sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Hääkutsut - mitä ne maksoivat?


En ole blogissani aiemmin kirjoittanut juurikaan budjetistamme tai summista, joita olemme eri osa-alueisiin käyttäneet. Tämä ei johdu siitä, että haluaisin jotenkin piilotella asiaa. Me vain emme ole tehneet niin tarkkaa budjettisuunnitelmaa kuin lähes kaikissa hääsuunnitteluoppaissa käsketään tehdä. Tällä hetkellä jonkinlainen hintalappu on tiedossa ja häämme (kahdet juhlat) tulevat maksamaan noin 14000 euroa. Saa nähdä, mihin suuntaan tuo summa elää.

Olenkin nyt lisännyt blogiini Mitä maksaa? -välilehden, johon lisäilen eri asioiden hinnat sitä mukaa kun ne ne varmistuvat. Esim. valokuvauksen ja minun pukuni hinta on jo sovittu. Tiedossa on tietysti myös hääkuihimme kulunut summa, sillä kutsut ovat lähteneet vastaanottajilleen jo lähes kuukausi sitten. Hääkutsumme (joista olemme uskomattoman ylpeitä) esittelin jo aiemmin.

Mitä itse tehdyt kutsumme siis maksoivat?

Suurin yksittäinen kuluerä olivat postimerkit. Meillä kutsuja lähti lopulta matkaan 64 kappaletta. Ostin suurimman osan postimerkeistä vähän ennen niiden edellistä kallistumista eli taisin säästää huimat kuusi euroa. :D Yhteensä postimerkit maksoivat 88,50€.

Seuraavaksi kallein osa-alue oli sprayliima, jolla liimasin kutsun eri osat toisiinsa. Minulla oli entuudestaan noin puoli purkkia sopivaa liimaa jäljellä, mutta se ei riittänyt. Kävin ostamassa Clas Ohlsonilta purkin, joka maksoi 10€. Se osoittautui kuitenkin hukkaostokseksi, sillä liima ei sopinut tarkoitukseen. Piti siis ostaa Sinellistä uusi purkki askarteluun sopivaa liimaa, joka olikin vähän kalliimpi maksaen 19€.

Kutsujen pohjana toimi vesivärilehtiö (A3, 300g/m²), jota löytyy ihan Prismasta ja maksaa 10€/10 arkkia. Arkkeja jäi jäljelle vielä tulevia askarteluja varten. Vesivärimaalausta varten värit minulla oli jo olemassa. Ostin puolivälissä prosessia Suomalaisesta kirjakaupasta uuden siveltimen, kun vanhasta irtosi karvoja. Sivellin maksoi 4,50€, ja siitä irtosi karvaa ihan yhtä lailla. Suomalaisesta ostin myös tusseja kuorten kirjoitusta varten. Ostin kolme erilaista, sillä halusin testailla, mikä sopisi tarkoitukseen (kuorten kiiltävä pinta saattaa olla epäsopiva joidenkin tussien kanssa). Tussit maksoivat yhteensä 7,85€. Taisin päätyä käyttämään ihan Stabilon mustaa perustussia, joka maksoi euron. Onneksi muillekin tusseille tulee varmasti tulevissa askarteluprojekteissani käyttöä.

Sinellin Outlet, joka sijaitsee Vantaan Varistossa osoittautui hyväksi paikaksi (vilpitön suositus, ei maksettu mainos). Löysimme sieltä kutsun päällysosaan sopivaa helmiäiskartonkia 100 kappaleen pakkauksen viidellä eurolla. Lisäksi ostimme yhdeksän pakettia (á 10kpl) helmiäiskirjekuoria, jotka maksoivat yhteensä 13,50€. Yhden kuoren hinnaksi jäi siis vaivaiset 15 senttiä. Myös hopeiset sinettilakkatangot löytyivät Outletistä: Neljän kappaleen pakkaus maksoi 4,80€. Kuparin väristä sinettilakkaa/-vahaa (mikä on oikea termi?) meillä oli entuudestaan.

Laserleikkurin käyttö Isossa Omenassa oli ilmaista. Yhteensä kutsumateriaalit maksoivat vajaat 75€. Postimerkkeineen kutsut kustansivat siis 163€, jolloin yhden valmiin kutsun hinnaksi kuorineen ja lähetyksineen tuli noin 2,5€. Jos tähän lisättäisiin työtuntiemme hinnat (kaksi korkeakoulutettua ihmistä, melkoinen määrä tunteja) nousisi hinta tietysti paljon korkeammaksi, mutta harrastusprojektihan tämä oli. Vain aivan loppuvaiheessa projekti alkoi tuntua työläältä. Mielestäni projekti oli kuitenkin sekä taloudellisesti että lopputuloksen kannalta kannattava.

2 kommenttia:

  1. Teidän kutsuista tuli kyllä niin upeat! Itseäni aina hieman epäilyttää, että saako itsetehdyistä kutsuista kovin siistin näköisiä, mutta te onnistuitte kyllä mielettömän hyvin näiden kanssa :) Itsekin huomasin save the date- korttien kanssa miten iso kuluerä postimerkit olivat kutsujen kokonaishinnasta. Olenkin nyt miettinyt, että pitäisikö hääkutsuissa säästää hieman ja antaa kutsut suoraan käteen niille vieraille, joita on lähiaikoina näkemässä muutenkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Anna! <3 Postimerkit ovat nykyään kyllä ihan törkeän kalliita. Me aiomme myös säästää kiitoskorttien osalta postimaksuissa ja antaa kortit suoraan käteen. Tai siis minä olen suunnitellut näin; sulhanen ei ymmärrä, miksi pitäisi antaa mitään kiitoskortteja. :D Mutta kutsut halusin lähettää postissa ihan kaikille: jopa perheelle, joita näin samana päivänä, kun vein kutsut postiin, mikä on ihan pähkähullua. Mutta minusta on aina niin ihana ylläri saada jotain postia, kun se on nykyään niin harvinaista, joten halusin tähän vähän panostaa.

    VastaaPoista