sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Juhlatiloja, jotka löysin liian myöhään

*Yhteistyöteksti Venuu.fi -sivuston kanssa*

Tein viime vuonna aikamoisen selvitystyön etsiessäni meille sopivaa juhlatilaa. Voit lukea vinkkejäni juhlatilojen etsinnän perusjutuista ja yksityiskohtaisemmasta kartoituksesta ja löydät listan juhlatiloista tämän tekstin kautta.

Vaikka listani meidän kriteerimme täyttävistä juhlatiloista on melko kattava, joihinkin tilavaihtoehtoihin olen törmännyt vielä päätöksenteon jälkeen. Olen silti tyytyväinen päätökseemme pitää juhlamme Ravintola Keilanimessä. Ajattelin kuitenkin esitellä muutaman uuden löydön.

Träskberga, Söderkulla, Kalkkiranta

Träskberga on hiljattain kunnostettu nuorisoseurantalo isolla juhlasalilla, jonne saa tuoda omat ruoat ja juomat. Juhlasalin lisäksi löytyvät erilliset huoneet esim. tarjoilu- ja biljardipöydälle sekä tilava terassi. Myös pihaa talon ympärillä löytyy. Hinnoittelu on selkeä ja edullinen. En tiedä, onko tämä tila ollut remontissa etsintöjeni aikaan vai enkö ole vain törmännyt tähän, sillä tämä olisi voinut olla meille lähes täydellinen vaihtoehto. Sijainti on hivenen syrjäinen, mutta esim. bussikuljetus Helsingistä olisi voinut ratkaista vieraiden liikkumisongelmat.

Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Helsinki

7eaa3750f3546d536d447426f2e23037233c49beIhanan persoonallinen juhlatila keskeisellä paikalla Helsingissä. Teatterimuseota en löytänyt etsinnöissäni, mutta tila olisi varmasti soveltunut meidänkin häihimme erinomaisesti. Tuntiveloitus ei ole halvimmasta päästä, mutta sijainti ja järjestelyjen helppous sekä lukuisat suositukset Venuun sivuilla saavat minut uskomaan, että tila on tuon rahan arvoinen. Täällä pidetyistä rock-häistä löytyy juttu viimeisimmästä Häät-lehdestä (2/2018).Juhlatila M6, Helsingin keskusta

Tähän kattojen yllä sijaitsevaan tilaan törmäsin jossakin vähän varauspäätöksen tekemisen jälkeen ja melkein alkoi kaduttaa. Tämän parempaa sijaintia ei ole, jos haluaa järjestää urbaanit häät, joissa vieraiden ei tarvitse pohtia, millä häihin saapuu tai sieltä poistuu. Tila on melko yksinkertainen, mutta näköalat toiminevat koristeina jo itsessään ja toisaalta valkea, yksinkertainen tila mahdollistaa monenlaiset koristelut. Mielestäni vuokrahintakaan ei tällä sijainnilla ole lainkaan paha.

537a72946cc9f6fc9b4977fff2a79a9291f95a06

Dylanin tilat, Pääkaupunkiseutu

Eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevat brunsseistaan tunnetut Dylan-ketjun ravintolat tarjoavat myös vuokratiloja. Näihin tutustuin etsiessäni juhlatilaa 30-vuotissynttäreilleni. Noihin juhliin tilat olivat hieman kalliit, mutta häitä ajatellen vuokrat ovat sijainteihin nähden kohtuullisia. Esim. Kauppatorin kupeessa sijaitseva Block by Dylan tarjoaa mahtavat tilat loistavalla sijainnilla. Meille ongelmaksi olisi muodostunut ravintoloiden A-oikeudet, jotka eivät mahdollista omien juomien hankkimista, mutta jos tämä ei ole ongelma, kannattaa näitä tiloja harkita.


Ravintola Picante, Pitäjänmäki, Helsinki

Tämä Pitäjänmäessä sijaitseva lounasravintola tarjoaa ruoat ja valoisat tilat yksityistilaisuuksiin. Erillistä tilavuokraa ei veloiteta, vaan maksat ainostaan ruoista sekä työtunneista ja omien juomien tuominen on sallittua, joten tässä saattaa säästää pitkän pennin. Tiloissa on pieni vivahde ruokalamaisuutta, mutta toisaalta sisustus ja kalusteet ovat modernit ja mahdollistavat erilaisia koristeluita. Tilaan mahtuu jopa 150 henkilöä, joten tämä tila mahdollistaa suuremmatkin juhlat. Tässä tilassa peruutus onnistuu muuten vielä viikkoa ennen juhlia, jos jompikumpi puolisko hääparista tuleekin katumapäälle. ;)

Bba75d9b60cdd475a751c21d72e646b3959e6ebcRavintola Kattohaikara, Kalasatama, Helsinki

Ravintola Kattohaikara on persoonallinen lounasravintola hyvien kulkuyhteyksien päässä ja upeilla näköaloilla. Kesällä juhlat voivat jatkua tilavalla parvekkeella. Koska tämäkin on lounasravintola eikä A-oikeuksia löydy, voi tännekin tuoda omat juomat. Myös ruoat saa halutessaan hoitaa muualta. Juhlatilan värimaailma ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta meille tämä olisi sopinut kuin nenä päähän. Tähän tilaan en kuitenkaan ole aiemmin törmännyt.

Ravintola Lepuuttaja, Kalasatama, Helsinki

Tämäkin henkilöstöravintola sijaitsee Kalasatamassa, metron tavoitettavissa. Tilasta näyttäisi olevan moneksi ja täältä löytyvät monien himoitsemat, mutta harvoista tiloista löytyvät pyöreät pöydät. Juomat tänne saa tuoda itse, mutta pitopalvelusta vastaa Theron Catering, jonka antimista olen itse saanut nauttia viime tammikuun Mennään naimisiin -häämessuilla ja sen perusteella voin yritystä suositella. Ravintolasta voi vuokrata kaikki tilat tai vain osan, mikä mahdollistaa eri kokoisten tapahtumien järjestämisen: tänne luvataan mahtuvan jopa 300 ihmistä.


Tätä kirjoittaessa tuli taas sellainen olo, että kumpa sitä saisi järjestää useammat häät, kun mahdollisuuksia on niin monia. Mutta kyllä näissä yksissä (tai no itse asiassa meillä kaksissa) häissäkin on ihan tarpeeksi hommaa ja hintaa... Toivottavasti näistä olisi taas apua jollekin muulle häitään suunnittelevalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti