sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Häämatkahaaveilua, osa 4: Rooma

Juhlimme häitämme heinäkuun puolivälissä. Haluamme lähteä heti häiden jälkeen häämatkalle, mutta tuohon vuodenaikaan ei välttämättä kannata Suomesta paeta liian pitkäksi aikaa. Todennäköisesti tulemme tekemään jonkin lyhyemmän, Eurooppaan suuntautuvat häämatkan heti häiden jälkeen ja suuntaamme johonkin eksoottisempaan kohteeseen vähän myöhemmin pidemmäksi aikaa.

Yksi hyvä vaihtoehto Eurooppaan suuntautuvalle häämatkalle voisi olla Rooma. Minä en ole ikinä Roomassa käynyt ja T.kin on vain piipahtanut siellä kavereiden kanssa tekemällään Euroopan kiertueella.

Roomassa olisi paljon erilaista nähtävää historiaan ja kulttuuriin liittyen. Uskon myös ruoan olevan Italian pääkaupungissa hyvää. Eikä sovi unohtaa italialaisia viinejä. Monet kehuvat Rooman yleistä ilmapiiriä. Muutama päivä menisi siis helposti kaupunkilomailun merkeissä.

Minä kuitenkin kaipaisin häämatkalta myös rantalomailua, mutta Rooman kanssa se olisi ilmeisesti helppoa yhdistää. Kaasoni Heli, kokenut Italian kävijä, onkin jo luvannut antaa meille vinkkejä tai suunnitella jopa koko reitin, jos haluamme yhdistää jotain rennompaa meininkiä ja hyviä rantoja Rooma-reissuun.

Harkitsemme sulhasen kanssa oikeasti myös sitä, että otamme hääpaikaltamme suoraan taksin lentokentälle ja lähdemme häämatkalle. Tuo olisi varmasti raskas vaihtoehto, mutta siinä on jotain kutkuttavaa. Toinen vaihtoehto olisi olla yötä hotellissa ja lähteä seuraavana päivänä sieltä. No, tätä on aikaa pähkäillä. :)

4 kommenttia:

 1. Rooma on ihana, täytyy sanoa. :) Noissa vanhoissa kaupungeissa on vaan jotakin spesiaalia romantiikkaa! Mä kirjoitin Roomasta viime keväänä yhden postauksen blogiin, jos haluat käydä inspiroitumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Pitää käydä lukemassa se uudemman kerran. :)

   Poista
 2. Olisipas hauska veto ihan oikeasti lähteä aivan samointein häämatkalle! Roomaa voin lämpimästi suositella. Me aloitettiin meidän reili v. 2015 sieltä ja 4pv aikana ihastuttiin kaupunkiin kovasti. Romanttinen, historiallinen, lämmin ja kaunis kaupunki. Miinusta tietysti turisteista, mutta turistihan sitä on itsekin, vaikka kuinka koittaisi turreleimaa vastaan rimpuilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se turistien määrä muakin vähän hirvittää, mutta ehkä sen oikealla asenteella kestää... Kiva kuulla, että kaupunki kuitenkin muuten on jees.

   Poista