perjantai 28. kesäkuuta 2019

Suunnittelutapaaminen kuvaajien kanssa

Huomasin, että en olekaan muistanut vielä kirjoitella viimeviikkoisesta tapaamisestamme valo- ja videokuvaajien kanssa. Kuvauksestahan meillä vastaavat ihanat siskokset Asta ja Ilona Valofilmsiltä. Voit lukea tähän ratkaisuun päätymisestämme täältä sekä videokuvaukseen johtaneista ihmeellisistä käänteistä täältä.

Tapasimme viime viikon tiistaina juhlapaikallamme Ravintola Keilaniemessä. Söimme lounasta, joka oli jälleen todella hyvää ja juttelimme samalla hääpäivämme etenemisestä ja kuvauksesta päivän aikana. Pyörittelimme aikataulua suuntaan ja toiseen. Tässä ammattilaisen näkemys on todella kullanarvoista. Meillä oli luonnollisesti jonkinlainen suunnitelma päivän kulusta. Yhdessä tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että väli, jonka olimme ajatelleet riittävän yhteiskuville vieraiden kanssa, on aivan liian tiivis ja siirsimme näiden kuvien ottamista vähän myöhemmäksi.

Ilonan ottama selfie minusta ja kuvaajistamme.
Myös T. oli siis paikalla, mutta pysytteli poissa kuvista.

Potrettikuvista olin itse ajatellut, että ne päivällä vihkimisen jälkeen otetut ovat ihan riittävät, mutta sekä sulhanen että kuvaajat liputtivat ns. kultaisen hetken aikana eli hieman ennen auringonlaskua otettujen kuvien puolesta. Tulemmekin siis karkaamaan pieneksi hetkeksi vihkimisen jälkeen ja uudelleen vähän myöhemmin illalla ottamaan potrettikuvia. Jälkimmäiseen sessioon varaammekin vähän enemmän aikaa, sillä tällöin aikataulu ei ole niin tiivis.

Aiemmin päivällä otettaville kuville löysimme aivan loistavan kuvauspaikan ihan juhlapaikkamme vierestä, mikä olisi aikataulun kannalta mahtavaa. Harmi vain, että tuo paikka on Innofactor-nimisen yrityksen pihassa. Viikolla sinne pääsi ihan avoimesti kulkemaan, kun alueella sijaitsee myös lounasravintola. Lauantaina paikka on kuitenkin kiinni, tiukasti aidattu ja vartioitu. Ihanat kuvaajamme eivät jääneet neuvottomiksi, vaan Ilona yritti käydä kyselemässä lupaa lauantaikuvaukseen. Paikka on kuitenkin kiinni eikä kukaan porttia avaamassa, joten vaikka Innofactorilta oltiin ystävällisiä ja ymmärtäväisiä, on tilanne se, ettei pihalle pääse kuvaamaan ilman pelkoa hälytyksestä, vaikka aidan ylitykseen mietittiin jo keinoja. Jos jollain on kontakteja kyseiseen yritykseen, niin kuulen mieluusti. ;)

B-vaihtoehtomme kuvaukselle ja ykkösvaihtoehtomme iltakuvaukselle oli Hanasaari, jossa olimme käyneet sulhaseni kanssa aiemmin tutkimassa maastot. Ilona ja Asta pitivät paikkaa oikein loistavana potrettimaastona, joten suuntaamme näillä näkymin sinne sekä päivällä että illemmalla. Hanasaaren hotellilta kuvauslupa heltisi ilman ihmeempiä selvityksiä. Sielläkin muuten voi juhlia häitään, vaikka hotelli mainostaa itseään kokoushotellina; miljöö ainakin olisi upea!

Maisemaa Hanasaaressa.

Kuvauspaikkojakin oli tosi hyvä katsoa valokuvaajien kanssa yhdessä. Itse en todellakaan olisi osannut ajatella kaikkia asioita, joita kuvaamiseen liittyy. Paras valo potrettien kannalta on kuulemma valoisa varjo eli ei suoraan auringonpaisteessa. Asta oli myös innoissaan roikkuvista puunoksista ym., joita itse emme olleet ajatelleetkaan.

Kaikenkaikkiaan tapaaminen oli oikein hedelmällinen. Muutamia asioita unohdin kokonaan vielä sanoa, esim. liittyen siihen, että haluan mahdollisimman paljon kuvia eri yksityiskohdista kuten koristeista ja ruoista, jotta saan sitten ihanaa kuvistusta kun häiden jälkeen esittelen teille häitämme. Tämä nyt ehkä on sanomattakin selvää, mutta hyvä on varmaan tämäkin käydä läpi. Sähköposti onneksi kulkee. :) Valokuvaus on onneksi yksi sellainen asia, jonka onnistumista en häissämme jännitä yhtään. Ehkä vähän pelottaa aikataulu, mutta uskon vieraidemme pärjäävän ilman meitäkin kuvaustemme aikana.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, teille on kyllä varmasti luvassa niin ihanaa kuva- ja videomateriaalia teidän häistä:)

    VastaaPoista