on ikäänkuin joku näkyvä merkki. Sormus vasemmassa nimettömässäni kertoo, että kuulun jonkun elämään pysyvästi. Ja onhan häiden suunnittelu ihan kivaa hommaa. :)

2 kommenttia:

  1. Munkin mielestä sormuksella on muutakin kuin symbolista arvoa. Oli ihanaa saada vihdoin pitää sormusta vasemmassa nimettömässä näkyvilä ja "julistaa" kaikile siihen suuntaan katsoville, mikä olen naisiani. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä varsinkin näin pitkässä parisuhteessa olleena alkoi olla sellainen olo, että haluan jonkun näkyvän merkin suhteestamme. En tiedä, mihin sitä muka tarvitsen, kun itse kuitenkin olemme jo pikään tienneet, että kyllä tässä ollaan pitkällä tähtäimellä mukana... Mutta kyllä minä innolla odotan jo toisenkin sormuksen saamista sormeeni. :D

      Poista