torstai 29. marraskuuta 2018

Hääblogit nousuun!Jos luet muita hääblogeja kuin omaani tai seuraat bloggaajia Instagramissa, tiedätkin jo, mikä on tämän viikon kuumin puheenaihe hääblogimaailmassa: Love me do -messujen Vuoden Hääblogi 2019 -kilpailu on pyörähtänyt käyntiin nimeämisvaiheella.

Itse aloin tutustua hääblogimaailmaan keväällä 2017, kun päädyimme lyömään häidemme summittaisen ajankohdan lukkoon. En ollut aikaisemmin lukenut blogeja juurikaan - siis blogeja ylipäätään, hääblogeista puhumattakaan. Olin itse kirjoittanut pari kertaa painonhallintaan liittyviä blogeja ja sen myötä lueskellut muita vastaavia, mutta lukuinto oli melko laimeaa ja kausittaista.

Hääblogit taas imaisivat minut saman tien mukaansa. Löysin lukulistalleni muutaman blogin, ja eipä aikaakaan kun Jotain keltaista -blogi oli nähnyt ensimmäiset tekstinsä. Lukulistaani karttui pikkuhiljaa lisää blogeja, mutta määrä oli silti melko maltillinen ja yritinkin kuumeisesti etsiä lisää luettavaa, kun bloggareiden julkaisutahti oli välillä liian hidas ahnaalle lukuinnolleni.

Enää minulla ei ole moisia ongelmia. Eilenkin jouduin pakottamaan itseni pois näytön ääreltä nukkumaan, kun yritin kiriä lukurästejäni kiinni muiden blogejen osalta. Tänä vuonna uusia hääblogeja on putkahdellut kuin sieniä sateella. Ja ei, tarkoitukseni ei ole saada itseäni kuulostamaan kolealta aallonharjalla esijoukoissa liikkuneelta bloggarilta. Mutta uskallanpa väittää, että elämme hääbloggauksen kannalta käänteentekeviä aikoja.

Minusta on mahtavaa, että nimenomaan häistä bloggaaminen lisääntyy! Kaikki häät ovat erilaisia ja siten kaikki hääblogit ovat erilaisia. Vaikka välillä etenkin joidenkin tapahtumien kuvauksia lukiessa jotakuta ahkeraa hääblogikuluttajaa saattaa alkaa ärsyttää toistuvat kuvaukset samasta pitopalvelufirmasta tms., ovat hääblogit kuitenkin mahtavan omaleimaisia. Ja nuo tietyt tapahtumat ovat ainoat jutut, jotka toistuvat blogeissa suurin piirtein samaan aikaan. Okei, keväällä ja alkukesästä oli hieman normaalia enemmän polttarijuttuja luettavissa ja jostain syystä muutamille bloggareille taisi osua kenkäshoppailuvimma samaan aikaan, mutta muutoin kaikki tekevät asioita omalla tahdillaan ja kirjoittavat niistä kuka milloinkin.

Uskon myös, että häät ovat aiheena sellainen asia, jonka tiimoilta moni kaltaiseni blogiummikko löytää itsensä kahlaamasta jonkun samanmielisen morsiamen kirjoituksia eksyttyään johonkin tekstiin juhlapaikkoja tai pitopalveluita haeskellessaan. Tämän vuoksi on mahtavaa, että Love me do:ssa on haluttu nostaa hääblogeja näkyviin ja palkita alan parhaimmistoa.

Omista kirjanmerkeistäni löytyy yli kolmekymmentä hääblogia. Kaikki eivät (enää) päivity kovin aktiivisesti, mutta jopa näin tokaluokan opettajan matikalla tulen siihen tulokseen, etteivät kaikki ihanat hääblogit pääse edes äänestykseen saakka kutkuttavan jännittävässä kisassa. Käytäthän siis valtaasi jo tässä vaiheessa, arvon lukija, ja käyt nimeämässä mielestäsi kisaan kuuluvan blogin mukaan kilpailuun. Olen tietysti otettu ja kiitollinen, jos kirjoitat nimeämisruutuun Jotain keltaista, mutta koska itsekin pystyn nimeämään lukuisia upeita, taidokkaita blogeja, en pane pahakseni, jos kirjoitat jonkin toisen nimen. Tärkeintä on, että käyt ehdottamassa suosikkiasi jo tässä vaiheessa ja muistat äänestää, kun sen aika on. Mutta en kiellä, etteikö olisi kiva päästä äänestykseen saakka. ;) Nimeäminen tapahtuu täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti