lauantai 30. maaliskuuta 2019

Vuokrasaunavinkkejä polttareita silmällä pitäen

*Yhteistyöteksti Venuu.fi -sivuston kanssa*

Moni tämän vuoden aikana kaason tai bestmanin roolissa toimiva henkilö on varmaan jo vähintääkin aloittelemassa polttarisuunnitteluita. Linkkailehan tämä teksti vaikka omille kaasoillesi tai bestmaneillesi. Aika moni morsian tuntuu edelleen haaveilevan morsiussaunasta osana polttareita, ja kuuluuhan saunominen usein myös miesten polttariohjelmaan ilman sen suurempia seremonioita. Päätinkin tutustua Venuun valikoimaan tästä näkökulmasta, sillä valitettavasti kaikilta ei oman porukan sisältä löydy sopivaa mökkiä tai omakotitaloa tarkoitukseen.

Olen katsauksessani keskittynyt taas pääkaupunkiseudun tiloihin. Pelkäsin vähän sitä, osoittautuisivatko kaikki saunatilat niin kalliiksi, että niihin riittäisivät vain rikkaimpien polttarinjärjestäjien kukkarot, mutta yllätyin positiivisesti. Toki monet tilat ovat etenkin lauantaisin melko hintavia, mutta mukavia poikkeuksiakin löytyy, etenkin jos on valmis matkustamaan vähän keskustasta kauemmas. Kaikkiin luettelemiini juhlatiloihin saa tuoda omat ruoat ja juomat, mikä usein on budjettiystävällisempi vaihtoehto. Osa paikoista kuitenkin tarjoaa myös mahdollisuuden pitopalvelun hyödyntämiseen.


Ad5da64e8b17d5aa83a498d99f9dd3f178b0031ePähkinäsauna, Pähkinärinne, Vantaa

Tämä mukavannäköinen kokous-/saunatila pitää sisällään myös uima-altaan, jossa voi käydä viilentymässä saunomisen välissä. Tilaan mahtuu 15-20 ihmistä, ei toki kaikki saunaan samaan aikaan. Keittiö astiastoineen mahdollistaa omat tarjoilut. Tila on vuokrattavissa viikonloppuisin 300€ hintaan klo 22.00 saakka. Tila tulee siivota itse, ellei halua maksaa noin satasen lisämaksua siivouksesta.

Rongo-talo / Sauna ja takkahuone, Mankkaa, Espoo

Tämä upeannäköinen saunatila on mielestäni todellinen löytö! Saunan luvataan mahduttavan jopa 15 ihmistä, ja suihkujakin on peräti neljä. Saunomisen lomassa voi vilvoitella tyylikkäässä takkahuoneessa tai lillua poreammeessa. Pukuhuoneen jääkaappi pitää juomat kylminä, mutta sen ihmeellisempiä välineitä ruoanlaittoon ei ole. Tilaan on kuitenkin mahdollista tilata pitopalvelu. Hinta tälle tilalle on mielestäni vähintäänkin kohtuullinen: viikonloppuisin tilan saa käyttöönsä viiden ja yhdentoista välillä 310€ hintaan (lisätunnit mahdollisia 60€/h).

Aalto Inn Laajalahti kokous- ja saunatila, Otaniemi, Espoo

Tämä tilavannäköinen saunatila on hieman edellisiä kalliimpi, mutta halusin listata sen kuitenkin tämän komean, pyöreän saunan vuoksi, joka omasta mielestäni sopisi erinomaisesti polttareihin.Tilavuokraa pitää ilta-ajan osalta tiedustella erikseen. Tilaa tosiaan riittää ja mahdollisuudet pienimuotoiseen ruoanlaittoon löytyvät. Viereisessä Otahallissa taas onnistuvat varmasti liikunnallisemmat aktiviteetit, joita voi yhdistää polttariohjelmaan.

