maanantai 22. huhtikuuta 2019

Hääkynnet

Jatketaanpa näillä pinnallisilla ulkonäköasioilla, joita häihin ainakin minun osaltani liittyy. Häitä silmällä pitäen minulla onkin useampia kasvatusprojekteja. Hääkukat itävät jo hienosti, kuten Instan puolelta on voinut nähdä. Hiuksetkin ovat jo pidemmät kuin tarvitsisi (joskin volyymia saisi olla tuplasti lisää).


Yksi kasvatusprojektini ovat kynnet. Minulla on äärimmäisen hauraat, helposti liuskoittuvat ja katkeilevat kynnet. En tiedä, mistä se johtuu. Aurinko tuntuu kuitenkin aina lisäävän kynsien kasvua. Purkista otetulla D-vitamiinilla ei ole samaa vaikutusta, vaikka annostus on melko runsas. Nyt keväällä, vajaat kolme kuukautta ennen häitä, onkin hyvä aika siirtää katse kynsiin.

Tämä on nimittäin yksi osa-alue, johon en aio käyttää juurikaan rahaa. Suurin operaatio, joka kynsiini on ammattilaisen toimesta tehty, on geelilakkaus. Pidennyksinä minulla on ollut vain markettitason muovikynsiä, joista yleensä vähintään kaksi kymmenestä on irronnut iltaan mennessä. Ja koska jostain on pakko häissä säästää, teen sen kynsissä. En aio siis laittaa häihini keinotekoisia pidennyksiä, vaikka se ehkäpä helpoin ratkaisu olisi.


Olisi kuitenkin mukavaa, jos häissä voisin esitellä uunituoretta vihkisormustani kauniisti hoidetussa kädessä. Katkennut kynsi ei varmasti tule olemaan häitämme pilaava asia, mutta aion ainakin yrittää kasvatella hieman tavallista pidempiä ja tasamittaisia kynsiä häitä varten. Kuten kasvojenhoitoa käsittelevässä tekstissä mainitsin, on myös kynsien osalta yksi tärkeä elementti ruokavaliossa. Ruokavaliota täydennän vielä aikamoisella satsilla purkista tulevia lisäravinteita (jotka minulle on ihan lääkärin toimesta syksyllä määrätty). Olen pitänyt lisäravinteista vähän taukoa, mutta nyt otan ne taas jokapäiväiseen käyttöön, sillä olen huomannut hiusten irtoilevan aikamoista tahtia, ja pitkän sairastelurupeaman jälkeen se tuntuu muutenkin hyvältä ajatukselta.

Toinen tärkeä osa kynsiprojektiani on lakkaaminen. Lakatut kynnet kestävät paremmin normaalia kulutusta. Minulla on myös paha tapa tasoittaa katkelleita kynsiäni pureskelemalla, mutta lakattuja kynsiä ei tee mieli järsiä. Lähes kaikki vanhat lakkani ovat kuivahtaneet tai loppuneet, joten eilen piipahdin muiden ostosten lomassa Citymarketissa käydessäni myös kosmetiikkahyllyllä. Onnekseni siellä oli hyvä tarjous Essien lakoista, jotka ovat olleet jo pitkään suosikkejani: kaksi valinnaista kynsilakkaa kahdellakympillä. Mukaan tarttuikin ihanan keväinen persikan sävy "Tart deco" sekä väritön, pikakuivattava päällyslakka. Jälkimmäisen normaalihinta oli Cittarissa 15,90€, joten tarjous oli hyvä! Eilen illalla käytin sulhasen mökilläolon hyödyksi ja lakkailin kynnet. Tuolla päällyslakalla oli merkittävä vaikutus lopputulokseen, sillä yleensä jälki on ollut vähän epätasainen, ja pitkästä kuivattelusta huolimatta olen saanut kynsiini lakanakuviot yön aikana.


Nyt pitää vain malttaa olla repimättä lakkoja irti, jos ne vähän alkavat jossakin välissä halkeilla (toinen paha tapani). Sulhanen saa myös luvan kestää pientä kynsilakankatkua, kun paikkailen mahdollisia koloja. Tämä nyt ostamani lakka ei tule päätymään kynsiini hääpäivänä, joten kesän aikana pitäisi päättää myös hääkynsilakan sävy. :)

4 kommenttia:

 1. Essien lakat ovat omiakin suosikkejani ja etenkin heidän geelilakkansa kestävät ihan mielettömän hyvin (sellaiset siis joihin ei tarvita uunia tms). Itselläni on melko vahvat ja hyvin kasvavat kynnet mitä nyt satunnaisia lohkeamia tai kynnen katkeamisia silloin tällöin tulee. Siksi yritänkin nyt ennen häitä olla normaalia huolellisempi kynsien kanssa. Käyn hääviikolla laittamassa kynsiini ranskalaisen geelilakkauksen niin pysyy sitten kynnet kauniina häämatkallakin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä noiden geelilakkojen osalta! Sellainen voisikin olla hyvä! Jos niiden poistaminen ei ole ihan yhtä työlästä kuin uunitettavien versioiden...

   Poista
 2. Minä suosittelen lämpimästi OPI:n kynsilakkoja! Löytyy todella kattava sävyvalikoima, hinta on kohtuullinen ja laatu aivan ylivertainen. Löytyy esim. Kicksistä, ja OPIlta ilmestyy aina ihanat kesäkokoelmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä! Kiitos vinkistä! Pitää laittaa testiin. Nämä Essiet eivät nimittäin ole pysyneet aivan täydellisesti kynsissä. En kyllä ole aivan varma, onko vika lakassa vai lakkaajassa...

   Poista