keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Liian lihava morsian

Kuten jo tuossa sivupalkissa kerron, tulee hääblogini sisältämään jonkin verran myös painonpudotukseen liittyvää asiaa. Lähes kaikki naimisiin menneet ystäväni ovat olleet jonkinlaisella pienellä häädieetillä. Kyse on kuitenkin ollut muutaman ylimääräisen kilon karistamisesta ja kiinteytymisestä.

Itselläni tilanne ei ole niin positiivinen, että voisin ottaa muutaman kuukauden spurtin, jolloin karistan kehostani vähäisen rasvakerroksen viime tipat. Ylipainoa on vuosien varrella kertynyt varmaan jo lähemmäs kolmekymmentä kiloa (riippuu siitä, mitä pitää ihanne-/normaalipainona). Olen oikeastaan aina aikuisiällä ollut ylipainoinen. Laihdutusyrityksiä on takana lukemattomia. Painoa onkin ajoittain pudonnut reilustikin, mutta aina läskit hiipivät takaisin kavereiden kanssa.

Tavoitteenani olisikin pudottaa häihin mennessä painoa ja mielellään paljon. Aikaahan tässä on. Hääpukua kuitenkin pitäisi alkaa miettiä jo varmaan reilun vuoden päästä ihan tosissaan, ja silloin olisi hyvä olla ainakin jonkinlainen käsitys morsiamen koosta. Eli en voi aloittaa häädieettiä tammikuussa 2019, vaan se on tehtävä nyt. Heti. Tai siis maanantaina. ;)

Kuten edellisessä tekstissäni kerroinkin, olen alkanut haaveilla hääpuvun teettämisestä. Unelmapukuani ei nimittäin tule löytymään kaupan rekistä, ei edes pienillä muokkauksilla sinne päin. Teetetty hääpuku, ja ihan jo uutena ostettukin, olisi kuitenkin aikamoisen kallis investointi. Olisi inhottavaa käyttää pitkälle toistatuhatta euroa mekkoon, joka päällä näyttäisin varmasti kauniilta, mutta todennäköisesti silti kiinnittäisin katseeni kuvissa (joista niistäkin on maksettu hurjia summia) roikkuviin alleihin tai pömppövatsaan. Liian monta kertaa olen ennen ulkomaanreissuille lähtöä suunnitellut painon pudotusta ja liian usein joutunut tuijottelemaan niitä lomakuvia, joissa huomio kiinnittyy väkisinkin vartalon epäedullisiin kohtiin. Reissuja tulee kuitenkin uusia ja voin aina ajatella, että no, seuraavalla kerralla sitten. Häiden suhteen en voi lohduttautua samalla tavalla. Olen ajatellut mennä naimisiin vain kerran.

Noin kuukausi sitten Meksikossa
Ja hillitkää nyt sormenne, jos ajattelitte alkaa kirjoittaa niitä "kaikki ovat kauniita juuri sellaisina kuin ovat" kommenttejanne. Minusta tämä vartalopositiivisuus, "body positivity" -liike on ihana! Mutta jos näkee peilissä aina vain keskinkertaisen version itsestään, on kenenkään ulkopuolisen turha tulla sanomaan, että kurvit ovat jees tai että sinullahan on niin kauniit silmätkin. Itse haluan elätellä haaveita siitä, että näytän hääpäivänäni kauniimmalta kuin koskaan. Ja paino on valitettavasti minun kohdallani merkittävä tekijä. Tai no, ei niinkään se vaa'an lukema vaan vyötärönympärys. Lisäksi omalla kohdallani puhutaan oikeasti jo merkittävästä lihavuudesta, joten painoa pitäisi pudottaa jo ihan terveydellisistä syistä. Jos siis häät ja hääpuku toimivat motivaattorina, ketä se haittaa?

Olenkin siis päättänyt pistää itselleni pienen haasteen. Minulla ei todennäköisesti olisi oikein varaa teettää hääpukua. Mutta jos saisin ensi vuoden heinäkuun loppuun mennessä pudotettua painostani 15 kiloa, olisin mielestäni ansainnut unelmieni hääpuvun. Tavoite on realistinen ja terveellinen, jos vain aloitan kroppani ja erityisesti elämäntapojeni työstämisen nyt. Heti. Tai siis maanantaina... ;)

Lisään blogiini välilehden, josta edistymistäni voi seurata. Kanssakulkijat: Kannustattehan kommenteillanne, jotta pysyn ruodussa?!

2 kommenttia:

 1. Juuri jäsentelin postausta tästä samasta aiheesta, mutta niiiiin allekirjoitan sun ajatukset.
  Kaikki on ihania sellaisenaan, kyllä vain, mutta mua motivoi sama asia: haluan näyttää parhaalta mahdolliselta versiolta itsestäni hääpuvussani, tähän astisen elämäni tärkeimmässä päivässä.
  Tsempataan toinen toistamme, we can do this. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tsempataan! Pitääpä lueskella, millaisia ajatuksia kokoat. :)

   Poista