torstai 7. maaliskuuta 2019

Meille tulee myös videokuvaus!

Kun aikanaan aloimme suunnitella häiden kuvauspuolta, meinasi sulhanen pyörtyä tajutessaan hääpäivän dokumentaarisen valokuvauksen hinnan. Emmekä me edes katselleet kaikkein kalleimpia kuvaajia. Kyse ei siis ole siitä, ettemmekö ymmärtäisi, mistä hinta koostuu ja että se on ihan sopiva palkka tehdystä työstä. Mutta kyllähän siinä isoista rahoista puhutaan. En siis uskaltanut edes ehdottaa videokuvausta enkä ehkä ajatellut sitä kaipaavani.

Kuvaajamme Asta työssään Love Me Do
-messuilla
Mitä enemmän sitä näissä hääpiireissä pyörii ja muiden häätrailereita ym. näkee, alkaa kutkutus videokuvauksesta sittenkin houkutella. En ole ainoa naimisiinmenijä, jonka ajatukset ovat alkaneet suuntautua videokuvauksen suuntaan alkuperäisestä päätöksestä huolimatta. Ovathan häät ainakin meille niin iso rahallinen ja henkinen panostus, että olisi kiva saada ne taltioitua johonkin haalistuvien muistojen lisäksi. Valokuvaus oli toki meille se tärkeämpi osatekijä, mutta ei käy kieltäminen, etteikö minusta alkanut tuntua koko ajan enemmän siltä, että kadun jälkikäteen, jos emme ota videokuvaajaa häihimme.

Lisäksi tiesin, että mahtava kuvausporukkamme Valofilmsiltä tekee upeita häävideoita oikeastaan erikoistuen nykyään nimenomaan videopuoleen. Aloinkin siis hieman arasti tiedustella sulhasen mielipidettä videokuvauksen suhteen, mutta hän ohitti keskustelut taitavasti. Päädyinkin siis omatoimisesti kyselemään ensin alustavasti Ilonalta Valofilmsin mahdollisuutta kuvata häämme. Hän totesi, että olisi alkuperäisestä arviostaan poiketen käytettävissä valokuvaajamme Astan lisäksi hääpäivänämme. Tämä lisäsi intoani ja viikkoa myöhemmin pyysinkin Ilonaa laittamaan tarjousta tulille. Keskustelisin sulhasen kanssa, kunhan summa olisi selvillä.

Valofilmsin ihanan vihreä piste
Love Me Do -messuilla
Ilona teki meille todella hyvän tarjouksen, mutta kuten vähän arvelinkin, T. ei lämmennyt ajatukselle yli tonnin lisäkustannuksesta muutenkin paisuneessa hääbudjetissamme, ja kyyneleitä nieleskellen vastasin Ilonalle, että valitettavasti emme voi tarttua tarjoukseen. Joku voisi sanoa, että minulla on oikeus vaatia itselleni tärkeitä asioita vähän enemmän, mutta ongelmana on taloudellisen tilanteemme epätasapaino. Olemme sopineet maksavamme häämme puoliksi. Minulla tulee kuitenkin olemaan huomattavasti sulhastani tiukempaa saada kasaan häihin tarvittava summa. En siis voi olla jatkuvasti kinumassa lisähintaisia asioita, kun en voi olla lainkaan varma, että minulla on niihin varaa. (Tähän huomautuksena, että päivittäiset menomme on jo tasapainotettu tulojemme mukaan, joten sulhaseni ei todellakaan ole raha-asioissa epäreilu.)

Pettymykseni kyyneleet vaihtuivat kuitenkin pian ilon kyyneliksi, kun Ilona vastasi viestiini ymmärtävänsä tilanteen todeten, että he lahjoittavat meille häiden videokuvauksen sekä lyhyen videokoosteen häistämme. En ollut uskoa silmiäni kun luin Ilonalta saamaani sähköpostia! Miten ihania naisia! Olemme toki tutustuneet eri tapahtumien kautta normaalia hääkuvaaja-morsian -suhdetta lähemmin, mutta tällaista huomionosoitusta en ollut osannut osaksemme unelmoidakaan. En voi tarpeeksi kiittää Valofilmsin tiimiä, mutta yritän silti: Kiitos ihanat!! Toivon voivani olla jollakin tavalla käytettävissä myös heille päin. Näin ollen saamme siis myös videomateriaalia häistämme. Olen ihan superonnellinen!

9 kommenttia:

 1. ❤️❤️❤️❤️ Valofilmsin naiset on kyllä ihan parhaat 😍

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä niin upeeta 😍😍

  VastaaPoista
 3. Ihana yllätys 😍 iso sydän Valofilmsille ❤️

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletöntä kyllä! 😍 Toivottavasti mekin saadaan nähtäville tuo video 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, mitä sulhanen sanoo... Hän on vähän tiukempi tuosta yksityisyydestä. Mutta voidaanhan pitää vaikka katselutreffit ja katsella muitenkin häävideoita. ;)

   Poista
  2. Tämäkään ei ole yhtään huono ajatus! 😉

   Poista