sunnuntai 20. elokuuta 2017

Voiko häitä juhlia ilman bändiä?

Itselleni musiikki on elämän aikana ollut hyvinkin tärkeä asia, ja nykyään meillä kotona pauhaa välillä tuntikausia Spotify. Musiikki näyttelee myös häissä tärkeää osaa ja on merkittävä tekijä tunnelman luomisessa.

Hyvin monissa häissä soittaa jokin bändi. Olen sitä mieltä, että suomalaiset hääbändit ovat erittäin tasokkaita, ainakin sen perusteella, mitä olen itse kuullut ja nähnyt. Tästä huolimatta olemme sulhasen kanssa tulleet siihen tulokseen, että omissa häissämme ei soita bändiä.

Syitä on oikeastaan kaksi: Toinen on se ikuinen raha. En ole tehnyt tarkempaa selvitystä, mitä bändin palkkaaminen maksaisi, mutta minulla on sellainen tuntuma, että jossakin tonnin kieppeillä liikutaan. Voi olla, että halvemmallakin bändin saisi, ja aina voi tietysti kikkailla settejen sekä soittajien määrällä. Joka tapauksessa kuluerä on sellainen, että mielellämme sen säästämme.

Varsinkin kun on se toinen syy: Olemme olleet muutamissa häissä, joissa bändi on ollut hyvä, mutta alkanut soittaa liian aikaisin tai muuten vain ei ole oma tanssijalka vipattanut. Häissä on kuitenkin mukava myös jutella, ja ajoittain bändi on ollut esteenä sille: Musiikki on ollut liian kovalla tai on vain tullut tyhmä olo, kun emme ole olleet tanssimassa. On tullut jopa syyllinen olo siitä, ettei ole nauttimassa tanssilattialla yhtyeen soitosta. Joskus bändi itsekin on tuottanut tätä syyllisyyttä rohkaistessaan juhlakansaa tanssimaan.

Totesimme siis, että me jätämme bändin hankkimatta, vaikka osa vieraista sitä saattaisi vähän kaivata. Toinen vaihtoehto olisi hankkia hyvä DJ. Tähänkään ajatukseen tuskin tartumme. Vaikka hyvä DJ varmasti osaisi lukea juhlakansan mielialaa biisejä valitessaan, emme silti pidä DJ:n hankkimista niin tärkeänä.
Tulemme siis luottamaan Spotify-soittolistoihin. Meillä kuitenkin on melko hyvä käsitys siitä, mikä ystäviämme tanssittaa. Soittolistoja eri tilanteisiin pitää alkaa koota jo hyvissä ajoin. Täysin ilman live-musiikkia häissämme ei tulla olemaan, mutta tästä lisää myöhemmin. ;)


Mitä mieltä olette: Voiko häitä juhlia ilman bändiä?

2 kommenttia:

  1. Tottakai voi. Bändi nostattaa tunnelmaa ihan omalla tavallaan, mutta ette ole tosiaan maailmanhistorian ensimmäinen pari, jonka juhlissa elävää musiikkia ei kuulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva kuulla, ettei ajatus nosta heti karvoja pystyyn.

      Poista