perjantai 5. huhtikuuta 2019

99 päivää häihin

Huh, iik, apua! Eilen häälaskuri näytti tasan sataa päivää. Alle sadassa siis mennään. Mitä isoja juttuja on vielä listalla odottamassa tekijäänsä, kun aikaa häihin on kuukausissa vähän yli kolme?

Ruoka
Pikkujuttuja, kuka nyt häissä ruokaa ajattelee, eikö vain? No niin, eli ruoan merkityksestä hääjuhlan onnistumisessa voidaan jauhaa maailman tappiin saakka. Minusta ruoka on yksi tärkeimmistä elementeistä juhlassa kuin juhlassa. Lisäksi ruoka on myös selkeästi suurin rahanreikä kustannuksista, joten senkään vuoksi suunnittelua sen osalta ei voi vetäistä ihan vasemmalla kädellä. Olemme tällä viikolla saaneet Keilaniemestä menuehdotuksen. Keilanimellä on siis sellaisia esimerkkimenuja, joista valkkailimme hyvänkuuloiset ruokalajit. Niiden ja keskustelumme pohjalta meille oli koostettu ehdotus, jota äsken sulhasen kanssa tutkimme. Saamme siis tehdä siihen vielä vapaasti muutoksia. Mutta vesi kielellä menuehdotusta sai jo lukea. Ravintolan puolesta menun valitsemisella ei vielä ole mikään kiire, mutta itse sitä tietysti haluaa saada tämänkin asian hoidettua ja ruoan perusteella pystyy sitten valikoimaan viinejä ym. Myös jälkiruoka on yhä arvoitus...

Koristeiden askartelu
Jotenkin en ole viime aikoina ollut oikein motivoitunut koristeiden askarteluun, vaikkei se periaatteessa vastenmielistä hommaa ole. Urakka kattokoristeiden osalta on kuitenkin melko suuri. Pitäisi nyt vain saada yksi kattokoristeamppeli valmiiksi, jotta näemme, onko niissä mitään järkeä. Sitten voi aloittaa massatuotannon vaikkapa kaason/kaasojen avustuksella.

Kukat
Tämä pähkähullu projektini pitäisi nyt pikkuhiljaa aloittaa. Olen siis tosiaan ajatellut kasvattaa häidemme kukat itse. Siemeniä on jo ostettu aimo kasa, mutta en ole vielä uskaltanut ryhtyä kylvöhommiin. Tuntuu jotenkin aikaiselta, mutta kyllä se kukkien kasvaminen jonkin aikaa kestääkin. Saa nähdä, turvaudummeko lopulta marketti-gerberoihin.


Sulhasen puku
Sulhanen ei ole oikein ollut motivoitunut hoitamaan tätä asiaa eteenpäin. Toki hänellä on hyvä, istuva viime vuonna väitöstilaisuuteen ostettu musta puku, joka toimittaa tarvittaessa hääpuvun virkaa. Mutta kyllä minä vähän tummansinisestä puvusta sulhasella haaveilen, eikä hänkään ajatusta ole vastustanut. Saa nyt nähdä, tuleeko sulhanen häihin verkkareissa, kuten on yrittänyt ehdotella.

Häämatka
Matkustavaiselta parilta odottaisi varmaan huikeaakin huikeampia häämatkasuunnitelmia, ja moni tuttu häämatkastamme onkin kysellyt. Mutta eipä meillä ole vielä mitään varmaa tiedossa. Yhtä ja toista olemme heitelleet ilmoille. Itse olisin suhteellisen motivoitunutkin tekemään vaikkapa ihan varauksia häämatkan suhteen, mutta sulhanen on tämänkin suhteen jotenkin haluton. Katsellaan. Jos johonkin tämän vuoden puolella haluaa, pitäisi kuitenkin piakkoin varauksiakin ryhtyä tekemään.


Tässä olisivat akuuteimmat hommat. Paljon kaikenmoista toki tehtävälistalta löytyy näiden lisäksi, mutta kyse on joko pikkujutuista, vähän myöhemmin hoidettavista asioista tai jo tavallaan hoidossa olevista tehtävistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti