sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Mitä kaivertaa vihkisormukseen?

Tässä tuleekin seuraava osa sarjassamme: Kysymyksiä, jotka tuntuvat elämää suuremmilta, kun suunnittelet häitä. Jälkiruoka-asiassa on otettu pieniä askelia: niistä lisää, kunhan saan vastauksen sähköpostiini. Toinen, akuutimpi asia painaa kuitenkin tällä hetkellä mieltäni.

Sain viime maanantaina vihkisrmukseni suunnittelijalta Mikalta viestin, että sormukseni on valmis. (!) Nyt siihen vain pitäisi keksiä kaiverrus. Argh! Emme ole miettineet vihkisormuksen kaiverrusta ennen tätä lainkaan. Kihlasormuksiin olemme kaiverruttaneet toistemme nimet (minulla siis T:n nimi) sekä kihlajaispäivämäärän.

Sen tiedän, että haluan myös vihkisormukseen hääpäivämme päivämäärän. Ihan vain, että sen sitten muistaa jatkossakin. ;) Perinteistähän on kai kaiverruttaa lisäksi molempien nimet. Jos emme keksi mitään nerokasta, tämä on varmaan ihan perushyvä vaihtoehto; mielellään niin, että välissä on sydän. Arveluttaa kuitenkin se, keksisimmekö kuitenkin myöhemmin jonkin kivan, persoonallisen kaiverruksen. Sulhanen on vähän nihkeä miettimään asiaa ja ehdottelee toinen toistaa typerämpiä ehdotuksia. Hän ei suhtaudu asiaan (taaskaan) sen vaatimalla vakavuudella. Okei, myönnetään, olen minäkin heittänyt muutaman kyseenalaisen ehdotuksen. Vaikkei kaiverrus mihinkään näy, olisi kurjaa, jos itse tietäisi, että sormuksessa lukee jotakin typerää.

Moni kaiverruttaa laulun sanoja, mutta meillä ei ole oikein mitään tiettyä biisiä, joka olisi erityisesti meidän. Emmekä ole oikein runoihmisiä. Meillä ei myöskään ole sellaisia lempinimiä, joita voisimme käyttää sormuksessa.

Jos on hyviä ehdotuksia, kuulen niitä mielelläni. Huomenna aion joka tapauksessa laittaa Mikalle viestiä, sillä en ole vielä vastannut hänelle mitään, mikä hävettää suunnattomasti. Ja sitten kohta, voisimmekin hakea kotiin tuon ihanuuden (kuten Mika sormustani viestissään kutsui).

4 kommenttia:

 1. Mun vihkiin tulee päivämäärän lisäksi vihkipaikka. Ei ehkä omaperäisin mahdollinen vaihtoehto, mutta meillä on kaikissa sormuksissa paikka&aika-kombo: Henkalla meijän ekat treffit ja mun kihlassa kihlat (ylläri).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin on kyllä kiva idea! Ei oo itse asiassa tullut itselle mieleenkään, että paikankin voisi siihen laittaa.

   Poista
 2. Omaan vihkiini tulee pätkä ruotsinkielisen häävalssimme sanoituksista kun kyseessä on juurikin meille merkityksellinen kappale. Vielä emme ole lyöneet lukkoon, että mikä kohta biisistä sormukseen tulee, mutta muutama vaihtoehto on mietittynä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just joku tollainen laulunpätkä olis kiva, mutta kun meillä ei ole mitään kappaletta, joka olisi tarpeeksi tärkeä...

   Poista