sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Suomen ihanimmat häätKun aloittaa hääsuunnittelun yli kaksi vuotta tapahtumaa aiemmin, kirjoittaa aiheesta blogia ja hyppää häämessuilla kolmena viikonloppuna peräkkäin, voisi kuvitella, että kyseinen tyyppi liimaantuu jatkuvasti tv:n ääreen hääohjelmia tapittamaan. No, väärässä olette, jos näin minusta ajattelette. En ole aiemmin hääohjelmia juuri katsonut.

Kulutan kyllä oman osani tosi-tv:stä. Minua kiinnostavat eniten musiikkiin keskittyvät jutut, kuten The Voice ja sen suomalainen vastine, ja brittien X-factoriakin seurasin Saara Aallon menestyksen myötä. Sulhasen kanssa taas olemme katselleet rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä ohjelmia, kuten Grand Designia.

Hääohjelmat vain eivät jotenkin ole napanneet. Olen pari kertaa yrittänyt katsoa hääohjelmia, kuten Neljät häät siellä ja täällä tai sitä, missä valitaan oikeaa häämekkoa tuunatun/teetetyn tai ostetun välillä (en muista konseptia tarkalleen).

Nyt kuitenkin tulin tilanteeseen, jossa minulla ei ollut mitään katsottavaa ruoanlaiton ajaksi. Minä siis katselen lähes aina jotain puolihuolimattomasti samalla, kun teen ruokaa. Tällöin ei voi katsoa mitään keskittymistä vaativaa, mutta kaikki hömppäohjelmat sopivat tarkoitukseen erinomaisesti. Päätin siis kokeilla Suomen ihanimmat häät -ohjelmaa, jota voi ilmaiseksi katsoa kaksi kautta Katsomosta.

Aloitin ensimmäisestä kaudesta ja hups! Olen katsonut jo kahdeksan jaksoa... Ohjelma olikin yllättävän kiva. Ekalla kaudellahan morsmaikut saavat antaa arvioitaan toistensa häistä, joten odotin törkeää tylytystä, kun kerran eniten ääniä saaneelle hääparille on palkinto luvassa. Keskustelu on kuitenkin ollut yllättävän sivistynyttä. Toki joitakin asioita on kritisoitu, mutta liian siisti keskustelukin olisi tietysti tylsää. :)

Odotan, että saan tämän kauden jaksot katsottua. Toisella kaudellahan tehtiin muutos, jossa asiantuntijaraati arvosteleekin häät. Raadin kokoonpano taisi kuitenkin herättää hieman närää, mitä olin lukevinani, kun raadissa ei juurikaan oikeita hääasiantuntijoita näy.

Mutta kivaa, häähumuista viihdettä olen siis kuluneina parina viikkona kuluttanut ja vähitellen alkaa tulla sellainen olo, että voisikohan sitä jo alkaa miettiä omia koristeita ja ohjelmia vähän tarkemmin ja konkreettisemmin. Eihän häihin ole enää kuin 524 päivää... :D

P.S. Hääkuvaaja-asiassa on tapahtunut edistystä. Siitä lisää, kunhan asiat varmistuvat. Olen innoissani!!

5 kommenttia:

 1. Itse en niinkään välitä tuosta Suomen Ihanimmat Häät -konseptista, koska ne tuomarit vaan ärsyttää niin paljon! :D Olen katsonut jo vuosia sitä Ylen Satuhäät-ohjelmaa, joka alkaa nyt taas alusta tämän kuun viimeisenä maanantaina! Kanava ja nimi on vaihtunut pikkiriikkisen, mutta muuten mainosten mukaan ihan sama konsepti! Joku Unelmahäät sen uusi nimi taisi olla. Tätä odotan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan kokeilla sitä seuraavaksi! :)

   Poista
  2. Eikö ne olekaan uusi jaksoja vaan vanhojen kausien uusintoja? Voi ei! Elin uskossa, että kanava ja nimi olisi vaihtunut, mutta jaksot olisivat uusia perinteisten Satuhäiden konseptilla. Satuhäät on paras hääohjelma ikinä. Haluan ehdottomasti jonkun sanomaan meidän häihin ”viimein kaikki on hyvin” :D

   Poista
 2. Mä tykkään ihan sikana niiden Suomen ihanimpien häiden tarinoista. 8) Tuomarointi ei sen sijaan varsinkaan kakkoskaudella ollut minunkaan mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kans ne tarinat on kivoja! Ja tietysti näin häitä järjestävän näkökulmasta sais olla enemmän nimenomaan sitä järjestämispuolta ja häiden viettoa.

   Poista