Rauhanaseman tupa ja sauna, Pasila, Helsinki

D6f4bfdb09d33482a2df8c6a185c03251afeee09Hieman keskeisemmältä sijainnilta löytyy sympaattinen Rauhanasema, jonka alakerrassa on vuokralla sauna ja tupa. Viihtyisännököisessä tuvassa aikaa mahtuu viettämään isompikin porukka, mutta saunaan mahtuu vain noin kuusi henkilöä kerrallaan. Viikonloppuna tilavuokra on 350€ puoliltapäiviltä puoleenyöhön. Myöhempäänkin tilassa saa lisämaksusta oleilla. Merkittäviä ruoanlaittomahdollisuuksia tässä tilassa ei ole, mutta esimerkiksi jääkaappi ja mikro löytyvät.

Villa Frosterus / Rantasauna, Soukanniemi, Espoo

Mökkipolttarit kivenheiton päässä metroasemalta, miltä kuulostaa? Villa Frosteruksen rantasauna kuuluu mielestäni myös tämän tekstini löytöosastolle. 250€:lla tämän ihanan merenrantasaunan saa kuudeksi tunniksi käyttöönsä (pidempi aika mahdollinen lisämaksusta). Noin kymmenen henkeä mahduttavan saunan lisäksi tilassa on pukuhuone sekä tupa, jossa onnistuu vaikkapa makkaran tai vaahtokarkkien paisto takassa. Rannasta uimaan voi pulahtaa laiturilta.

Tämä urbaani saunatila on esittelemieni tilojen kalliimmasta päästä. Päivävuokra viikonloppuisin on n. 600€. Tila on kuitenkin mielestäni hintansa väärti, jos polttariohjelman haluaa suunnitella pääasiassa yhdessä paikassa tapahtuvaksi. Tästä tilasta löytyy nimittäin saunan ja kylpyammeen lisäksi vaikka mitä ohjelmavälineitä erilaisista peleistä karaokevehkeisiin ja bändisoittimiin. Myös keittiö on hyvin varusteltu ja mahdollistaa kokkailut paikan päällä.71fae00ae83b328b527ae77734d4100228c6c9ae¨
5573b6db732f572d202b8464a236bf22076c6d54Jos haluaa muun polttariohjelman välissä suorittaa pikaisen morsiussaunan tai vaikka peseytymisen urheiluaktiviteetin, kaupunkisuunnistuksen tai muun jäljiltä, voi hyvä vaihtoehto olla tämä melko yksinkertainen, mutta myös edullinen saunatila. Sauna sijaitsee hyvällä paikalla Katajanokalla ja tilat ovat tyylikkäät, mutta seurustelutilaa ei juurikaan ole. Saunan lisäksi on vain pesu- ja pukuhuoneet, joissa ei kauaa aikaa vietetä. Tilaa on noin 10 hengelle. Jääkaappi juomien viilentämiseksi löytyy. Neljän tunnin vuokrahinta on vain 130€.


Hieman persoonallisemman saunakokemuksen haluaville on tajolla vaikkapa tämä saunalaiva.

D04bc50912581aa6c5d56d7b3ab6b41c41cae7a9

Kahdentoista hengen saunalaiva ei ymmärrettävästi ole aivan halpaa huvia (tuntihinta lähes 200€), mutta olisihan tällainen aika hieno! Laivan kannella voi myös grillailla ja laivalta löytyy minikeittiökin ruoanlaittoon.

Ai että! Alkoipa tehdä mieli itsekin järjestää polttareita. Harmi, kun kukaan ei ole minua kaasoksi huolinut! Mutta olisihan näissä ideaa vaikkapa häätiimin kiittämisillanviettoon, jos häiden jälkeen rahanreikiä kaipaa. Vai mitä mieltä olette näistä tiloista?

Lisää polttaritilaideoita löydät tietysti Venuusta.

2 kommenttia:

  1. Tuun tänne lisäämään mun työpaikan uuden hienon terassikabinetin! :) Tosin sijoittuu kanssa sinne korkeempaan hintaluokkaan.
    http://www.finland.holidayinn.com/hotellit/holiday-inn-helsinki-expo/kokoustilat-ja-palvelut/messukeskuksen-tilat/tilaussauna

    VastaaPoista