torstai 22. marraskuuta 2018

Musta perjantai hääsuunnittelun näkökulmasta

Black friday eli musta perjantai jakaa vahvasti mielipiteitä. Toiset ovat innoissaan hyvistä alennuksista ja toiset taas kamppailevat kulutushysteriaa vastaan. Minun ajatusmaailmani on jossain siellä välimaastossa: Toisaalta on vähän ällöä, että tämä(kin) päivä on omistettu osta-osta-osta -ajattelulle, mutta toisaalta en pistä pahakseni sitä, että sain tänään sekä vakkaripäivä- että yövoidepurkkini tuntuvaan alennushintaan. Minulla on muutamia jo pitkään ostoslistalla kummitelleita asioita, joten aion kyllä huomenna kurkata, saisiko niitä vähän tavallista halvemmalla.


Voisiko black friday olla apuna häitään suunnittelevien parien lompakoille? Minkälaisia tarjouksia kaupat hääsuunnitteluun syytävät?

Häämatka ja hääyö
Useat matkatoimistot ja lentoyhtiöt mainostavat kovia tarjouskampanjoita, joten hyvällä tuurilla sieltä saattaa löytää itselleen juuri sopivat lennot tai koko matkankin häämatkaa ajatellen. Myös ainakin muutamilla kylpylähotelleilla olen nähnyt todella hyviä black friday -tarjouksia, joten jos hotelliyö on vielä hääpäiväksi varaamatta, kannattaa kurkata lähiseudun tarjoukset.

Asusteet
Monet kenkiä, laukkuja ja koruja myyvät yritykset mainostavat tuntuvia alennushintoja jopa koko valikoimasta. Jos siis on jokin kalliimpi asuste hankintalistalla, voi tarjouspäivänä säästää merkittävän summan muihin hääjuttuihin.


Koristeet ym.
Instagramista bongasin, että useammat hääsomisteita ym. vuokraavat yritykset antavat mustana perjantaina hyvän alennuksen kaikista tehdyistä sopimuksista. Myös koristeita myyvissä kaupoissa on tarjolla alennuksia ainakin nettikauppojen puolella. Tämä voi siis olla hyvä päivä lyödä lukkoon myös koristeasiat.

Kosmetiikka
Kosmetiikan puolella nähdään varmaan elektroniikan ohella parhaita black friday -tarjouksia. Jos häitä varten ostoslistalla on ollut tiettyjä ihonhoitotuotteita, hajuvesi tai vaikkapa meikkejä häämeikin tekoa varten, kannattaa vertailla muutamien nettikauppojen ja miksei kivijalkaliikkeidenkin hintoja. Jos niitä tököttejä joka tapauksessa tarvitsee, on kai sama ostaa ne nyt vähän edullisemmin.

Kaikennäköistä muutakin varmasti saattaa osua kohdalle. Kannattaa kuitenkin pitää järki kädessä, kuten muutenkin häähankintoja tehdessä ja miettiä, tarvitaanko jotain varmasti.

6 kommenttia:

 1. Itse olen myös yltiöpäistä shoppailumaniaa vastaan, mutta jos hankintalistalla on tosiaan tavaroita, miksi en ostaisi niitä nyt normaalia edullisemmalla hinnalla? Me shopattiin eilen Jarkolle hääkengät ja karkkia häihin, molemmat black fridayn alemainingeista. Säästöä normaalihintaan kertyi lähes 80e. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä säästö! Minä ostin myös tänään repun, joka olisi pitänyt ostaa jo kuukausia sitten. Kyllä varmaan parikymppiä siinä säästin. :)

   Poista
 2. Itse ostin jo viime vuonna black friday -alesta Minna Parikan korkkarit, olihan ne alennetteunakin pirun kalliit mutta silti ero normihintaan oli tuntuva. Ja perustelin ostokseni juurikin sillä, että se on sitten tulevaisuuden hääbudjetista pois :D

  Tänä vuonna ostoskoriin päätyi hotellidiili Ruissalon kylpylään, ihan vaan joululahjaksi miehelle (ja ehkä vähän itselleni). Yöpyminen kahdelle pykälää paremmassa huoneessa + aamiainen 88 € ei tosiaan ole paha, täytyy tosiaan selvittää näitä aleja paremminkin sitten kun se hääsuunnittelu saadaan joskus käyntiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä törmäsin myös juurikin noihin Ruissalon ja Naantalin kylpylöiden tarjouksiin ja oli kyllä hyviä! Vähän harkitsin itsekin joko itselle tai vanhemmille lahjaksi. Ja jos Parikoista saa vähääkään pois, niin kaikki on kotiinpäin. :)

   Poista
 3. Mä olen kanssa sitä mieltä, ettei black fridayna kannata ostaa mitään pelkästään shoppailun ilosta, mutta jos ostoslistalla on asioita, jotka sattuvat olemaan silloin alessa, niin miksi ei hyödyntäisi aleja. Mulla oli häihin liittyen pari juttua, joita koitin bongailla black fridayn aleista kuitenkaan löytämättä niitä vielä silloin, mutta cyber mondayna silmiini osui -20% ale clasulla ja hyödynsin sen tilaamalla meille vähän lisää polaroideja photoboothia varten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään vähän tuntuu, että mistään ei kannata maksaa "täyttä" hintaa, kun aina on kuitenkin joku alennusmyynti kulman takana. :D Kiva, että tekin saitte jotain ostoslistalta vähän edullisemmin!

   Poista