perjantai 12. huhtikuuta 2019

Naamavärkki kuntoon ennen häitä

Tulen laittamaan häissämme ulkonäkööni tolkuttoman määrän rahaa, kun lasketaan yhteen puku, asusteet, meikit ja kampaus: niin paljon, etten oikeastaan edes halua ajatella asiaa. Toivon siis myös näyttäväni hyvältä. Lisäksi on tietysti häiden valokuvaus, joka myös maksaa sievoisen summan, joten toivoisin, että ne kuvat onnistuisivat.

Olisi siis hirvittävän ärsyttävää, jos hääpäivänä naamaa koristaisi valtava finni tai pikkunäppylöitä siellä täällä taikka iho näyttäisi samealta ja tunkkaiselta. Ei tämä varmasti häiden tunnelmaan millään tavalla vaikuttaisi, mutta kaikki edellä mainittu huomioon ottaen, pyrin tekemään kaiken sen eteen, ettei näin käy.

Minulla ei ole koskaan ollut suurempia iho-ongelmia. Mitään massiivista tehohoitokuuria ei siis tarvita. Olen käynyt kasvohoidossa vain pari kertaa elämässäni enkä arjessani lotraa valtavia määriä eri aineita. Seerumin otin kyllä jokin aika sitten käyttöön. Päätin kuitenkin, että ennen häitä olisi hyvä käydä hoidattamassa kasvot ainakin pari kertaa ihan ammattilaisella.

Ennen Sri Lankan reissua halusin käydä poistattamassa ihokarvoja sokeroinnilla ja löysin alle kilometrin päässä kotoamme sijaitsevan Painiityn Helmi -hius- ja kauneushoitolan. Kauneushoitolapuolesta vastaa Santra, josta sain heti hyvän vaikutelman, ja hän hoiti hommansa ammattilaisen varmoin ottein. Toista aikaa varatessani totesinkin, että pitää jutella Santran kanssa häitä edeltävistä kasvohoidoista.

Santra totesi, että koska mitään suurempia huolenaiheita ihoni suhteen ei ole, voisin käydä noin kuukautta ennen häitä perusteellisessa kasvohoidossa, jossa tehtäisiin kunnon puhdistus. Hääviikolla taas toteutettaisiin heleyttävä ja kosteuttava hoito. Minusta tämä kuulosti hyvältä kombolta ja varasinkin tuossa eilen Santralta ajat, kun kalenteri oli heinäkuulle asti tullut. Minulla kävi hyvä tuuri, sillä Santra jää lomalle juuri tuon meidän hääviikkomme lopussa.

Toki ihonhoidon perusta nojaa vahvasti ravintoon ja nesteytykseen. Viime viikkoina olen syönyt vähän mitä sattuu, mikä on näkynyt poikkeuksellisen voimakkaasti ihossani. Pitääkin pistää tässä myös se puoli kuntoon, sillä ei kosmetologikaan valtavia ihmeitä saa aikaan. Pitää keskittyä juomaan paljon, jättämään sokeri ja kovat rasvat mahdollisimman vähille ja syömään monipuolista ruokaa. Samat asiat onneksi toimivat myös painonhallinnan ja turvotuksen vähentämisen kannalta edullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti