torstai 28. maaliskuuta 2019

Avioliitolle ei ole laissa säädettyä estettä


Häävalmistelut: juhlapaikka, ruoka, vieraslista, koristeet, hääpuku, vessakorit, alkumaljat, kynsilakan väri... Mitä vielä? Häiden järjestämiseen liittyy paljon kaikenlaista pientä ja suurta päätettävää ja hoidettavaa, jos niin haluaa. Niin paljon kaikkea, että välillä se olennainen meinaa unohtua. Naimisiin meneminenhän vaatii itse asiassa melko vähän.

Minusta on ihana miettiä häiden suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia, kuten varmaan blogin myötä on käynyt selväksi. Mutta silti on pari asiaa, jotka aidosti, konkreettisesti vievät kohti tulevaa avioliittoa, eivät vain hääjuhlaa. Ensimmäinen etappi oli jo viime kesänä, kun saimme maistraatista viestin, että meille on varattu vihkijä haluamanamme ajankohtana. Joku tulisi suorittamaan toimituksen, jossa meistä tulisi mies ja vaimo.

Toinen tärkeä virstanpylväs saavutettiin tänään, jälleen maistraatin avustuksella. Ovellamme nimittäin odotteli kirjekuori, jossa kerrottiin, ettei avioliitollemme ole laissa säädettyä estettä: "Todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta/vihkimisilmoitus". Esteettömyystodistukseksikin tätä paperia kutsutaan.


Nyt meillä on siis lupa avioitua. Ja pitihän todistusta hakiessa tehdä viimeistään päätös myös sukunimestä. Tänään postista kolahti siis myös mustaa valkoisella siitä, että heinäkuussa nimeni muuttuu. Elämme jännittäviä aikoja... :)

Tässä rakkaan sulhaseni kommentti tietoon esteettömyydestä...

P.S. Ehdin jo vähän sotkea paperia avatessani kokispulloa... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti